Vajdaság
Hétfőtől fogadja az utasokat a magyarkanizsai központi autóbuszmegálló 
Betűméret:             

Magyarkanizsán január 8-án, hétfőn megkezdi működését a központi autóbuszmegálló. Az Erdő utca 3. szám alatti címen, az IDEA áruház mellett található megálló egy hétig próbaüzemben lesz, majd január 15-étől csak a központi megállón lehet felszállni az autóbuszokra, a Cnesa épületével szembeni megállót lezárják. A többi most is működő megálló megmarad, hangzott el az alkalmi sajtótájékoztatón, amit az új épületben tartottak meg.

Mintegy egy hónappal ezelőtt sikerült lezárni az adminisztrációs harcot a központi bürokráciával, hogy végre megkezdhesse működését Magyarkanizsán a már több éve elkészült központi autóbuszmegálló. Az időközben is változó törvényes előírásoknak kellett eleget tenni, ami végül sikerrel járt, jelentette ki az alkalmi sajtótájékoztatón Marko Ždero, a községi tanács kommunális tevékenységek és közművek szakterülettel megbízott tagja.

- Az autóbuszmegállók helyzetének a meghatározására szóló községi rendeletünket kellett megváltoztatni, aminek egy előfeltétele, hogy a közlekedésügyi minisztérium adjon rá egy jóváhagyást, tehát megküldtük a rendelettervezetünket a minisztériumnak, ők adtak rá egy jóváhagyást, aztán a Községi Képviselő-testület jóváhagyásával meg tudtuk változtatni ezt a rendeletet, és most már el tudjuk indítani funkcióba ezt a buszmegállót. Mindenféleképpen az összes busznak a kiindulópontja ez a megálló lesz – tette hozzá Bajtai Balázs, a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Felügyelőségi főosztályának vezetője, közlekedési felügyelő.

Az autóbuszmegálló beüzemelésével azt szeretnénk elérni, hogy a városban megszűnjön az autóbuszok össze-vissza való parkolása. Mindegyik utasszállító vállalatnak kötelező lesz a központi megálló parkolójában parkolni. A megálló megnyitásával a Cnesa épületével szembeni úgynevezett szabadkai buszmegállót le fogják zárni, tehát ott nem fognak többé megállni az autóbuszok, parkolni sem lehet majd ott, hangsúlyozta Bajtai Balázs. A könyvtárnál lévő, úgynevezett zentai buszmegálló meg fog maradni, mert a másik irányból jövő autóbuszokat nem akarják rákényszeríteni arra, hogy először lemenjenek a megállóhoz, és csak aztán folytassák az útjukat a másik irányba.

A közlekedési felügyelő azt is nyomatékosította, hogy biztonságos a megállóhoz levezető útvonal, hiszen elhelyeztek az ott lévő kereszteződésben egy villanyrendőrt is.

A változásról e-mailben értesítik az összes szállítóvállalatot, iskolát, illetve a tájékoztatási eszközökön keresztül is felhívják a polgárok figyelmét minderre, továbbá, a megszűnő megállóban is ki lesz írva, hogy többé az már nem fog üzemelni.

Radulov Zsolt, a központi autóbuszmegálló üzemeltetője elmondta, hogy az utasok hétfőtől fűtött helyiségre számíthatnak. Az épületben lesz egy munkatársuk, akitől jegyet tudnak vásárolni a polgárok, információt is kérhetnek, illetve megvehetik a havi bérleteket. A szolgáltatásokért pótdíjat nem számolnak fel, tehát csak az autóbuszjegyek árát kell kifizetni.

A magyarkanizsai központi autóbuszmegálló hétköznaponként délelőtt tart majd nyitva, amikor a legnagyobb az utasforgalom. Később, igény szerint, akár egész nap is az utasok szolgálatára tudnak majd állni.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban