Vajdaság
Az idén óriásbáb-felvonulással nyitják meg a zentai Tiszavirág Fesztivált
Betűméret:             

A bor, zene és a Tisza folyó zentai ünnepét június 14-én és 15-én rendezik meg – hangzott el a Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének csütörtökön megrendezett sajtótájékoztatóján.

Laskovity Kornél, a szervezet igazgatója az idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál kapcsán kiemelte, hogy a jól bevált programok mellett az idén is előrukkolnak új dolgokkal is. Ezek közül mindenekelőtt a rendezvény megnyitójaként június 14-én este hat órakor megrendezésre kerülő óriásbáb-felvonulást emelte ki, amelyre már javában készülnek a zentai kisiskolások és az óvodások. A már jól bevált rendezvényhelyszínek közül az idén is a Stevan Sremac utca alsó, a Tiszavirág sétányra csatlakozó részén kialakításra kerülő Bor-utcát említette meg ahol a finom nedű kedvelői legjobb vajdasági borászok italait fogyasztva kapcsolódhatnak ki az itt felállított kisszínpadon zajló akusztikus koncerteket nézve és hallgatva.

A programterv szerint a felvonulást követően este fél héttől a kiszínpadon Zenta Város Fúvószenekara lép fel, utána meg az Imi & Réka budapesti duó, este tíz órától pedig Attila & Srđan akusztikus formáció koncertezik. A nagyszínpadon péntek este kilenc órától a Perpetum Mobile szabadkai zenekar koncertjén, majd pedig DJ Csongor retró estjén bulizhatnak a fesztivál látogatói.

Június 15-én szombaton reggel nyolc órakor az alsórakparton rendezik meg a Zentai Sporthorgász Egyesület retró-horgászversenyét, amire a helyszínen nevezhetnek be az érdeklődők. Délután fél hattól ugyanitt a legkisebbek számára szerveznek krétarajzolást Balla Ákos-Zwara zentai rajztanár és képzőművész vezetésével. Ezzel párhuzamosan a 2 Csepp Zenekar zenél a legkisebbeknek. A Bor utcában lévő kisszínpadon délután fél öttől a zentai Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola növendékei mutatkoznak be, öt órakor pedig a Tiszavirág sétányon megkezdődik A legszelídebb motoros felvonulás. Este hat órától a kiszínpadon a Balkan Strings formáció lép fel, őket este nyolc órától pedig Madarász László fellépése követi. A világot megjárt zentai zenész ezúttal mediterrán dallamokkal szórakoztatja majd a közönséget. Ezt követően a hazai Pink Moon akusztikus rockformáció lép fel a Bor utcában. A rendezvény nagyszínpadján este hét órától a helybeli Jazz & Roll zenekar melegíti be a közönséget a Queen Sensation, Queen emlékzenekar előtt. Ezt követően kerül sor a fesztivál leglátványosabb részének tekinthető fáklyás hajós felvonulásra és tűzijátékra, majd pedig a Tribute to Bijelo Dugme emlékzenekar koncertje zárja az idei rendezvénysorozatot.

A fesztivál ideje alatt sárkányhajózásra is befizethetnek a látogatók.

Az idegenforgalmi szervezet igazgatója elmondta azt is, hogy maga a Tiszavirág Fesztivál helyszíne az, ami egy különleges hangulatot ad a rendezvénynek, hiszen az a gyönyörű vadgesztenyefákkal díszített Tisza-parton kerül megrendezésre.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vicsek Annamária, a Fidesz új európai parlamenti képviselője, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa ma azt nyilatkozta, az új posztján az lesz a legfontosabb feladata, hogy kihasználjon minden tárgyalási lehetőséget annak érdekében, hogy támogassák Szerbiát abban, hogy mielőbb az EU teljes jogú tagjává váljon. Vicsek...
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:25 ]
A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra. Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták...
2024. JÚNIUS 12.
[ 21:22 ]
Meghalt egy középkorú motoros ma kora délután – akinek személyazonossága még nem ismert –, amikor a Szabadság hídon hátulról belerohant egy autóba. Dr. Zoran Krulj, a mentőszolgálat szóvivője a 021.rs-nek elmondta, hogy az orvoscsoport a helyszínen már csak a motoros halálát tudta megerősíteni. A balesetben a 21...
2024. JÚNIUS 12.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban