Választások 2020
Vučić erőszakmentes kampányra és a politikai ellenfelek tiszteletére szólított fel
Betűméret:             

A politikai élet minden résztvevőjét erőszakmentes kampány lefolytatására és a politikai ellenfelek tiszteletére szólított fel hétfő este Aleksandar Vučić szerb elnök.

Mint mondta, a június 21-én megrendezésre kerülő választások alkalmat nyújtanak arra, hogy a polgárok kifejezzék politikai akaratukat, a politikai pártoknak pedig arra, hogy bebizonyítsák komolyságukat és felelősségteljes hozzáállásukat. Szerbia elnökeként mindenkinek sok szerencsét és sikert kívánt a közelgő választásokon és két dolgot kért mindenkitől: “Először is, a kampány legyen erőszakmentes, másodszor pedig, tanúsítson mindenki kellő tiszteletet politikai ellenfelei irányában, a másként gondolkodókkal szemben, függetlenül attól, milyen politikai irányt képviselnek”, mondta Vučić.

Május végéig tömeges rendezvények nélkül, nem győztük még le a járványt

Aleksandar Vučić szerb elnök arra szólította fel a polgárokat, különösen pártja, a Szerb Haladó Párt (SNS) tagjait és szimpatizánsait, hogy ne gyülekezzenek úgy, mint ahogyan tették ezt tegnap este a szerb parlament előtt, mindezt legalább május végéig, mert – hangsúlyozta – nem végeztünk még a korosonavírus-járvánnyal.

"A jelentés komolytalan, pontatlanságoktól hemzsegő olvasmány"

A szerb elnök elmondta azt is, hogy látta a hírt, miszerint a Freedom House Szerbiára vonatkozó jelentését a BIRN újságírója írta, de nem tudja, hogy ez hiteles információ-e, noha ez a jelentés mindeképpen “komolytalan, pontatlanságoktól hemzsegő olvasmány”.

"Akárhogyan is dolgoznak, az újságírókat nem szabad támadni"

Aleksandar Vučić beszédében azt kérte, senki ne támadja az újságírókat, függetlenül attól, mit gondolnak a munkájukról. Egyúttal bejelentette, hogy őrizetbe vették a 41 éves újvidéki D.G.-t, aki megfenyegette Jovana Gligorijevićet, a Vreme újságírónőjét és eljárás indult ellene.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vasárnapi önkormányzati választásokat Szabadkán a Szerb Haladó Párt nyerte meg, de 31 mandátumával nem alkothat többséget a 67 tagú városi képviselő-testületben, koalíciós partnerre/partnerekre lesz szüksége a város irányításához. A megszerzett szavazatok alapján kiszámolták, hogy az egyes listáknak hány...
2020. JÚNIUS 23.
[ 9:55 ]
A VMSZ elnöke megköszönte a magyar kormányfő támogatását. Az összefogásban rejlik nemzetünk legnagyobb ereje - írta közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott ma Budapesten. Hozzátette, felemelő érzés volt újra vendég lenni a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:41 ]
Június 21-én 38 szavazóhelyen várták a szavazókat. Összesen 32787 polgár szavazhatott. A lehetőséggel 17580 (53,62%) polgár élt. Az önkormányzati választásokon öt párt indult: a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért elnevezésű 36-os listával; a Szerb Királyságért – Mindannyian Óbecséért, a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:15 ]
Beolvasás folyamatban