Választások 2020
Vučić erőszakmentes kampányra és a politikai ellenfelek tiszteletére szólított fel

A politikai élet minden résztvevőjét erőszakmentes kampány lefolytatására és a politikai ellenfelek tiszteletére szólított fel hétfő este Aleksandar Vučić szerb elnök.

Mint mondta, a június 21-én megrendezésre kerülő választások alkalmat nyújtanak arra, hogy a polgárok kifejezzék politikai akaratukat, a politikai pártoknak pedig arra, hogy bebizonyítsák komolyságukat és felelősségteljes hozzáállásukat. Szerbia elnökeként mindenkinek sok szerencsét és sikert kívánt a közelgő választásokon és két dolgot kért mindenkitől: “Először is, a kampány legyen erőszakmentes, másodszor pedig, tanúsítson mindenki kellő tiszteletet politikai ellenfelei irányában, a másként gondolkodókkal szemben, függetlenül attól, milyen politikai irányt képviselnek”, mondta Vučić.

Május végéig tömeges rendezvények nélkül, nem győztük még le a járványt

Aleksandar Vučić szerb elnök arra szólította fel a polgárokat, különösen pártja, a Szerb Haladó Párt (SNS) tagjait és szimpatizánsait, hogy ne gyülekezzenek úgy, mint ahogyan tették ezt tegnap este a szerb parlament előtt, mindezt legalább május végéig, mert – hangsúlyozta – nem végeztünk még a korosonavírus-járvánnyal.

"A jelentés komolytalan, pontatlanságoktól hemzsegő olvasmány"

A szerb elnök elmondta azt is, hogy látta a hírt, miszerint a Freedom House Szerbiára vonatkozó jelentését a BIRN újságírója írta, de nem tudja, hogy ez hiteles információ-e, noha ez a jelentés mindeképpen “komolytalan, pontatlanságoktól hemzsegő olvasmány”.

"Akárhogyan is dolgoznak, az újságírókat nem szabad támadni"

Aleksandar Vučić beszédében azt kérte, senki ne támadja az újságírókat, függetlenül attól, mit gondolnak a munkájukról. Egyúttal bejelentette, hogy őrizetbe vették a 41 éves újvidéki D.G.-t, aki megfenyegette Jovana Gligorijevićet, a Vreme újságírónőjét és eljárás indult ellene.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A választási tevékenységnek a járvány miatti megszakítását követően a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) ülésén újraindították a június 21-re kiírt választások folyamatát, jelentette be Maja Gojković szerb házelnök, hozzátéve, hogy módosították a törvényeket, amelyek lehetővé teszik, hogy az...
2020. MÁJUS 11.
[ 14:29 ]
Boško Obradović éhségsztrájkba kezdett a szerb parlament lépcsőjén, így támogatva Miladin Ševarlić független képviselőt, aki elsőként kezdett ily módon tiltakozni, a bojkottáló ellenzék oldalán egyébként szinte teljes csend honol – így néz ki a szerbiai politikai színtér több mint egy hónappal a június 21-re...
2020. MÁJUS 11.
[ 9:04 ]
Megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy a járvány miatt elhalasztott, háromszintű választásokat megtartsák Szerbiában, így a köztársaság parlamenti és a helyhatósági választásokkal megegyezően a tartományi képviselőházi választásokat is június 21-én tartják. Az erről szóló határozatot ma írta alá Pásztor...
2020. MÁJUS 10.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban