Választások 2020
Az MPSZ bojkottra szólítja fel a lakosságot

A Magyar Polgári Szövetség a küszöbön álló választások bojkottjára szólítja fel a lakosságot, jelentették be a párt illetékesei mai zentai sajtótájékoztatójukon, ahol megerősítették azt is, hogy nem kívánnak részt venni a június 21-én esedékes voksoláson.

Rácz Szabó László, a párt elnöke döntésüket azzal magyarázta, hogy – ahogyan fogalmazott – úgy vélik, már nemcsak az egyenlő feltételek nem adottak a hatalmon levők és az ellenzékben politizálók részére, hanem a rájuk vonatkozó szabályok is teljes mértékben megszűntek.

– Amióta kihirdették a rendkívüli állapotot, olyan helyzetet teremtettek, amelyben megszüntették a szabályokat. Eddig legalább olyan szabályok voltak, amelyek értelmében az egyik csapat a rögbi, a másik pedig a futball szabályai szerint játszhatott. Ez azonban most megszűnt, ugyanis Aleksandar Vučić teljesen alkotmányellenesen kezébe ragadta a teljhatalmat, és ezzel természetesen minden szinten vissza is élt – fogalmazott Rácz Szabó László, aki abbéli meggyőződésének is hangot adott, hogy az ország sem demokratikusnak, sem alkotmányosnak nem nevezhető.

– Most annyit tehetünk, hogy a választásokon nem veszünk részt, az egyéni hasznunkat semmilyen körülmények között nem fogjuk követni, nem lehetséges, nem is érdemes egyébként. Tudjuk jól, hogy a Magyar Polgári Szövetség nagyon sok mindent fog veszíteni ezzel. A népnek viszont úgy kell tiltakoznia, hogy bojkottálja ezeket a választásokat – szögezte le a Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Boris Zec, a Zenta a zentaiaké! képviselői csoport tagja arról beszélt, hogy Együtt Zentáért! néven egy új politikai csoportosulás jelent meg a zentai politikai színtéren, amit politikai manipulációnak nevezett, ugyanis – mint mondta – annak irányításában olyan személyek vesznek részt, akik jelenleg is részét képezik a zentai hatalomnak, köztük például Győri István alpolgármester és Tatjana Balo, a községi képviselő-testület elnöke is.

Miklós Éva, a Zenta a zentaiaké! képviselői csoport tagja Pásztor István, a VMSZ elnöke azon korábbi nyilatkozata kapcsán, miszerint mindenhol a legalkalmasabb személyeket szeretné a megfelelő helyeken látni, feltette a kérdést, vajon mindez Felsőhegyre vonatkozóan is igaz-e, ugyanis a Zenta községhez tartozó faluban jó ideje zajlik – ahogyan fogalmazott – egy piszkos játszma, ami jelentős mértékben gátolja a falu fejlődését.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A választási tevékenységnek a járvány miatti megszakítását követően a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) ülésén újraindították a június 21-re kiírt választások folyamatát, jelentette be Maja Gojković szerb házelnök, hozzátéve, hogy módosították a törvényeket, amelyek lehetővé teszik, hogy az...
2020. MÁJUS 11.
[ 14:29 ]
Boško Obradović éhségsztrájkba kezdett a szerb parlament lépcsőjén, így támogatva Miladin Ševarlić független képviselőt, aki elsőként kezdett ily módon tiltakozni, a bojkottáló ellenzék oldalán egyébként szinte teljes csend honol – így néz ki a szerbiai politikai színtér több mint egy hónappal a június 21-re...
2020. MÁJUS 11.
[ 9:04 ]
Megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy a járvány miatt elhalasztott, háromszintű választásokat megtartsák Szerbiában, így a köztársaság parlamenti és a helyhatósági választásokkal megegyezően a tartományi képviselőházi választásokat is június 21-én tartják. Az erről szóló határozatot ma írta alá Pásztor...
2020. MÁJUS 10.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban