Választások 2020
Az MPSZ bojkottra szólítja fel a lakosságot

A Magyar Polgári Szövetség a küszöbön álló választások bojkottjára szólítja fel a lakosságot, jelentették be a párt illetékesei mai zentai sajtótájékoztatójukon, ahol megerősítették azt is, hogy nem kívánnak részt venni a június 21-én esedékes voksoláson.

Rácz Szabó László, a párt elnöke döntésüket azzal magyarázta, hogy – ahogyan fogalmazott – úgy vélik, már nemcsak az egyenlő feltételek nem adottak a hatalmon levők és az ellenzékben politizálók részére, hanem a rájuk vonatkozó szabályok is teljes mértékben megszűntek.

– Amióta kihirdették a rendkívüli állapotot, olyan helyzetet teremtettek, amelyben megszüntették a szabályokat. Eddig legalább olyan szabályok voltak, amelyek értelmében az egyik csapat a rögbi, a másik pedig a futball szabályai szerint játszhatott. Ez azonban most megszűnt, ugyanis Aleksandar Vučić teljesen alkotmányellenesen kezébe ragadta a teljhatalmat, és ezzel természetesen minden szinten vissza is élt – fogalmazott Rácz Szabó László, aki abbéli meggyőződésének is hangot adott, hogy az ország sem demokratikusnak, sem alkotmányosnak nem nevezhető.

– Most annyit tehetünk, hogy a választásokon nem veszünk részt, az egyéni hasznunkat semmilyen körülmények között nem fogjuk követni, nem lehetséges, nem is érdemes egyébként. Tudjuk jól, hogy a Magyar Polgári Szövetség nagyon sok mindent fog veszíteni ezzel. A népnek viszont úgy kell tiltakoznia, hogy bojkottálja ezeket a választásokat – szögezte le a Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Boris Zec, a Zenta a zentaiaké! képviselői csoport tagja arról beszélt, hogy Együtt Zentáért! néven egy új politikai csoportosulás jelent meg a zentai politikai színtéren, amit politikai manipulációnak nevezett, ugyanis – mint mondta – annak irányításában olyan személyek vesznek részt, akik jelenleg is részét képezik a zentai hatalomnak, köztük például Győri István alpolgármester és Tatjana Balo, a községi képviselő-testület elnöke is.

Miklós Éva, a Zenta a zentaiaké! képviselői csoport tagja Pásztor István, a VMSZ elnöke azon korábbi nyilatkozata kapcsán, miszerint mindenhol a legalkalmasabb személyeket szeretné a megfelelő helyeken látni, feltette a kérdést, vajon mindez Felsőhegyre vonatkozóan is igaz-e, ugyanis a Zenta községhez tartozó faluban jó ideje zajlik – ahogyan fogalmazott – egy piszkos játszma, ami jelentős mértékben gátolja a falu fejlődését.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vasárnapi önkormányzati választásokat Szabadkán a Szerb Haladó Párt nyerte meg, de 31 mandátumával nem alkothat többséget a 67 tagú városi képviselő-testületben, koalíciós partnerre/partnerekre lesz szüksége a város irányításához. A megszerzett szavazatok alapján kiszámolták, hogy az egyes listáknak hány...
2020. JÚNIUS 23.
[ 9:55 ]
A VMSZ elnöke megköszönte a magyar kormányfő támogatását. Az összefogásban rejlik nemzetünk legnagyobb ereje - írta közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott ma Budapesten. Hozzátette, felemelő érzés volt újra vendég lenni a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:41 ]
Június 21-én 38 szavazóhelyen várták a szavazókat. Összesen 32787 polgár szavazhatott. A lehetőséggel 17580 (53,62%) polgár élt. Az önkormányzati választásokon öt párt indult: a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért elnevezésű 36-os listával; a Szerb Királyságért – Mindannyian Óbecséért, a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:15 ]
Beolvasás folyamatban