Sport
ASZTALITENISZ: Fejős Anna igazolta a válogatott kapitányának bizalmát
A magyarkanizsai lány három bronzérmet szerzett a Vrnjačka Banja-i nemzetközi versenyen
Betűméret:             
A Szerbiai Asztalitenisz-szövetség első A kategóriájú, egy héttel ezelőtti požegai tornáján elért sikere után, amikor is a serdülők mezőnyében megszerezte a harmadik helyet, Fejős Anna ezen a hétvégén is remekelt. A serdülő válogatott kapitányának meghívására indulhatott a szerbiai fürdővárosban megrendezett Serbian Junior & Cadet Open elnevezésű nyílt nemzetközi versenyen, amelyen 18 ország legjobbjai mérték össze tudásukat egyéniben, párosban és csapatversenyben is. Ez a verseny a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) hivatalos versenynaptárában is szerepel és az egyedüli olyan verseny az országban, amelyen az elért eredmények alapján a versenyzők a világranglista pontjainak számát is növelhetik.

Nos, Fejős Anna, a magyarkanizsai asztaliteniszklub kiválósága maradéktalanul meghálálta a szövetségi kapitány bizalmát és méltón képviselte anyaegyesületét, szülővárosát és Szerbiát is, hiszen mindhárom versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Párosban az óbecsei Bezeg Rékával az oldalán játszott, akivel tavaly is harmadikak voltak ezen a versenyen. A szerb válogatottban az antalfalvi (Kovačica) Danijela Karkušova és a kishegyesi színekben versenyző Kovács Katona Lilla voltak a csapattársai. Annáék az elődöntőben a szerb serdülő A válogatottal szemben maradtak alul, amely végül megnyerte az aranyérmet.

Fejős Annáról tudni kell azt is, hogy kettős igazolással a magyarkanizsai klub mellett a Szerb női I. ligában szereplő Csóka csapatát is erősíti, amelynek már fontos pontokat is szerzett a bajnoki összecsapásokon. A magasabb rangfokozat Annának nagyszerű tapasztalatszerzést, kiváló edzési feltételeket és erős edzőpartnereket, a bajnoki mérkőzéseken pedig nagyszerű és kemény ellenfeleket jelent, ami bizonyára nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a kiváló magyarkanizsai asztalitenisz-tehetség teljes mértékben kibontakoztathassa tudását.

A Vrnjačka Banja-i nemzetközi tornán egyébként a szerb válogatottak nagyszerűen szerepeltek, hisz csapatversenyben hat érmet is begyűjtöttek, ebből egy-egy aranyérem jutott a serdülő és ifjúsági leány válogatottaknak. Az ifjúsági leány A válogatott a döntőben játszmavesztés nélkül, simán verte a fehérorosz, norvég és portugál játékosokból álló vegyes csapatot, míg a serdülőlányok Bulgáriát múlták felül 3:1 arányban. Az A és B ifjúsági fiúsapat a bronzéremig jutott, ahogyan az ifjúsági leány csapat és a serdülő lány válogatott is.

A páros és egyéni versenyek részletes eredményeit még nem ismerjük, a szerbiai serdülő ranglista 7. helyén álló Fejős Anna párosban és egyéniben is harmadik lett. Az egyéni versenyt Radmila Tominjak nyerte meg, aki Bezeg Rékát győzte le a döntőben.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A TSC Belgrádban győzte le a Partizant - illusztráció
2024. ÁPRILIS 28.
[ 22:23 ]
Megkezdődött a 47. Fruška gora-i maraton - illusztráció
2024. ÁPRILIS 27.
[ 23:20 ]
A Liverpool kinézte magának Klopp utódját, aki azonnal bólintott is a feladatra, azonban még meg kellett egyezni a kluboknak. Ez most megtörtént, a Liverpool megegyezett a Feyenoorddal, kivásárolja Arne Slotot, aki átveszi Jürgen Klopp helyét, írja a player.hu. A vörösök új menedzsere 45 éves és eddig kizárólag...
2024. ÁPRILIS 27.
[ 6:44 ]
A díjátadót hétfő este rendezték Madridban, ahol Bonmatí lett az első futballista, akit az év női sportolójának választottak, emellett pedig - a két évvel ezelőtti díjátadón Lionel Messihez hasonlóan - ugyanabban az évben egyéni és csapatnak járó elismerést is átvehetett, mivel a spanyolok világbajnok női...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 22:23 ]
Az olimpiai bajnok Peres Jepchirchir nyerte a vasárnap rendezett London Marathont, és a kenyai futó 2:16:16 órás idővel a csak női indulókat felvonultató mezőny világrekordját is megdöntötte. Előzetesen sem tartották kizártnak, hogy a bombaerős mezőnynek köszönhetően megdőlhet a világrekord a csak nők által futott...
2024. ÁPRILIS 21.
[ 15:30 ]
Beolvasás folyamatban