Vajdaság
Páncélozott harcjárművel randalírozott az utcákon egy újvidéki üzletember
Betűméret:             

Szabálysértési eljárást indít az újvidéki rendőrség Dragan Amidžić újvidéki üzletember ellen, mert egy regisztrálatlan harcjárművel károkat okozott az útburkolaton és tönkretette az út melletti korlátot is Mišelukban és Kamenicán, írja a 021.

A rendőrség közlése szerint Amidžić szombaton 21.30 óra körül indult meg hernyótalpas páncélozott a harcjárművével közúton, s vele együtt még három kamenicai illetőségű személy ült benne. A polgárok bejelentése nyomán a rendőrség a helyszínre vonult és mind a négy személyt előállította, Amidžić ellen pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Miután megállapítják az okozott anyagi kár mértékét és az ügyészség nyilatkozik az ügyről, kiderül, hogy büntetőjogi felelősség elemei is felfedezhetőek-e az eseményben és hogy milyen bűncselekményről van szó valójában.

Az esemény egyébként szombaton történt, amikor mintegy tizenöt fiatalember előtt Mišelukban egy Pétervárad felől érkező ismeretlen katonai jármű több kört tett meg azon a helyen, ahol a motorosok szoktak gyülekezni, majd megindult a hegy felé. A szemtanúk szerint a jármű áthaladt az útpadkán és megrongálta a járdaszegélyt és a fákat is.

A nyomok azt bizonyítják, hogy a lánctalpas jármű köröket tett meg, s a korláton meg az útpadkán is láthatók a rongálás nyomai. Az is látszik, hogy a körözés után a jármű elindult az Újvidéki Televízió egykori épülete felé, s utána már nem jött vissza.

Jovan Krivokapić, a védelmi minisztérium szóvivője szerint a szombaton látott harci jármű korábban a katonaság tulajdonába tartozott, de már régóta magántulajdonban van.

A harcjármű randalírozásáról készült videó itt tekinthető meg: www.youtube.com/watch?v=BqXOxaapT3o

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban