Vajdaság
Magyarkanizsán Mészáros Ignácz honvédszázados sírjánál koszorúztak
Betűméret:             

A magyarkanizsaiak hétfőn délután emlékeztek az aradi vértanúkra. Az emlékműsor Mészáros Ignácz honvédszázados, ó-kanizsai plébános nagytemetőben lévő sírjánál a Himnusz akkordjaival kezdődött.

A Cifraszűr Vegyeskórus fellépését követően dr. Zapletán Géza magyarkanizsai esperes-plébános és Savelin Zoltán martonosi plébános tartottak egyházi szertartást és áldották meg a sírhelyet.

Az eseményen Pósa Károly mondott ünnepi beszédet, aki a nap jelentőségét méltatva kiemelte, hogy ez az a nap, amikor az ember a leginkább szívében érzi, hogy magyar.

A rövid ünnepi köszöntő után két diák, Csehák Csenge és Bagi Gábor mondott el egy-egy nagyon szép alkalmi szavalatot, majd következett a koszorúzás.

A községi önkormányzat nevében dr. Bimbó Mihály polgármester és Huzsvár Ervin polgármester-helyettes helyeztek virágot a sírboltra. A szabadkai Magyar Főkonzulátus koszorúját André Gábor konzul helyezte el. A honvédszázados sírját megkoszorúzták még Magyarkanizsa és Martonos helyi közösségeinek, a Magyar Összefogásnak, a VMDK-Csonka Áron listának, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének, a Demokrata Párt községi szervezetének képviselői.

Az aradi vértanúkról való magyarkanizsai megemlékezésen megjelent Nyilas Mihály tartományi titkár is. A megemlékezés a Szózat dallamaival zárult.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A ma és holnap, tehát május 14-én és 15-én végzett munkálatok miatt módosul a forgalmi rend a Torda és Pálmajor (Banatsko Karađorđevo) közötti útszakaszon. A Szerbia Útjai tájékoztatása szerint mindkét nap, reggel 8-tól délután 4 óráig munkagéppel foltozzák a kátyúkat az említett útszakaszon, ezért felváltva...
2024. MÁJUS 14.
[ 11:35 ]
Május folyamán befejeződhet a vasúti Tisza-híd felújítása Zenta és Csóka között. „A munka befejezésének határideje 60 nap, de az eddigieket figyelembe véve egészen biztos, hogy a 265 méter hosszú hidat már május folyamán, vagyis a vállalt határidő előtt felújítják”, közölte a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra...
2024. MÁJUS 14.
[ 11:01 ]
A kishegyesi Szent Anna templomban vasárnap ft. dr. Kara Nándor és ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános celebrálta a szentmisét. Tizenhárom kislány és három fiú volt elsőáldozó. Már hagyományosan, minden év májusának második vasárnapján, az első szentgyónást követően a kisfiúk és kislányok megújítják...
2024. MÁJUS 13.
[ 18:54 ]
Beolvasás folyamatban