Vajdaság
Magyarkanizsa: 20 fiatal kapott községi sportösztöndíjat
Betűméret:             

Tizenkét községi sportegyesület húsz tehetséges fiatal sportolója, atléták, birkózók, cselgáncsozók, kajakozók, asztaliteniszezők, férfi és női labdarúgók és úszók írták alá ma délelőtt Magyarkanizsán a községi sportösztöndíjak odaítéléséről szóló szerződéseket.

A községi költségvetésből biztosított sportösztöndíjat azok a 12 és 24 év közötti fiatalok pályázhatták meg, akik a magyarkanizsai község területén élnek, valamelyik községi sportegyesület tagjai, máshonnan nem kapnak sportösztöndíjat és sportolói besorolásuk illetve eredményeik alapján megszerezték az ígéretes sporttehetség jogállást, amit egyesületeik igazoltak nekik.

A városháza dísztermében megtartott ünnepélyes eseményen a fiatalokat Huzsvár Ervin polgármester-helyettes köszöntötte, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy az ösztöndíjazottak névsorában olyan nevekkel is találkozott, akiket már az év sportolóinak kihirdetésekor megismerhetett.

Krekuska Róbert, a Községi Tanács ifjúsági- és sportmegbízottja az ösztöndíj jelentőségéről szólt, amelyet reményei szerint a fiatalok a sportra, sportfelszerelés vásárlására költenek majd, és nagyszerű eredményeikkel tovább öregbítik a magyarkanizsai sport hírnevét, a fiatalabbaknak pedig bebizonyítják, hogy érdemes sportolni, és áldozatot is hozni a minél jobb eredményekért.

A tanácstag kihangsúlyozta, hogy a sportegyesületek támogatásához hasonlóan az idei évben az önkormányzat megnövelte a sportösztöndíjak keretösszegét is, ami most egymillió dinárra rúg. A sportolók az előre elfogadott pontozási szabályzat alapján elért pontszámaiktól függően 2.700-tól 6.000 dinárig terjedő havi ösztöndíjban részesülnek. A pályázatokat elbíráló bizottság elsősorban azt vette figyelembe, hogy az ifjú sporttehetségek olimpiai sportágban versenyeznek-e, milyen nemzetközi és milyen hazai eredményeket értek el, és azok milyen minősítéssel bírnak.

A szerződéseket az ösztöndíjazottak mellett klubjaik felhatalmazott képviselői, kiskorúak esetében pedig a fiatalok szülei is aláírták.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Maja Gojkovićot javasolják, hogy alakítsa meg a vajdasági kormány új összetételét. Ezt Miloš Vučević, a köztársasági kormányalakító jelentette be a mai sajtótájékoztatón. Maja Gojković Igor Mirovićot váltja ezen a pozíción, aki 2016 óta töltötte be a tartomány kormányfői posztját. Igor Mirović a múlt...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 12:20 ]
Megérkezett Szerbiába a CRRC Changchun kínai vállalat újabb Sólyom (Soko) nevű elektromos gyorsvonata. A kínai Sólyom makettjét három napja mutatták be Topolyán az Újvidék-Szabadka vasút utolsó vágányának összekapcsolásakor, most pedig az "igazi" Sólyom is megérkezett Szerbiába, jelenti az RTS. A szerbiai...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 11:15 ]
A zentai középiskola tornatermében az idén hetedik alkalommal megrendezett kiállításon több mint 20 csapat mutatta be az általuk alapított és működtetett virtuális vállalataikat, bankjaikat, illetve biztosító intézeteiket. Zsíros Jankelić Anikó, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatónője...
2024. ÁPRILIS 29.
[ 21:44 ]
Beolvasás folyamatban