Vajdaság
Magyarkanizsa: 11 projekt nyert a Divac Ifjúsági Alap pályázatán
Betűméret:             

Tizennégy projekt közül tizenegy ifjúsági szervezet projektjét ítélte támogatásra méltónak a magyarkanizsai Dívac Ifjúsági Alap. A pályázaton főleg az ifjúsági létesítmények rendbetételére és eszközbeszerzésre pályáztak a fiatalok. Egy-egy projekt legtöbb 100 ezer dinárt kaphatott, a projekt összértéke azonban lehetett akár 150 ezer dinár is, mivel a pályázónak magának kell biztosítania az ötven százalékos önrészt, amit támogatásokból vagy a projekt kivitelezésében való részvételével, azaz saját munkájával is biztosíthat. A szerződéseket ma kötötték meg a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban.

Az Ana és Vlade Divac által létrehozott alap ezúttal 403 ezer dinárt ajánlott fel az ifjúsági szervezeteknek.

„Ezt az összeget a magyarkanizsai önkormányzat további 500 ezer dinárral toldotta meg, így összesen 903 ezer dinár került kiosztásra, amiből a község hét településének ifjúsági szervezetei, illetve fiatalok csoportjai jutottak pénzeszközökhöz” - mondta Teslić Zoran, a Községi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja.

A tóthfalusiak majdnem a maximális összeget, azaz 100 ezer dinárt kaptak a Mini Vajdaság, illetve a Duna-park elnevezésű projektjükre. Erre már másodízben nyertek támogatást.

„Azért kell folyamatosan pályáznunk, mert projektünk óriási méretű. A Duna vajdasági szakaszát és a mellette elterülő települések domborzati térképét, az ott lévő nevezetességeket fogjuk kialakítani egy 65 méter hosszúságú, a valós mértekhez képest miniatűrnek mondható területen. Most jutottunk el oda, hogy betonozzuk a kicsinyített folyómedreket, amihez ugye cementre és sóderre van szükségünk. Projektünkkel nemcsak egy érdekes és vélhetően látványos dolgot hozunk létre, hanem az önkéntes munka révén összehozzuk a falubelieket, a tóthfalusi fiatalokat is. A talajszintezést és a földalatti csövek lerakását már befejeztük, most visszatúrjuk a gödröket és kezdjük a betonmunkálatokat. A pályázati támogatás a lehető legjobbkor jött” - nyilatkozta Faragó Zoltán, Tóthfalu turisztikai felelőse.

„Nagyon örülünk annak, hogy a fiatalok többsége ifjúsági otthonok, illetve sportlétesítmények renoválására, felújítására kérte a támogatást, mivel azoknak a nyoma hosszabb távon is megmarad” - hallottuk Ostojin Olivértől, a magyarkanizsai Divac Ifjúsági Alap koordinátorától. „Egy előre kidolgozott monitoring alapján többször is ellenőrizzük a projektek megvalósítását, de a nyertes pályázóknak is meghatározott időközönként fotókkal kell jelezniük felénk, hogy éppen hol tart a projekt kivitelezése. A Divac Ifjúsági Alap hároméves létezése óta Magyarkanizsán több mint 50 pályamunkát nyújtottak be pályázatainkra, ebből a maiakkal összesen 38 nyert pozitív elbírálást” - tette hozzá.

Az oromhegyesi Musztáng Lovasklub egy többszintes magasles kiépítésére pályázott és nyert is támogatást, mondta el Bagi Barbara, a civil szervezet egyik tagja.

„Mivel klubunk egy Oromhegyeshez közeli tanyán működik, ahova sok gyerek látogat el, a magasles kiépítésével bővíteni kívánjuk a kínálatunkat, hiszen arról a gyerekek messzebbről is jól láthatják majd a lovakat, az ott lévő többi állatot, a vidéket, ami mindenképpen vonzóbbá teszi klubunkat és tevékenységünket a jövő nemzedéke előtt. Projektünk megvalósítására 100 ezer dináros támogatást nyertünk” - mondta el.

A Musztáng Lovasklub augusztus végén szeretne hozzálátni a magasles kiépítéséhez és reméli, hogy még az őszi hűvösebb idők beállta előtt sikerül a gyerekek rendelkezésére bocsátania az új objektumot.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Májusfaállítás Kishegyesen - illusztráció
2024. MÁJUS 1.
[ 9:38 ]
Nagy Zita vezeti majd a Prosperitati Alapítványt. A hírt Juhász Bálint jelentette be a Szabadkai Magyar Rádióban. A tartományi parlamenti elnöki feladatok elszólítják a pozícióról, ezért az a döntés született, hogy egy olyan ember legyen az új ügyvezető, aki benne volt a folyamatokban és rálátott a dolgokra, hogy ne...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 13:22 ]
Maja Gojkovićot javasolják, hogy alakítsa meg a vajdasági kormány új összetételét. Ezt Miloš Vučević, a köztársasági kormányalakító jelentette be a mai sajtótájékoztatón. Maja Gojković Igor Mirovićot váltja ezen a pozíción, aki 2016 óta töltötte be a tartomány kormányfői posztját. Igor Mirović a múlt...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 12:20 ]
Megérkezett Szerbiába a CRRC Changchun kínai vállalat újabb Sólyom (Soko) nevű elektromos gyorsvonata. A kínai Sólyom makettjét három napja mutatták be Topolyán az Újvidék-Szabadka vasút utolsó vágányának összekapcsolásakor, most pedig az "igazi" Sólyom is megérkezett Szerbiába, jelenti az RTS. A szerbiai...
2024. ÁPRILIS 30.
[ 11:15 ]
Beolvasás folyamatban