Vajdaság
Szatír Martonoson
Egy Koszovóról bevándorolt roma férfi maszturbált fényes nappal a falu központjában
Betűméret:             

Egy martonosi ismerős hölgy keresett meg hétfőn délután a legnagyobb közösségi hálón, s szörnyülködve írta le, mit látott aznap valamivel déli 12 óra után Martonos központjában. Egy huszonöt év körüli, Koszovóból betelepült roma fiatalember maszturbált az apácazárdától néhány házzal kijjebb eső, fákkal, bokrokkal takart ház előtt. Nem bújt el, nem takarta el magát, úgy tett, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy valaki fényes nappal az utcán ilyet tesz.

Ismerősöm az eset láttán elment és hozott magával szemtanúnak még valakit – és biztos ami biztos – egy vasrudat is. A két hölgy odament a fiatalemberhez, aki addig „végzett a dologgal”, de nem ment el onnan. Noha a vasrúd láttán kissé meghökkent, nem tágított a hölgyek felszólítására sem, sőt, még neki állt feljebb, mondván kik ők, hogy megmondják neki, mit csinálhat és hol tartózkodhat! Ismerősöm le is fotózta az illetőt, akinek a nevét is sikerült megtudnia, így már bizonyíték is volt a kezében a rendőrök számára, akiket közben egy harmadik szemtanú már ki is hívott.

Persze mire a rendőrök kiértek, az illető elpárolgott a tetthelyről, de mivel megnézték a róla készült fotót, elmentek megkeresni. Hogy az eset ezután hogyan folytatódott, nem tudni, mert a rendőrség ilyen jellegű tájékoztatást kizárólag belügyminisztériumi engedéllyel ad ki.

A felháborító eset szemtanúi természetesen értesítették Horváth Gergely faluelnököt is, aki elmondta, hogy egyesek már látni vélték a nevezett roma fiatalembert felszállni a Szabadka felé tartó buszra.

- Leírni nem lehet, mennyi gond van ezekkel a koszovói roma bevándoroltakkal. Ha valamilyen zűrt csinálnak, a tettes vagy tettesek egy időre eltűnnek Martonosról, amikor pedig lecsillapodnak a kedélyek, szép lassan visszasomfordálnak. Sajnos már vagy 170-200-an vannak a faluban, meghaladták az összlakosság 10 százalékát. Nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni, lopnak, csalnak, erőszakoskodnak, pénz nélkül „vásárolnak” a boltokban, szemetelnek, piszkítanak mindenhol, ráadásul még fenyegetőznek is, ha valaki szólni vagy tenni mer ellenük. Engem is már jó néhányszor megfenyegettek – mondta el telefonon a tanácselnök.

Hölgyismerősöm – sok más szülő mellett – elsősorban a gyermekeit félti az ilyenektől. Szerencse, hogy szünidő van, mert iskolaévben éppen abban az időpontban és ott járnak haza a gyerekek az iskolából, ahol az eset történt, ráadásul a játszótér is annak szomszédságában van. Abba a sűrű bozótba bárkit beránthatott volna az a szatír, mondta keserű szájízzel ismerősöm, amikor ma délelőtt telefonon felhívtam.

Sajnos ez a kulturálatlan csőcselék bármire képes, mert rendszerint elmarad a megtorlás, a büntetés. Csak remélni lehet, hogy ez esetben – mivel fotó is készült róla – az elkövető megkapja a méltó büntetését. Azt is csak remélni lehet, hogy nem nézik el neki a közrend és közerkölcs ilyen mértékű megsértését és nem adnak zöld fényt a nyilvános maszturbáláshoz, amit az egyik nyugat-európai országban a liberális államvezetők bizony megtettek a migránsok javára - mondják a helybeliek.

Mivel a martonosi elkövető csak egy a sok közül, a falubeliek nyilván nem nyugodhatnak meg, hiszen ha ez megtette, megteheti közülük bárki. Ennek kell(ene) az illetékeseknek és főleg a rendőrségnek határozottan elejét venni, nem megvárni, hogy a helybeliek vegyék kezükbe a kezdeményezést!

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban