Gazdaság
Lassult az OECD gazdasági növekedése a harmadik negyedévben

Lassult az OECD tagállamainak együttes gazdasági növekedése a harmadik negyedévben az előző negyedévvel összevetve.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapjára kedden felkerült nem végleges adatok szerint a GDP-növekedés 0,3 százalék volt a harmadik negyedévben a második negyedévi 0,4 százalék és az első negyedévi 0,6 százalék után.

Éves összevetésben az OECD gazdasági növekedése a második negyedévhez hasonlóan 1,6 százalék volt a harmadik negyedévben. Az első negyedévben a GDP 1,7 százalékkal nőtt.

A 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoportról még nincs összesített adat.

Az idei harmadik negyedévben az Európai Unió gazdasági növekedése - negyedéves összevetésben - 0,3 százalékra gyorsult a második negyedévi 0,2 százalékról. Az első negyedévben 0,5 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Éves szinten a harmadik negyedévben a térség gazdasági teljesítménye 1,3 százalékra lassult a második negyedévi 1,4 százalékról, miután az első negyedévben 1,7 százalék volt a bővülés.

A hét legfejlettebb ország, a G7 gazdasági növekedése a második negyedév után a harmadik negyedévben is 0,3 százalék volt az első negyedévi 0,6 százalékot követően.

Éves szinten a növekedés fokozatosan lassult, a harmadik negyedévben a GDP 1,5 százalékkal, a második negyedévben 1,6 százalékkal, az első negyedévben 1,9 százalékkal bővült.

A G7-csoporton belül az idei harmadik negyedévben éves szinten a legnagyobb mértékben az Egyesült Államok gazdasága nőtt, 2 százalékkal, a legkisebb ütemben pedig Olaszországé, 0,3 százalékkal. Európa legnagyobb gazdasága, a német 0,5 százalékkal bővült a harmadik negyedévben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma fizetik ki Szerbiában 1.042.114 dolgozó harmadik minimálbérét, összesen 31 milliárd dinár értékben. Az állam a vállalatoknak azt ígérte, hogy három alkalommal fizeti ki a minimálbér összegét dolgozónként, amely összesen 94 milliárd dinárjába, átszámítva mintegy 800 millió eurójába került az országnak. A...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:46 ]
Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre - közölte az...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:40 ]
Miután áprilisban 29 százalékos évközi csökkenést tapasztaltak az export terén, májusban is folytatódott a lesújtó tendencia, mivel a Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint 25,5 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában. Az import is drámaian csökkent, áprilisban 27, májusban pedig 28...
2020. JÚLIUS 6.
[ 12:55 ]
Beolvasás folyamatban