Gazdaság
Lassult az OECD gazdasági növekedése a harmadik negyedévben

Lassult az OECD tagállamainak együttes gazdasági növekedése a harmadik negyedévben az előző negyedévvel összevetve.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapjára kedden felkerült nem végleges adatok szerint a GDP-növekedés 0,3 százalék volt a harmadik negyedévben a második negyedévi 0,4 százalék és az első negyedévi 0,6 százalék után.

Éves összevetésben az OECD gazdasági növekedése a második negyedévhez hasonlóan 1,6 százalék volt a harmadik negyedévben. Az első negyedévben a GDP 1,7 százalékkal nőtt.

A 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoportról még nincs összesített adat.

Az idei harmadik negyedévben az Európai Unió gazdasági növekedése - negyedéves összevetésben - 0,3 százalékra gyorsult a második negyedévi 0,2 százalékról. Az első negyedévben 0,5 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Éves szinten a harmadik negyedévben a térség gazdasági teljesítménye 1,3 százalékra lassult a második negyedévi 1,4 százalékról, miután az első negyedévben 1,7 százalék volt a bővülés.

A hét legfejlettebb ország, a G7 gazdasági növekedése a második negyedév után a harmadik negyedévben is 0,3 százalék volt az első negyedévi 0,6 százalékot követően.

Éves szinten a növekedés fokozatosan lassult, a harmadik negyedévben a GDP 1,5 százalékkal, a második negyedévben 1,6 százalékkal, az első negyedévben 1,9 százalékkal bővült.

A G7-csoporton belül az idei harmadik negyedévben éves szinten a legnagyobb mértékben az Egyesült Államok gazdasága nőtt, 2 százalékkal, a legkisebb ütemben pedig Olaszországé, 0,3 százalékkal. Európa legnagyobb gazdasága, a német 0,5 százalékkal bővült a harmadik negyedévben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dráguló ingatlanok Belgrádban - illusztráció
2019. DECEMBER 2.
[ 9:10 ]
December elsejétől 3,9 százalékkal drágult az áram Szerbiában. Ám nem mindenkinek: az emelés csak a háztartásokra vonatkozik, az ipari áram ára nem változik. Májusban még úgy tűnt, nem lesz szükség az áram árának megnövelésére. Legutóbb 2016 októberében emelkedett a villamos energia ára Szerbiában. A...
2019. DECEMBER 1.
[ 13:33 ]
2010 óta a visegrádi országok (V4) közül csak Magyarországon gyarapodott a nettó lakossági vagyon - mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, legfrissebb, a V4-ek lakosságának anyagi helyzetét vizsgáló kutatása alapján szombaton az M1 aktuális csatornán. Sebestyén Géza hozzátette: a magyar...
2019. NOVEMBER 30.
[ 11:40 ]
A munkanélküliségi arány 9,5 százalékra csökkent a harmadik negyedévben - közölte a Szerbiai Statisztikai Intézet (RZS) pénteken. 2019 második negyedében még a munkaképes korú lakosság 10,3 százalékának nem volt munkája. A statisztikai hivatal azt is közölte pénteken, hogy a szerb külkereskedelmi forgalom...
2019. NOVEMBER 29.
[ 22:34 ]
Beolvasás folyamatban