Gazdaság
A turisztikai szolgáltatásokat, helyi termékeket népszerűsítik Magyarkanizsán
Betűméret:             

Turisztikai információs központ kezdte meg ma a munkáját Magyarkanizsán. A cél az, hogy minél több helybeli polgár tudjon jövedelemhez jutni a turizmus által. A központ egyrészt információval látja el a Tisza-parti kivárosba érkező turistákat, akiknek a száma évről évre nőtt a pandémia előtt, másrészről a helyi vállalkozók termékeit és szolgáltatásait ajánlja a fürdőváros vendégeinek.

Nagyon sok turista látogat el hozzánk, de ahhoz, hogy több napig itt tartsuk őket, tudniuk kell, hogy milyen kínálattal rendelkezik Magyarkanizsa és környéke, mondta az alkalmi sajtótájékozatón Fejsztámer Róbert polgármester.

- Ebben a központban megkaphatnak minden aktuális információt, legyen az akár egy rendezvény, vagy egy intézmény kínálata, szálloda elérhetősége. Az iroda most kezdi meg a munkát, bízom benne, hogy lesz együttműködés a vállalkozókkal, hisz ők adják a szolgáltatásokat, nélkülük nem működhet az iroda, de a községi turisztikai kínálatot sem lehetne biztosítani. Biztos vagyok benne, hogy a polgárok is felismerik az iroda jelentőségét, ahol reklámozhatják, bemutathatják saját szolgáltatásaikat. Egyébként az iroda községi finanszírozással jött létre, s remélem, hogy hosszú távon tud majd az együttműködés folytatódni - mondta a polgármester hozzátéve, hogy az idei is nagyon jó idegenforgalmi év volt, annak ellenére, hogy a vírus még köztünk van.

- A Tisza part a háromhónapos idegenforgalmi szezonban nagyon látogatott volt, a rendezvényeinken tömegesen vettek részt, a szolgáltatásokat is nagy számban vették igénybe. Az is nagyon fontos szempont, hogy statisztikailag nézve a 2021-es évben nem zárt be egyetlenegy olyan vállalkozás sem, ami az idegenforgalmi kínálatából élt. Ez azt jelenti, hogy volt elég turista, volt elég szolgáltatást igénybe vevő vendég, hogy ők túl tudják élni ezt a 2021-es esztendőt is.

Ennek ellenére a turizmus Magyarkanizsán még csak éledezik, véli a polgármester.

- Egyre többen próbálnak turizmussal foglalkozni, viszont sokatmondó az is, hogy ezeknek az embereknek van egy másodállásuk is, vagy főállásuk, nem csak az idegenforgalomból élnek. Ez érthető, hisz már másfél éve szenved a turizmus, mint gazdasági ág. Egyébként maga Szerbia is még gyermekcipőben jár, ami az idegenforgalmat illeti, a környező országok sokkal fejlettebbek e tekintetben. Ahhoz, hogy a polgárok bízzanak abban, hogy meg tudnak élni az idegenforgalomból, ahhoz az kell, hogy országos szinten is olyan biztos háttér alakuljon ki, amely ide tudja vonzani a turistákat, ami majd tömegeket tud idecsalni. Ugyanakkor nekünk itt meg kell küzdeni a dél-magyarországi idegenforgalmi kínálattal, ami igen gazdag, s nagy konkurencia. Én viszont azt látom, hogy évről évre mindig megugorjuk azt a szintet, mait előzőleg kitűztünk magunk elé - mondta Fejsztámer Róbert.

Az idegenforgalmi központban található termékek mind el vannak látva a Helló Kanizsa! brand logójával, mondta Újvári Zsombor, a községi tanács turisztikai megbízottja.

- Helyi termékeket szerettünk volna bemutatni, de továbbra is várjuk az érdeklődő cégeket, kisvállalkozókat, akik szeretnének csatlakozni hozzánk. Kézműves termékeket kínálunk, de lesz majd itt nedű a helybeli borászatokból is. Én nagyon szeretném, ha kecskesajtokat is kiállíthatnánk, olyan termékeket, amiket a községünk területén készítenek, amiből mindenki vihet haza kóstolót, ha szeretne.

Az információs központ a Fő utca 3. szám alatt, az Unidom épületében található. A hét minden napján nyitva tart, igazodva a turisták igényeihez.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint. Márciusban a gazdasági...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 12:38 ]
A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban