Gazdaság
Drágul az üzemanyag, a kínai gazdaság újranyitása további áremelkedést hozhat
Betűméret:             

A pár hetes folyamatos árcsökkenés után ismét drágul az üzemanyag Szerbiában. Ma 15 órától az eurodízel ára 198, a 95 oktános benziné 167 dinár lesz. Az árak jövő péntekig érvényesek.

A múlt héten az eurodízel 195 dinár, a BMB 95-ös benzin 165 dinár volt. Az elmúlt tíz napban az olaj világpiaci ára is emelkedett, mintegy 5-7 dollárral. Ma reggel a londoni tőzsdén az olaj hordónkénti ára 84 dollár volt.

A Mondo beszámolója szerint az olajár a következő hetekben is emelkedhet, mivel Kína feloldotta a koronavírus miatti korlátozásokat, így a piacon megnőhet az olaj iránti kereslet. A kínai gazdaság újranyitása magával hozhatja azt, hogy az ázsiai ország a világ olajkészletének felét felhasználja.

Így hiába várható az Egyesült Államok és Európa enyhe recessziója, a kínai olajszükséglet ellensúlyozhatja az energiatermék iránti kereslet csökkenését.

A szerb kormány január végéig meghosszabbította az üzemanyagár korlátozására vonatkozó rendeletet, egyúttal 10 százalékkal csökkentette a kőolajszármazékok jövedéki adóját.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jelentős mértékű árcsökkentést jelentett be Németország nyugati részének egyik legnagyobb városi közműszolgáltatója, a több százezer ügyfelet kiszolgáló Entega. A Darmstadtot ellátó vállalat a villamos energia árát csaknem 25 százalékkal, a földgáz árát 30 százalékkal csökkenti áprilistól az egyetemes...
2023. JANUÁR 20.
[ 12:08 ]
Szerbia lakosai egyre inkább eladósodnak, erre a következtetésre jutunk, ha megnézzük a Szerbiai Bankszövetség tavalyi statisztikáit. Ezen adatok alapján a lakosok átlagoson 1800 euróval tartoznak a bankoknak. A Politika mai cikke szerint a lakosok 1426 milliárd dinárt kölcsönöztek a bankoktól, azaz mintegy 12 milliárd...
2023. JANUÁR 20.
[ 12:04 ]
Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszter meglátogatta Szabácson (Šabac) a DPS Klas Group kereskedelmi búza árukészleteinek raktárát, és megbizonyosodott arról, hogy a silók tele vannak, majd kiemelte, hogy a polgárok nyugodtak lehetnek. „Húszezer tonna búzát tartunk ezekben a silókban. Az előző időszakban...
2023. JANUÁR 19.
[ 14:19 ]
Beolvasás folyamatban