Gazdaság
Szerbia 42 milliárd dinár kölcsönt vesz fel a nemzeti labdarúgó stadion megépítésére
Betűméret:             

A szerb állam 42 milliárd dinár (mintegy 358,8 millió euró) hitelt vesz fel a Postatakarék Banktól a nemzeti labdarúgó stadion, illetve a hozzá tartozó utak megépítésére. A surčini stadion építésének kivitelezője a kínai Power China cég, írja a Nova ekonomijára hivatkozva a 021.rs hírportál.

Az adatok abban a parlamenti eljárásában lévő törvényjavaslatban találhatók, amellyel a köztársasági képviselőház jóváhagyná a finanszírozást.

A hosszú lejáratú hitel szerződését június 25-én írták alá a Postatakarék Bank és a szerb állam képviselői. Dinár alapú hitelről van szó, amelynek törlesztési ideje 11 év, három év türelmi idővel.

Szerbia kormánya május 11-én elfogadott záradékával a nemzeti stadiont és a hozzá tartozó utakat az ország szempontjából kiemelt jelentőségű projektummá nyilvánította.

A munkálatok közé tartozik az 52.000 férőhelyes nemzeti labdarúgó stadion tervezése, és kivitelezése, a hozzá tartozó parkolóval, és egyéb létesítményekkel.

Szerbia már tavaly ősszel is felvett egy hitelt a Postatakarék Banktól, illetve az Unicredit Banktól a nemzeti stadion infrastruktúrájának kiépítésére. Egyenként 11,2 milliárd dinárról van szó, vagyis összesen mintegy 190 millió euróról.

A szerződött összegből az állam március végéig mintegy 8,2 milliárd dinárt hívott le a Postatakarék Banktól, míg az Unicredit Banktól egyelőre nem hívott le eszközöket.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jorgovanka Tabaković, a Szerb Nemzeti Bank (NBS) kormányzója, és Siniša Mali miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter is részt vesz a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Kormányzótanácsának és a Világbank Csoportnak az éves közgyűlésén, amelyet október 26-ig Washingtonban tartanak – közölte a szerb jegybank. A közlemény...
2024. OKTÓBER 21.
[ 11:28 ]
Az elhúzódó aszály idén csökkentette a cukorrépatermést, összesen mintegy 47 ezer hektáron termett ez a növényt. A hozamok változóak, és ritkán érik el a 60 tonnát hektáronként. A Sunoko vállalat – amelyhez három cukorgyár tartozik Vajdaság területén – megerősítette, hogy a gyengébb termés ellenére is lesz...
2024. OKTÓBER 19.
[ 17:56 ]
A mezőgazdasági minisztérium pályázatot írt ki új gépek és felszerelések beszerzésére a gazdaságok számára, hogy ösztönözze a fizikai eszközekbe történő beruházásokat az állattenyésztési ágazat elsődleges termelésének fejlesztése érdekében. A pályázatra biztosított teljes összeg 200 millió dinár, ebből a...
2024. OKTÓBER 19.
[ 12:53 ]
Beolvasás folyamatban