Kárpát-medence
Dél-Erdély: Leszakadt a csúszópálya drótkötele, négy gyerek sérült meg egy vidámparkban
Betűméret:             

Négy gyerek megsérült kedden egy dél-erdélyi vidámparkban, miután elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele - közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Az eset Hunyad megyében, Hátszeg közelében történt, Malomvíz (Rau de Mori) község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában.

Az ISU közlése szerint a 7 és 11 év közötti gyermekek - két fiú és két lány - 2-2 és fél méter magasból zuhantak le, miután elszakadt az átcsúszópálya (zipline) egyik drótkötele.

Egy 7 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak a vajdahunyadi kórházba, a másik társát mentőautóval vitték ugyanoda, míg két gyereket a dévai sürgősségi kórházba vittek - közölte az ISU.

A Hunyad megyei mentőszolgálat közlése szerint a zuhanás után a gyerekek eszméletüknél voltak, de többszörösen megsérültek.

A dél-erdélyi Hátszegi-medencében számos dinoszauruszleletet tártak fel, a térségben több vidámpark is van, mely az őslények egykori jelenlétére épít.

A hátszegi rendőrség közölte: gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást az ügyben, írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nincs hivatalos előterjesztés Szlovákiában a nyelvtörvény módosítására, de zajlanak előkészítő munkálatok. „Kutya kötelességünk, hogy ezt figyelemmel kövessük, s világossá tegyük: elvárjuk el, hogy visszalépés a kisebbségi jogok tekintetében ne történjen” – jelentette ki Szijjártó Péter. „A magyar...
2024. OKTÓBER 18.
[ 11:44 ]
Átadták szerdán a gépkocsiforgalomnak Sepsiszentgyörgy új terelőútját, amely mentesíti a székelyföldi várost az áthaladó tranzit- és teherforgalomtól. A Kovászna megye székhelyét elkerülő, 11,5 kilométeres terelőút kora délutáni megnyitásáról Antal Árpád polgármester közölt videót...
2024. OKTÓBER 16.
[ 14:56 ]
A magyar jövőt a magyar gyermekek jelentik - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy külhoni gyermekpszichológusoknak szervezett képzés megnyitóján. Potápi Árpád János a nemzetpolitikai államtitkárság és a Bethesda Gyermekkórház háromnapos konferenciájának...
2024. OKTÓBER 16.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban