Közlemények
VMSZ-közlemény a kvótareferendumról: Szavazzanak nemmel

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége szeptember 7-ei ülésén döntést hozott a magyarországi népszavazással kapcsolatos vajdasági kampány elemeiről.

A VMSZ elnöksége a kvótareferendumon a nem-mel szavazásra hívja fel mindazokat a vajdasági magyarokat, akiknek van szavazati joguk, akár levélben szavaznak, mert itthon vagy külföldön élnek, akár személyesen, mert magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

A VMSZ kampányának egyik súlypontját az önkéntesek és aktivisták személyes tájékoztató kommunikációja jelenti, mivel arra a Nemzeti Választási Iroda több alkalommal a sajtóban is felhívta a figyelmet, hogy „2014-ben a szavazási iratok negyede érvénytelen volt”.

A VMSZ-kampány ugyanakkor szélesebb kontextusában is meg kívánja ismertetni a történéseket és a jelenlegi helyzethez, a kvótareferendumhoz vezető évek-évtizedek társadalmi, ideológiai és politikai eseményeit, valamint azok kulturális beágyazódottságát, ezért szakmai előadásokat szervez Baráth Gábor és dr. Mészáros Zoltán történészek, valamint ft. Paskó Csaba katolikus pap, a zeneművészetek magisztere, az MNT VB tagjának részvételével.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagjai, tisztségviselői, neves közéleti képviselői közösségi találkozók keretében ismertetik a kvótareferendum fontosságát, a NEM szavazat jelentőségét, ami közvetve Szerbiát is és az ország jövőbeli, uniós helyzetét is érintheti.

A VMSZ és az általa felkért alapítványok és ernyőszervezetek emellett hirdetési felületeken hívják fel a figyelmet a kvótareferendumon a nem-mel szavazás fontosságára és a levélszavazatok leadási határidejére, áll a Vajdasági Magyar Szövetség Sajtószolgálata szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hitismereti nap Szabadkán - illusztráció
2020. FEBRUÁR 7.
[ 11:58 ]
Gion Nándor Novellapályázat 2020 A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda. A jeligével ellátott...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 22:27 ]
Az állami földek árverezésére harmadik körben is sor kerül Magyarkanizsa községben. Ez alkalommal 565 licitegység kerül kalapács alá, ami 2112 hektár területnyi nagyságot jelent és főként Martonos és Horgos területén helyezkedik el. A percellák nagy részét 15 éves futamidőre adják bérbe az illetékesek. A...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 14:03 ]
Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét. A szervezők április 1-ig várják a népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését az április 5-13-ig...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 13:31 ]
Beolvasás folyamatban