Közlemények
VMSZ-közlemény a kvótareferendumról: Szavazzanak nemmel

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége szeptember 7-ei ülésén döntést hozott a magyarországi népszavazással kapcsolatos vajdasági kampány elemeiről.

A VMSZ elnöksége a kvótareferendumon a nem-mel szavazásra hívja fel mindazokat a vajdasági magyarokat, akiknek van szavazati joguk, akár levélben szavaznak, mert itthon vagy külföldön élnek, akár személyesen, mert magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

A VMSZ kampányának egyik súlypontját az önkéntesek és aktivisták személyes tájékoztató kommunikációja jelenti, mivel arra a Nemzeti Választási Iroda több alkalommal a sajtóban is felhívta a figyelmet, hogy „2014-ben a szavazási iratok negyede érvénytelen volt”.

A VMSZ-kampány ugyanakkor szélesebb kontextusában is meg kívánja ismertetni a történéseket és a jelenlegi helyzethez, a kvótareferendumhoz vezető évek-évtizedek társadalmi, ideológiai és politikai eseményeit, valamint azok kulturális beágyazódottságát, ezért szakmai előadásokat szervez Baráth Gábor és dr. Mészáros Zoltán történészek, valamint ft. Paskó Csaba katolikus pap, a zeneművészetek magisztere, az MNT VB tagjának részvételével.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagjai, tisztségviselői, neves közéleti képviselői közösségi találkozók keretében ismertetik a kvótareferendum fontosságát, a NEM szavazat jelentőségét, ami közvetve Szerbiát is és az ország jövőbeli, uniós helyzetét is érintheti.

A VMSZ és az általa felkért alapítványok és ernyőszervezetek emellett hirdetési felületeken hívják fel a figyelmet a kvótareferendumon a nem-mel szavazás fontosságára és a levélszavazatok leadási határidejére, áll a Vajdasági Magyar Szövetség Sajtószolgálata szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus okozta gondok kötik le mindennapjainkat. Nem is csoda, hiszen a közösségi viselkedésünk folyamatosan alakuló szabályainak betartása gyökeresen megváltoztatta az életünket. Sajnos, hosszú ideig tartó védekezésre kell berendezkednünk, megbarátkozva az ősrégi életmentő szabállyal: ha nem lehet ahogy akarom, úgy...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 9:20 ]
Még akkor sincs, ha egyesek állandóan TÖR-TÉNEL-MI-nek mondják, írják, ha egyesek állandóan ezt hangoztatják, sulykolják, ha egyesek gépies ismétléssel állandóan ezt a mellébeszélést, hazugságot szeretnék elterjeszteni, az emberekkel elfogadtatni. Kik találták ki, kik is emlegetik, szajkózzák ‒ és nem véletlenül!...
2020. ÁPRILIS 2.
[ 8:55 ]
Mindannyian tudjuk milyen kihívások előtt állunk. Ilyenkor általában már a Vajdasági Piknikre szervezkedünk, de most más a helyzet. Látjuk, hogy sokan kerülnek bajba, nem csak az egészségügyi, hanem a gazdasági helyzet miatt is - írja az olvasóinkhoz is intézett levelében a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke. Ezért...
2020. MÁRCIUS 31.
[ 15:02 ]
Beolvasás folyamatban