Közlemények
Falunap lesz Pecesoron

Az óbecsei községhez tartozó, tőle mégis közel 20 kilométerre lévő Pecesoron, május 25-én 10 órakor kezdetét veszi a hagyományos Pecesori Nap 2019. elnevezésű rendezvény.

A program köszöntővel kezdődik, majd a helyi gyermekek alkalmi műsorával folytatódik.

A falu apró templomában szentmisét mutatnak be.

A borjúpörkölt főzőversenyre, mert az is lesz, 3 kg húst biztosítanak. A benevezés csapatonként 2500 dinár. Jelentkezési határidő 2019. május 20.

Nem marad el az ünnepi ebéd (birkapaprikás, illetve sertéspörkölt tésztával és salátával 400 dinárért). Játékok, versenyek, tombola, szabadtéri tánc lehetőségét kínálják a szervezók. A vásári hangulatot kisiparosok, a zenét a Jó barátok együttes biztosítja.

Résztvevőkre, nem csak Pecesorról számítanak. Haza várják azokat a pecesoraikat, akik már máshol élnek, de valamikor a falucska lakói voltak.

A Pecesori Nap felébreszti a szunnyadó, lassan elöregedő falut, mágnesként vonzza az érdeklődőket. A hagyomány szerint a település lakossága az ünnep alkalmából megduplázódik.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ha bál, akkor „Tanderbal” - illusztráció
2019. JÚLIUS 14.
[ 18:33 ]
Az Óbecse községi Korrupcióellenes Helyi Akcióterv munkatestületi tagjainak kiválasztására kinevezett bizottság az akcióterv alkalmazását követő testület tagjai megválasztására nyilvános pályázatot írt ki július 5-én. A pályázatra 21 napig lehet jelentkezni. A részletek és a jelentkezési lap megtalálható a város...
2019. JÚLIUS 6.
[ 17:01 ]
A rendszerváltozás, valamint a Magyar Napló folyóirat indulásának 30. évfordulója alkalmából novellapályázatot hirdet a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség. A művek leadási határideje július 31. A Magyar Napló csütörtöki közleménye szerint a pályázat célja olyan novellák megalkotása, amelyek hőseik...
2019. JÚLIUS 4.
[ 19:15 ]
A tavaly ősszel a bajsai tájház udvarában hagyományos módszerekkel épült agyagégető katlankemence működését mutatják be 2019. július 6–7-én az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre táborában készült kerámiák kiégetésével. Az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre már másfél évtizede szervez kézműves...
2019. JÚLIUS 4.
[ 12:21 ]
Beolvasás folyamatban