Közlemények
Falunap lesz Pecesoron

Az óbecsei községhez tartozó, tőle mégis közel 20 kilométerre lévő Pecesoron, május 25-én 10 órakor kezdetét veszi a hagyományos Pecesori Nap 2019. elnevezésű rendezvény.

A program köszöntővel kezdődik, majd a helyi gyermekek alkalmi műsorával folytatódik.

A falu apró templomában szentmisét mutatnak be.

A borjúpörkölt főzőversenyre, mert az is lesz, 3 kg húst biztosítanak. A benevezés csapatonként 2500 dinár. Jelentkezési határidő 2019. május 20.

Nem marad el az ünnepi ebéd (birkapaprikás, illetve sertéspörkölt tésztával és salátával 400 dinárért). Játékok, versenyek, tombola, szabadtéri tánc lehetőségét kínálják a szervezók. A vásári hangulatot kisiparosok, a zenét a Jó barátok együttes biztosítja.

Résztvevőkre, nem csak Pecesorról számítanak. Haza várják azokat a pecesoraikat, akik már máshol élnek, de valamikor a falucska lakói voltak.

A Pecesori Nap felébreszti a szunnyadó, lassan elöregedő falut, mágnesként vonzza az érdeklődőket. A hagyomány szerint a település lakossága az ünnep alkalmából megduplázódik.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Május 25-e éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által Trianon századik évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel meghirdetett videópályázatra. Az államtitkárság május 12-én tette közzé felhívását, amelyre 10-25 év...
2020. MÁJUS 21.
[ 19:17 ]
A könyvtárak mint a hiteles információk tárházai számára fontos feladat az álhírek elleni küzdelem. Ezt megtehetik azzal, hogy a megbízhatónak ítélt információforrásokat közzéteszik, megosztják. Ma már azonban ez sokszor kevés. Legalább ennyire lényeges az, hogy néhány egyszerű, forráskritikát alkalmazó módszer...
2020. MÁJUS 20.
[ 11:12 ]
Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a...
2020. MÁJUS 18.
[ 18:02 ]
Beolvasás folyamatban