Közlemények
Szeptember 16-án jelennek meg a vajdasági diáksegélyezők pályázatai

A Magyar Nemzeti Tanács és a vajdasági Diáksegélyezők kezdeményezésére született megállapodás értelmében a 2019/20-as iskolaévre vonatkozó ösztöndíjpályázat egy időben jelenik meg 2019. szeptember 16-án.

A diákok a lakhelyük szerinti legközelebbi diáksegélyező egyesületeknél tudják majd átadni pályázataikat a következők szerint:

- A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Szabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes, Zombor, Apatin, Kúla, Hódság, Verbász.

Továbbiakban a korábban az Újvidéki Diáksegélyező Egyesülethez tartozó települések: Óbecse, Temerin, Titel, Szenttamás, Újvidék és egész Szerémség.

- A Zentai Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Zenta, Ada, Csóka, Törökkanizsa.

- A Nagybecskereki Diáksegélyező Egyesülethez azok a diákok pályázhatnak, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Nagybecskerek, Nagykikinda, Törökbecse, Magyarcsernye, Begaszentgyörgy és egész Dél-Bánát.

A pályázatra csak azok a diákok jelentkezhetnek, akik középiskolai tanulmányaikat magyarul folytatják, illetve azok az egyetemisták akik Szerbiában tanulnak és nem részesülnek más ösztöndíjban.

A pályázatok elbírálásakor 50%-ban a tanulmányi előmenetelt, 50%-ban pedig a szociális rászorultságot pontozzák.

Bővebb információ az illetékes diáksegélyező egyesületeknél.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az óbecseiek partiumi fellépése - illusztráció
2019. OKTÓBER 21.
[ 18:49 ]
Október 18-án felújítás miatt Óbecsén lezárják a Zöldfás utca egy szakaszát a Zmaj Jovina és a Köztársaság utca között. A felújítás szakaszonként fog történni. A munkálatokat Zmaj Jovina és az Uroš Predić utcák közötti résszel kezdik. Ezen a részen a gépjárművek számára a forgalmat leállítják....
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:41 ]
Az ingatlanok törvényesítési eljárásával kapcsolatban Sáfrány Attila, az építésügyi és felügyelőségi főosztály vezetője felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy megközelítőleg 9000 engedély nélkül épült objektumot tartanak számon a község területén. A főosztály vezetője kéri a lakosokat, hogy ellenőrizzék...
2019. OKTÓBER 16.
[ 12:40 ]
Hétvégén tartották meg a IV. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetelen környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzottak el. A résztvevők a következő településekről érkeztek: Ada, Magyarkanizsa, Óbecse,...
2019. OKTÓBER 9.
[ 10:29 ]
Beolvasás folyamatban