Közlemények
A Dombos Fest alapítóinak közleménye Mága Zoltán vajdasági koncertkörútja kapcsán
Betűméret:             

Dombos Fest szervezői mély megdöbbenéssel vették tudomásul a vajdasági magyarok identitásának befolyásolását Mága Zoltán koncertjeivel.

Mély meggyőződésünk, hogy Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint, anno a 3+2 együttes volt. Hogy nem tesz hozzá semmit az identitásunkhoz, abban is biztosak vagyunk. Abban a régióban, ahol Bakos Árpád, Csizmadia Anna, a Cirkalom táncegyüttes, a Csalóka együttes, a Fokos zenekar, a Juhász zenekar, a Kurina testvérek, Lajkó Félix, Mezei Szilárd (a sort csak folytatni tudjuk) évtizedek óta tudja, hogy mi az az identitás - ott nincs szükség a közeg megtévesztésére.

A Dombos Fest 20 éve pont azért is küzd, hogy a vajdasági magyaroknak ne a lakodalmas rock legyen az identitásuk!

Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék...

A Dombos Fest alapítói
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pontosító
2019. DECEMBER 4. [ 19:13 ]

Mindig voltak olyanok akik jobban tudták mi kell a "népnek" mint a nép maga. Ezt a "jogot" fenn is tartják maguknak. Így ne csodálkozzunk amikor nyomják a multikultit, jazzt, pankot, stb, és feketítik azt amit a nép akar és szeret. Mága zenéjét 600 hallgatták helyszínenként - többen mint bármelyik Jazz fesztivált - összesen. Az adományok összege szegénységi bizonyítványunk - az itteni éhbérből ennyit tudtak összeadni.


mics
2019. DECEMBER 4. [ 9:24 ]

Nem értem, hogy jön ide a 3+2, az sima szórakoztató zene, ráadásul a saját stílusában talán a legjobb. Azért engedjék már meg az embereknek, hogy olyan zenét játszanak amihez kedvük van. Vagy majd Önök eldöntik, hogy mit szabad meghallgatni meg mit nem? ébresztő 30 éve véget ért a kommunizmus!!!


Alfonz
2019. NOVEMBER 11. [ 7:26 ]

Értesüléseim szerint több mint 12.000 látogatója volt a koncertnek és ezzel sikerült a több mint 15.000 euró "adományt" összehozni. Akkor fejenként átlagba 1.25 eurót dobtak a hallgatók a dobozba, ennyire értékelték a koncertet? Szerintem szégyen ez a kevés adomány.


Óbecsei
2019. NOVEMBER 10. [ 11:41 ]

Mága Zoltán vajdasági jótékonysági koncertkörútja értesülésem szerint 15 000 EUR-t hozott dél-vidékiek számára. Köszönjük Mága Zoltánnak. Mennyit kér ebből a Dombos Fest alapítói társulat? Szerintem igencsak szükségük lenne az adományra a kulturális felemelkedésük miatt.


Pontosító
2019. NOVEMBER 1. [ 20:57 ]

Tehetséggondozás? Sajnos nagyon kellene, mert vannak tehetségeink, csak nagyon gyorsan elszöknek innen. Igazuk van, mert itt nem kell sem a tehetség sem a kultúra. Őrjöngők, rabszolgák és Bólogató Jánosok, ez már untig elég az itteni főnököknek. Aki nem hiszi járjon utána. Jó a vita


Garai László
2019. OKTÓBER 31. [ 22:46 ]

Nem szeretnék a rúd elé szaladni, s az olvasókat sem tovább fárasztani, de egy Mága Tehetséggondozó Intézet helyszínéül Kishegyest is el tudom képzelni.


istván
2019. OKTÓBER 31. [ 20:38 ]

... normális ember mély megdöbbenéssel vesz tudomást egy ilyen közleményről is, ... Az otromba stílus minősíti a közlemény kiadóit, viszont örömöt szereztek azoknak, akik csobanpistáznak, zorbánoznak, vucskóznak ...


Óbecsei
2019. OKTÓBER 31. [ 13:02 ]

Igen, Mága Zoltán vajdasági jótékonysági koncertkörútja tiszteletet érdemel ami egyben a vajdasági magyaroknak az identitását is kifejezi. A Dombos Fest alapítói tükörbe nézésével véltek kulturális vírust felfedezni, de ők csak önmagukat látták. Bocsánatot kérünk Mága Zoltántól az ilyen jellemtelen közleményért, s továbbra is elvárjuk a látogatását körünkbe szeretettel. Az említett vajdasági művészektől pedig elhatárolódást kérünk, hogy méltatlanul belekeverték őket ilyen otromba közleménybe.


Pontosító
2019. OKTÓBER 30. [ 17:17 ]

Méga Zoltán koncertjei kiválóak még akkor is ha valakinek nem tetszik a műfaja. Minden tisztelet amiért felvállalta ezt a hosszú utat értünk és kulturális javainkért. Nem kötelező elmenni, ám ha nem tetszik az még nem ok arra, hogy szidjad. Vagy nincs más amit érdemes lenne szidalmazni?


Garai László
2019. OKTÓBER 30. [ 11:07 ]

Mága Zoltán nem lakodalmas rockkal járta be a Délvidék 20 templomát, ezt nem csak a koncertjein részt vevő idős nénikék és csecsemők tudják, hanem a Dombos Fest ezúttal lapító alapítói is, Horváth Lászlóval az élen. De még ha maga a fekete ördög, a 3+2 turnézott is volna, akkor is meglepő lenne az ilyen pocskondiázás, Mágát illetően az értelmetlen vírusozás és a távoltartására meghiredetett küzdelem.


Wien
2019. OKTÓBER 29. [ 9:05 ]

Buta hozzàszòlok akik a Màga muzsikàjàtòl ès Pityutòl nemlàtnak a szinfalak mögè!Nem a zenèjèvel van baj!!Tetszikèrteni??😁


Pontosító
2019. OKTÓBER 28. [ 21:07 ]

ízlések és pofonok - tipikus esete. Mindenkinek van kedvenc zsánere. A jazz fesztiválok ellen miért nem tiltakoztok? Az is ránk erőltetett idegen kultúra. Senki nem kéri, mégis még a csapból is az folyik.


München
2019. OKTÓBER 28. [ 19:38 ]

Rendezvényszervezők, -alapítók mondják meg, hogy mi az ajánlatos zene a vajdasági magyaroknak? Miért akarják befolyásolni az ízlésünket? Tényleg a Boban Markovic Orkestar kell jobban nekünk? Miért zagyválják a zenét a politikával? A Dombosék is, a VMSZ is.


Garai László
2019. OKTÓBER 28. [ 13:35 ]

Ilyenek a tolerancia bajnokai és a szivárványos sokféleség hirdetői, amikor nem dukál nekik valami. (De hát tőlük - ahhoz képest, amilyen szinten vannak - már ez is: valami. Csumi csá.


olvasó
2019. OKTÓBER 27. [ 18:18 ]

A jó cél még nem szentesíti az eszközöket. Ez érvényes a közlemény szerzőire is. Tán csak nem akarnak Dombos báróék kulturális diktatúrát bevezetni azokkal szemben, akik másféle zenét szeretnek?


Horváth Szilveszter
2019. OKTÓBER 26. [ 20:06 ]

Teljesen egyetértek, egy kitétellel: a 3+2 legalább az volt, aminek látszott, nem sértegetném őket a Mágával...


III. Svetozar Gimis Kvíz - illusztráció
2023. DECEMBER 6.
[ 11:15 ]
Idén ismét, immár tizedik alkalommal várunk benneteket december 10-én a Fonó Budai Zeneházban, hogy örüljünk a régi barátoknak, gyerekeink megtalálják az új barátaikat, és közben segítsünk a szülőföldünk gyerekeinek. Idén két remek határon túli magyar közösséget: a tóthfalusi Kaszap István Kollégiumot (Vajdaság)...
2023. NOVEMBER 19.
[ 22:42 ]
Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázati felhívása. A diaszpóra magyarságát segítő program új kiírása keretében a déli félteke országaiba lehet ösztöndíjasként jelentkezni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2013-ban indított...
2023. NOVEMBER 15.
[ 15:33 ]
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az idei adventi időszakban is meghirdeti a Mézeskalács készítő pályázatát. Süsd meg Te/ Süssétek meg Ti a legszebb mézeskalácsot, mézeskalács házat. Várjuk az amatőr és profi sütni szeretők, baráti társaságok, óvodai és iskolai csoportok, klubok,...
2023. NOVEMBER 15.
[ 13:46 ]
Beolvasás folyamatban