Közlemények
Deli Andor: A turizmus területén a munkahelyek megvédése a cél

Az Európai Parlament (EP) Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottságának (TRAN) május 28-i ülésén tárgyalták az Európai Bizottság által javasolt idegenforgalmi és közlekedési intézkedéscsomagot.

Deli Andor fideszes EP-képviselő a vita során kiemelte, hogy az idegenforgalom újraindulásának érdekében fontos, hogy a tagállamok gazdasági és munkahelyvédelmi intézkedéseit az Európai Unió megfelelően támogassa.

„Az idegenforgalmi szektor az egyik legnagyobb kárvallottja a COVID-19 által okozott járványnak, ezért kiemelten fontos, hogy mihamarabb újraindulhasson a turizmus Európában. Ez nem lesz lehetséges a tagállamok összehangolt intézkedései nélkül. Az Európai Bizottság feladata, hogy segítse ezt a koordinációt, ugyanakkor a tagállamoknak szabadon kell dönteniük a határaik megnyitásának üteméről, tekintettel a járványhelyzet alakulására” – mondta Deli Andor.

A koronavírus-járvány minden bizonnyal megváltoztatja az utazási szokásainkat. Használhatjuk ezt arra is, hogy népszerűsítsük a helyi, kevésbé ismert turisztikai célpontokat – véli a politikus.

„Így szélesíthetjük a kínálatot az utazni vágyók előtt, és segítjük a helyi vállalkozásokat is. Ezzel mindenki jól jár: az utazók és a vendéglátók is. Az Európai Bizottság feladata pedig az, hogy reklámkampányokkal népszerűsítse az Európán belüli turizmus előnyeit” – tette hozzá a néppárti politikus.

„Magyarországon a turizmus 9%-kal járul hozzá a nemzeti össztermékhez, és hasonlóan magas arányban a foglalkoztatottsághoz is. Ez is mutatja, milyen fontos a munkahelyek megvédése, a vállalkozásaink támogatása az idegenforgalmi és vendéglátói ágazatban. Magyarország kormánya mindent megtesz ezért, de az Európai Uniónak is támogatnia kell a tagállami törekvéseket, ezért a turizmusnak és a munkahelyvédelemnek megfelelő szerepet kell találni az uniós helyreállítási csomagban” – emelte ki Deli a téma kapcsán.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot....
2020. JÚLIUS 2.
[ 16:42 ]
A 2020-as év egy fontos mérföldkövet jelent a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tanárképzési programjában, ugyanis az egyik legjelentösebb rendezvényünk idén 20. évét ünnepli. Két évtized kitartó munkája á11 mögöttünk, ahol az évek során több száz előadó és megannyi pedagógus próbált választ keresni...
2020. JÚLIUS 2.
[ 9:00 ]
A Palics Magyar Művelődési Egyesület, a Palics Helyi Közösség és a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola NYÁRI NAPKÖZIT szervez a palicsi iskola napközijében 4-től 14 éves korú gyermekek számára. A résztvevőket jó társaság, kézműves foglalkozások, társasjátékok, sok mozgás és kiváló hangulat várja. A...
2020. JÚLIUS 1.
[ 13:40 ]
Beolvasás folyamatban