Közlemények
MNT- Felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2020 – első kör

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő

PÁLYÁZATI FELHÍVÁST

A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2020–2021. ÉVI ELSŐ FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA (ELSŐ KÖR)

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjáról szóló határozata alapján azok a személyek pályázhatnak a Tanács 2020–2021. évi felsőoktatási pályázati felhívására, akik az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesznek:

• első ízben iratkoztak be valamelyik felsőoktatási intézmény első évfolyamára;

• a Szerb Köztársaságban akkreditált szakfőiskolai, illetve akadémiai alapképzésre nyertek felvételt;

• magyar nyelven végezték általános és/vagy középiskolai tanulmányaikat illetve a Tanács elnökének külön erre a célra kinevezett bizottsága mentesített ezen alapfeltétel alól;

• nyilatkoznak, hogy diplomaszerzésük után legalább 3 (három) évig Szerbiában fognak dolgozni, lehetőség szerint a tanulmányaik során szerzett képesítésnek megfelelő munkakörben.

A pályázatok beadási ideje: 2020. július 15. – szeptember 15-e, 14 óra.

II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA

E pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma: 400.

A Tanáccsal megkötött szerződés meghatározza az ösztöndíjak nagyságát, havi folyósításának idejét, a folyósítási hónapok számát éves szinten, a jogosultsági feltételek megszűnését, az ösztöndíj visszafizetési kötelezettségének eseteit, és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket a Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjáról szóló határozat rendelkezéseinek értelmében.

III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a három nyilatkozatot pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.

A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni. A pályázati űrlap regisztráció útján érhető el. Regisztrálni a breki.mnt.org.rs oldalon lehet.

A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2020. július 15-étől tölthető le a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának határideje: 2020. szeptember 15-e, 14 óra.

A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók le a CMH információs irodáiban.

IV. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

A határidőn belül beadott pályázatok a Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjáról szóló határozat alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos honlapjáról (www.mnt.org.rs).

A pályázatok rangsorolásáról a Tanács elnöke külön határozattal dönt.

A jogosultsági rangsorról a pályázók hivatalos írásos értesítést kapnak, de az a Tanács hivatalos honlapján is kihirdetésre kerül.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 21. alkalommal szervezi meg akkreditált, nyári tanárképző programját, az Apáczai Nyári Akadémiát. A rendezvény a következő beosztás szerint valósul meg: 1. hét: A Természettudományi, valamint a Történelem és magyarság képzések Időpontja: 2021. július...
2021. JÚNIUS 2.
[ 9:32 ]
Pilinszky-versmegzenésítési pályázatot hirdet a Kertész Imre Intézet a napokban indult féléves programsorozatának keretében. A Kossuth-díjas költő születésének 100. évfordulója alkalmából zajló rendezvénysorozatban Pilinszky-ihlette új zenei alkotásokat vár az Intézet. A 2017 januárjától működő Kertész Imre...
2021. MÁJUS 29.
[ 12:14 ]
A Kisebbségi Jogvédő Intézet 2021-ben immár tizedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet, idén, a járványhelyzetre tekintettel, ismételten online formában. A program célja, hogy felkutassa azokat a joghallgatókat, doktoranduszokat, kezdő jogászokat, akik a téma iránt kellően elhivatottak,...
2021. MÁJUS 28.
[ 11:44 ]
Beolvasás folyamatban