Közlemények
Fotópályázat diákoknak: Előhívott értékek
Betűméret:             

Fotópályázat diákoknak

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet fotópályázatot hirdet

Előhívott értékek – épített örökségünk a fiatalok szemével

címmel

A pályázat célja a fiatalok ösztönzése arra, hogy felfedezzék, megörökítsék és bemutassák másoknak is szülőföldjük, saját településük értékeit, különös tekintettel az épített örökségmeghatározó elemeire (lakóházak, templomok, kastélyok, középületek, városrészek, terek, utcák, hidak, homlokzatok, a népi építészet emlékei stb.).

Vajdaság számos települése rejt építészeti kincseket, amelyek arra várnak, hogy felfedezzék őket. Pályázatunk keretében szeretnénk felhívni a figyelmet a Vajdaságban található épített örökségre.

KATEGÓRIÁK:

A fotópályázatot két kategóriában hirdetjük meg:

  • az általános iskolák 6-8. osztályos diákjai
  • és középiskolások részére

HATÁRIDŐ: A pályázat beadási határideje 2024. március 4.

KIÁLLÍTÁS ÉS DÍJAZÁS:

A kiválasztott pályaművek a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett kiállításon kerülnek bemutatásra, lehetőséget adva a fiataloknak, hogy a szélesebb közönség is megismerje munkáikat, személyes látásmódjukat az épített örökség témakörében.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, figyelembe véve a kreativitást, a technikai kivitelezést, valamint a téma eredetiségét és mélységét. Továbbá a szervezők a képeket a Vajdasági Magyar Értéktár – Vajdaság kincsei Facebook oldalon is közzéteszik, és közönségszavazásra bocsátják azokat.

A zsűri által kiválasztott legkiemelkedőbb pályázatok benyújtói tárgyjutalomban részesülnek, illetve jutalomkiránduláson és fotóművészeti műhelymunkán vehetnek részt, ahol a régiónkban található vajdasági értékek megismerése közben fejleszthetik technikai tudásukat. A közönségszavazás során legtöbb szavazatot elnyerő fotó készítője szintén jutalomban részesül.

JELENTKEZÉS:

A Vajdaság területén digitális technikával készített fényképeket elektronikus formában várjuk az alábbi e-mail címre: palyazatvmmi@gmail.com

Az e-mail tárgya a következő legyen: Előhívott értékeink.

A pályázat beküldésekor a levélhez csatolni kell a fotókat, illetve az elektronikus formában kitöltött jelentkezési űrlapot, melyen kötelező feltüntetni a pályázó adatait: név, település, iskola, osztály, telefonszám, e-mail cím, továbbá megjelölni a kép(ek) címét, készítésének helyét és idejét. A beküldött fotócímét a JPG fájl nevének is tükröznie kell. Minden képhez tartozzon néhány mondatos leírás (mit ábrázol a kép, milyen értéket képvisel az ábrázolt épület/motívum az alkotó vagy a közösség szemében).

A beküldött fotók száma versenyzőként maximum 5 darab lehet, viszont ugyanarról a témáról (lakóház, templom, kastély, középület, városrész, tér, utca, híd, homlokzat stb.) legtöbb 2 fotóval lehet pályázni.

TECHNIKAI KRITÉRIUMOK:

  • A beküldött képek fájlformátuma JPG fájl legyen.
  • A képek hosszabb oldala legalább 3500 pixel legyen.
  • A fénykép lehet színes vagy fekete-fehér.

A beküldött fotó elküldésével a versenyző automatikusan elfogadja a feltételeket, és hozzájárul, hogy a szervezők kiállításokon, publikációkban, médiafelületen a fényképeket felhasználják.

A pályázatról bővebb információt a következő elérhetőségeken kaphatnak:
+381/62-892-8293; +381/64-405-7266

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zentán eltűnt egy nő - illusztráció
2024. JÚNIUS 28.
[ 15:28 ]
A Srbijagas értesíti a szolgáltatását igénybe vevő polgárokat, hogy kedden, a korareggeli óráktól Zenta, Csóka és Homokrév területén a gázvezetéken zajló karbantartási munkálatok miatt legfeljebb 48 órán át szünetelni fog a gázszolgáltatás. A szerbiai gázszolgáltató közleményében foglaltak szerint a gázellátás...
2024. JÚNIUS 24.
[ 20:28 ]
Szeretnél Te is bekerülni, a tavaly megjelent, nagysikerű; Varázslatos Mesketék mesekönyv második kötetébe? Most itt a lehetőség, hogy a Te meséd vagy versed is bekerüljön, egy minőségi mesekönyvbe! A Meskete.hu közösségi meseportál pályázatot hirdet nyomtatott mesekönyvben való megjelenésre, amelynek tervezett...
2024. JÚNIUS 19.
[ 12:40 ]
Öt év alatt több mint ötven, köztük számos külhoni magyar házaspár vett részt az Anna–Joachim-programban, amelyet 2019-ben hozott létre az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A régóta gyermekre váró házaspárok a különleges tréningeken megélhetik a sorsközösségből, a problémák megosztásából és közös...
2024. JÚNIUS 12.
[ 12:22 ]
Beolvasás folyamatban