Világ
Szkopje: Tizenöt emberéletet követelt a vihar
Betűméret:             

Legkevesebb tizenöt ember vesztette életét a macedón fővárost sújtó viharban, hat személyt pedig eltűntként regisztráltak, erősítette meg a szkopjei rendőrség.

A rendőrségi közlés szerint az áldozatok a város északkeleti részében éltek, ott volt a legsúlyosabb a vihar. Az első információk szerint az elhalálozottak életkora eltérő, azonosításuk még tart.

Szkopjébe tegnap este érkezett meg a vihar, és több mint öt órán át tombolt, jelentős anyagi károkat is okozva. Az éjszaka folyamán 93 liter csapadék hullott négyzetméterenként, és csak a vihar első két órájában 800 villámcsapást regisztráltak.

A macedón főváros legnagyobb részét elöntötte a víz, amely behatolt a pincékbe, elárasztotta a klinikai központot, sok polgár gépkocsikban ragadt a város alacsonyabb részein.

A helyi illetékesek ma a kárelhárításról egyeztetnek, a városi szervek, a rendőrség és a katonaság a terepen dolgozik. Az előrejelzések szerint ma sem lesz jó az idő a környéken, esőre és villámlásra is számíthatnak a meteorológusok szerint.

Tegnap este Tetovo és Ohrid településeken is vihar tombolt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szlovákiai Révkomáromban tárgyalt kedden Szlovákia, Magyarország és Szerbia, kormány- illetve államfője. A háromoldalú tárgyalás fő témája az illegális migráció elleni küzdelem és az EU külső határainak védelme volt. Robert Fico szlovák kormányfő baráti körben zajló kivételes találkozóként értékelte a...
2024. OKTÓBER 22.
[ 15:51 ]
Az izraeli légierő újabb légicsapásokat mért az Iránból támogatott Hezbollah síita szervezet infrastruktúrájára Bejrútban, de nem támadta a legnagyobb libanoni kórházat – közölte kedden az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, reagálva arra, hogy libanoni közlés szerint a kórház közelében izraeli légtámadásban sokan...
2024. OKTÓBER 22.
[ 13:12 ]
Különleges helyszínen tartják kedden a szlovák–magyar–szerb csúcstalálkozót. A szlovák, a magyar és a szerb delegáció is megérkezett Révkomáromba (Komárno) a keddi csúcstalálkozóra – számolt be a szlovák média. A csúcs központi témája az illegális migráció visszaszorítása. A tárgyalásokat követően a...
2024. OKTÓBER 22.
[ 11:33 ]
Beolvasás folyamatban