Világ
Szkopje: Tizenöt emberéletet követelt a vihar
Betűméret:             

Legkevesebb tizenöt ember vesztette életét a macedón fővárost sújtó viharban, hat személyt pedig eltűntként regisztráltak, erősítette meg a szkopjei rendőrség.

A rendőrségi közlés szerint az áldozatok a város északkeleti részében éltek, ott volt a legsúlyosabb a vihar. Az első információk szerint az elhalálozottak életkora eltérő, azonosításuk még tart.

Szkopjébe tegnap este érkezett meg a vihar, és több mint öt órán át tombolt, jelentős anyagi károkat is okozva. Az éjszaka folyamán 93 liter csapadék hullott négyzetméterenként, és csak a vihar első két órájában 800 villámcsapást regisztráltak.

A macedón főváros legnagyobb részét elöntötte a víz, amely behatolt a pincékbe, elárasztotta a klinikai központot, sok polgár gépkocsikban ragadt a város alacsonyabb részein.

A helyi illetékesek ma a kárelhárításról egyeztetnek, a városi szervek, a rendőrség és a katonaság a terepen dolgozik. Az előrejelzések szerint ma sem lesz jó az idő a környéken, esőre és villámlásra is számíthatnak a meteorológusok szerint.

Tegnap este Tetovo és Ohrid településeken is vihar tombolt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A montenegrói rendőrség megerősítette Milo Đukanović volt montenegrói köztársasági elnök védelmét, a belügyi tárca ugyanakkor közölte, egyelőre nem erősítették meg azokat a médiában megjelent híreszteléseket, amelyek szerint merényletet terveznek a politikus ellen, az ellenőrzés és a külföldi hírszerző...
2024. JÚLIUS 14.
[ 18:27 ]
Több ember életét vesztette vagy megsebesült vasárnap egy támadásban egy baden-württembergi kisvárosban – jelentette a Bild című német lap alapján az MTI. Az eset Lautlingenben történt, az elkövető a hírek szerint egy vadász volt. Az első sajtójelentésekben nem szerepelt, hogy a tettes pontosan milyen módon végzett az...
2024. JÚLIUS 14.
[ 16:14 ]
Elfoglalták az orosz fegyveres erők a donyecki régióban lévő Urozsajne települést, miközben hatból négy frontszakaszon előrenyomultak, valamint 12 rohamot és ellenrohamot visszavertek Ukrajnában az elmúlt nap folyamán - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán...
2024. JÚLIUS 14.
[ 15:47 ]
Beolvasás folyamatban