Világ
Földrengés volt Šibenik térségében

Erős, a Richter-skála szerinti 4,7-es magnitúdójú földrengés rázta meg reggel 5 óra 59 perckor Šibeniket és környékét, közölte a horvát szeizmológiai szolgálat.

A földrengés epicentruma 13 kilométerre délkeletre volt Šibeniktől.

Az Európai-mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) korábban azt jelentette, hogy a magnitúdó a Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű volt. Az EMSC felhasználói jelentették, hogy a rengést Zára (Zadar) és a Šibenik-Knin megye térségében is érezték.

Nagyobb károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

„Ez új epicentrumnak számít az eddigiekhez viszonyítva. A nap, illetve az elkövetkező napok folyamán további kisebb rengésekre számíthatunk ezeken a területeken”, magyarázta Marija Mustać szeizmológus az N1-nek.

Tomislav Fiket szeizmológus szerint a Šibeniknél mért reggeli földrengés után további földmozgásra lehet számítani, de azt nehéz megmondani, hogy ezek milyen erősségűek lesznek.

Kiemelte továbbá, hogy egész Horvátország területén magas a szeizmikus aktivitás, és nem kizárt, hogy erősebb földrengés is lesz.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2021. JÚNIUS 10. [ 15:02 ]

Már elemiskolás korunkban is mondták hogy a Adria tenger részén tektonikus lemez gyürödések várhatóak.


Deák Boldizsár
2021. JÚNIUS 10. [ 12:41 ]

Trogirba nyaralok. Légvonalba kb 25 km van Sibeniktöl. Itt semmit nem éreztem.


A húsz olaszországi tartományból tizenkettőben csak a maszk kötelező viselete és a biztonsági távolság betartása maradt érvényben a koronavírus-járvány miatti intézkedésekből hétfőtől, ami több mint negyvenmillió olaszt érint. Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt...
2021. JÚNIUS 14.
[ 9:44 ]
A világon 175 887 388 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 799 979 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 175 658 298 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 3 795 047 volt. A...
2021. JÚNIUS 14.
[ 8:45 ]
Az Egyesült Államok nem törekszik konfliktusra Kínával és Oroszországgal - mondta a hét vezető ipari hatalom (G7) vasárnap véget ért angliai csúcstalálkozója után Joe Biden amerikai elnök. Biden a háromnapos találkozó után tartott rövid sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Egyesült Államok visszatért...
2021. JÚNIUS 13.
[ 19:43 ]
Beolvasás folyamatban