Világ
Athénban tárgyal a török elnök
Betűméret:             

Recep Tayyip Erdogan török elnök bizakodóan nyilatkozott a görög-török kapcsolatok jövőjéről, amikor csütörtökön Athénba érkezett, s mindkét ország abban bízik, hogy az évek óta tartó ellentétek után sikerül újjáéleszteni kapcsolataikat.

Sokkal előnyösebb lesz a jövőre nézve, ha a félig teli pohár szemszögéből nézzük a dolgokat” – mondta Erdogan Katerína Szakellaropulu görög köztársasági elnökkel való találkozása során.

Az enyhülés jelei az Égei-tenger felségjogai és az ott található nyersanyagok, például a földgáz kitermelése körül kialakult nézeteltérések, valamint a megosztott Ciprus kérdésében való egyet nem értés miatti több éves politikai feszültséget követően kezdenek megmutatkozni a két ország viszonyában.

A két ország kapcsolata azután indult javulásnak, miután Görögország a februári pusztító földrengés után segélyt küldött Törökországnak.

Erdogan és Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök idei újraválasztása is enyhítette a politikai feszültséget.

Erdogant Jórgosz Gerapetrítisz görög külügyminiszter fogadta az athéni nemzetközi repülőtéren, a két ország magas szintű együttműködési tanácsának ötödik ülése előtt. A török elnöknek hat év óta ez az első görögországi látogatása. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Egyesült Államok elnöke magyar idő szerint csütörtök hajnalban, egy jótékonysági eseményen kemény szavakkal illette az orosz elnököt. A CNN beszámolója szerint Joe Biden a „son of a bitch” kifejezéssel illette az orosz elnököt felszólalásában, amelyben az emberiséget fenyegető veszélyekről beszélt – írja az...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 13:11 ]
Ketten meghaltak, három ember pedig eltűnt csütörtökön, miután egy uszály hídnak ütközött a kínai Gyöngy-folyó deltájában, Kuangcsou város közelében, melynek következtében a híd egy része leszakadt, és a járművek a vízbe zuhantak - jelentette csütörtökön a kínai állami média. A helyi hatóságok...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 9:35 ]
A ma reggeli, gyengébb földrengés után 7 óra 3 perckor újabb földrengést észleltek Horvátországban, Pelješacnál, amely a Richter-skála szerint 3,8 fokos volt, közölte a horvát szeizmológiai szolgálat. A rengés epicentrumában 5. fokozatúra becsülték az intenzitását az EMS-skálán. Ma reggel 5 óra 7 perckor...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 9:20 ]
Beolvasás folyamatban