Világ
Legkevesebb 29 ember meghalt, amikor tűz ütött ki egy isztambuli szórakozóhely felújítása közben
Betűméret:             

Legalább 29 ember meghalt és több megsebesült egy törökországi szórakozóhely felújítása során keletkezett tűzben. A tragédia Isztambul Besiktas nevű negyedében történt. A felújított szórakozóhely egy 16 emeletes épület alagsorában volt.

Az Anadolu török ​​állami hírügynökség szerint a tűz egy, a város európai oldalán, Besiktas kerületében található szórakozóhelyen, felújítási munkálatok során keletkezett. Az áldozatok mindegyike építőmunkásként dolgozott. A Masquerade klub egy magas épület alagsorában található. A tűz keletkezésekor a klub zárva volt a felújítási munkálatok miatt. Isztambul kormányzója annyit közölt, hogy a tűz nem sokkal dél után ütött ki, annak oka egyelőre tisztázatlan. Hozzátette: a tűz áldozatai feltehetően a felújítási munkálatokban vettek részt.

Az áldozatok száma a délután gyorsan emelkedett, a kormányzó hivatala több frissítést is kiadott. Több sérült súlyos állapotban van.

Kedden délután is még tűzoltók és mentők vették körül a város Gayrettepe negyedében található 16 emeletes lakóépületet, aminek alsó két emeletét foglalja el a leégett szórakozóhely. A történtekkel kapcsolatban öt embert már le is tartóztattak, nyomozás indult. A letartóztatottak között van három munkahelyi alkalmazott, a szórakozóhely és a felújítás vezetője is, írja a BBC hírére hivatkozva a telex.hu.

Isztambul frissen újraválasztott polgármestere, a helyszínen tartózkodó Ekrem Imamoglu a közösségi oldalain kommentálta a történteket: „Isten irgalmazzon az életüket vesztett polgárainknak, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek” – írta X-en. Recep Tayyip Erdoğan török elnök Ali Yerlikaya belügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után értesült a tragédiáról.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert. Fidan, aki a nap folyamán korábban a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:14 ]
Megkezdődött Oroszországban a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a második szakaszban az orosz és a fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlik a két...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:04 ]
Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Hunter Bident a tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt indult büntetőügyben. A Delaware állambeli Wilmington bíróságán kedden meghozott ítélet szerint Joe Biden elnök fia mindhárom felhozott vádpontban bűnös. Az esküdtszék hétfőn vonult vissza döntéshozatalra...
2024. JÚNIUS 11.
[ 20:57 ]
Beolvasás folyamatban