Világ
Putyin elfogadná a kínai béketervet
Betűméret:             

Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatja a Kína által nyilvánosságra hozott béketervet. Az orosz elnök szerint Peking az egyetlen, aki átfogóan megérti a konfliktus hátterét és globális geopolitikai jelentőségét - tudósított a Reuters alapján a portfolio.hu.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, egy szerdai interjúban kifejtette támogatását Kína ukrajnai válság békés megoldására irányuló tervével kapcsolatban. Az interjút a Hszinhua hírügynökségnek adta. Az orosz elnök szerint hazája mindig is nyitott volt a konfliktus békés rendezésére.

A kínai javaslatot és Hszi Csin-ping elnök által a múlt hónapban ismertetett alapelveket Putyin pozitívan értékelte. Megjegyezte, hogy ezek figyelembe veszik a konfliktus mögött álló okokat és globális geopolitikai folyamatokat.

Hszi Csin-ping Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésein fogalmazott meg további elveket, amelyeket Putyin "reális és konstruktív lépéseknek" nevezett. Ezek az elképzelések a hidegháborús mentalitás leküzdésének szükségességét hangsúlyozzák.

Több mint egy évvel ezelőtt Kína egy 12 pontból álló dokumentumot terjesztett elő, amely általános elveket tartalmazott a háború befejezésére vonatkozóan, de nem részletezte a konkrét lépéseket. Ezt a dokumentumot mind Oroszországban, mind Ukrajnában óvatosan fogadták, ugyanakkor Moszkva és Kijev is érdeklődését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Kína mediátori szerepet töltsön be a konfliktusban. A nyugati hatalmak szerint a kínai béketerv egyértelműen Oroszországnak kedvezne.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cím
2024. MÁJUS 15. [ 10:03 ]

Cím!!

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2024. MÁJUS 15. [ 11:28 ]
Köszönjük. Javítottuk.

Donald Trump úgy véli, hogy az ellene intézett szombati támadás megváltoztatta a választási kampányt, amit a republikánusok és a demokraták is elismernek. Kijelentette, a támadást követően az ország minden tájáról hívták olyan emberek, akik az élet különböző területeiről érkeznek, és eltérő politikai nézeteket...
2024. JÚLIUS 15.
[ 7:56 ]
A napok óta tomboló erdőtüzek miatt 30 napra válsághelyzetet hirdetett az északmacedón kormány vasárnap - jelentette a Vesti.mk szkopjei hírportál. Az extrém magas hőmérséklet miatt szinte minden nap tűz csap fel valahol az országban, a válsághelyzetet pedig azt követően hirdették ki, hogy szombaton mintegy...
2024. JÚLIUS 14.
[ 22:33 ]
Közös haditengerészeti gyakorlatokat kezdett Kína és Oroszország a dél-kínai tenger partján található Zhanjiangban, jelentette a kínai védelmi minisztérium vasárnap. A közös hadgyakorlatoktól a két haditengerészet együttműködésének erősítését, a szakmai tanulást és a regionális biztonság fenntartását várják,...
2024. JÚLIUS 14.
[ 22:20 ]
Beolvasás folyamatban