Világ
Giorgia Meloni szerint a Patrióták Európáért nem Putyin-barát csoport
Betűméret:             

Az az elképzelés, hogy a Patrióták Európáért Putyin-barát, külső elemzőktől ered - jelentette ki Giorgia Meloni olasz kormányfő, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád elnöke az új európai parlamenti pártcsoport megszületését kommentálva kedden.

Giorgia Meloni úgy vélte, nem felel meg a valóságnak a "megfigyelőktől" származó kijelentés, miszerint a Patrióták Európáért egy olyan csoport, amely közel áll Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz.

Az ECR és egyben az olasz jobboldali kormánypárt elnökének ez volt az első kommentárja az Európai Parlamentben (EP) hétfőn megalakult új pártcsaláddal kapcsolatban.

A Patrióták Európáért megelőzte az ECR-t, amely létszámát tekintve így a harmadikról a negyedik helyre szorult vissza az EP-pártcsoportok sorában. Az ECR-ből a Patrióták Európáérthoz csatlakozott a spanyol Vox, és Giorgia Meloni kormányszövetségese, a Matteo Salvini vezette Liga is az új európai formáció tagja lett.

Giorgia Meloni azoknak az újságíróknak nyilatkozott, akik elkísérték őt a NATO kedden kezdődő washingtoni csúcstalálkozójára, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Patrióták Európáért egyik alapítója is jelen van.

Az olasz kormányfő úgy vélte, hogy "túl egyszerű" az elemzőknek az az olvasata is, miszerint a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) francia párt elveszítette a választásokat. "Senki sem hirdethet győzelmet: a három politikai front közül egyik sem tud önállóan kormányozni" - hangoztatta Meloni.

Hozzátette, hogy számos más európai tagállammal ellentétben most Olaszország az a tagállam, ahol stabil a kormányzás, miközben korábban pont fordított volt a helyzet.

A NATO-csúccsal kapcsolatban Giorgia Meloni hangsúlyozta, hogy a szövetségnek "egységet és a változó világhoz való alkalmazkodási képességét" kell felmutatni. Úgy vélte, a Kijevben lebombázott gyermekkórház bizonyítja "az igazi akaratot a békés megoldás keresését hirdető orosz propagandához képest. Amikor ilyen erőteljes támadás éri a civil lakosságot, és gyerekeket vesznek célpontba, teljesen más üzenet érkezik", írja az MTI.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kőműves Zoltán
2024. JÚLIUS 10. [ 19:15 ]

ID 2.0 (Brandváltás)


lJUBISA
2024. JÚLIUS 10. [ 8:58 ]

pAD: Szerbia szeretne ilyen jo vezetot mint Magyarorszag!


Pad
2024. JÚLIUS 9. [ 20:00 ]

Kőműves Zoltán!!!!!!! Ne zavarja magát az az apróság, hogy Orbán Viktor volt az egyik (ha nem a fő alapítója) a patrióták frakciójának. Le Pen-ék hétfőn csatlakoztak hozzájuk, több más, még józan, normális álláspontot képviselő párttal együtt. Megmondjam magának, hol van a gyülevész horda? Ott, ahova Ilaria Salis, meg a másik német migránscsempész nő csatlakozott. Szégyen, hogy ilyenek beülhetnek a jobb sorsra érdemes Európa parlamentbe. Úgyhogy jobban tenné Zoltán, ha máshol terjesztené a hazugságait, de inkább sehol se szennyezze az internetet!


Kőműves Zoltán
2024. JÚLIUS 9. [ 15:06 ]

Valóban nem Putyin-barát ez a gyülevész horda. Tagjai kollektíve csatlakoztak az Identitás és demokrácia (ID) csoportosuláshoz, minek után az a Patrióták Európáért nevet fogja viselni és Marine Le Pen asszony vezeti majd. (Orbán tehát nem foglalta el Brüsszelt, hanem bekéredzkedett a szélsőjobboldaliak pártcsaládjába.)


A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonosította a Donald Trump korábbi amerikai elnök elleni merénylet elkövetőjét. A szervezet nyilatkozatából kiderült: a merénylő a húszéves Thomas Matthew Crooks, aki a Pennsylvania állambéli Bethel Parkban élt. A nyomozás továbbra is aktív, és az FBI az állampolgárok segítségét...
2024. JÚLIUS 14.
[ 8:32 ]
Mély megdöbbenését fejezte ki vasárnap az Európai Bizottság elnöke a Donald Trump ellen elkövetett támadás miatt vasárnap, az X közösségi oldalon közzétett üzenetében, amelyben leszögezte: a demokráciában nincs helye politikai erőszaknak. Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője...
2024. JÚLIUS 14.
[ 8:29 ]
Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett. A hatóságok helyi idő szerint szombaton éjfélkor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támadó a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott nagygyűlés...
2024. JÚLIUS 14.
[ 7:27 ]
Beolvasás folyamatban