Világ
Frakciót alakít az Európai Parlamentben a német AfD
Betűméret:             

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben – erősítette meg Alice Weidel társelnök szóvivője a Die Welt című lap korábbi jelentését.

A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja, közöttük 14-en az AfD-ből.

A frakcióban az AfD mellett a Mi Hazánk Mozgalom, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Weidel szóvivője szerint a frakció nyitva áll további csatlakozni szándékozók előtt. A frakció megalakulását hivatalosan szerda este jelentik be a Welt beszámolója szerint. Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni.

A frakcióvezető a tervek szerint René Aust, az AfD türingiai parlamenti képviselője lesz. Az elnökhelyettesi posztokról jelenleg még folynak a tárgyalások. A cseh SPD vezetője, Tomio Okamura a cseh CTK hírügynökségnek megerősítette az AfD-vel közös parlamenti frakció létrehozásának tervét. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kőműves Zoltán
2024. JÚLIUS 10. [ 14:31 ]

A Szuverén Nemzetek Európája nevű pártcsalád máris "hadat üzent" annak perverz gazdasági/pénzügyi globalista háttérhatalomnak, amelyik az Európai Únió polgárait sanyargatja.


A szlovákiai Révkomáromban tárgyalt kedden Szlovákia, Magyarország és Szerbia, kormány- illetve államfője. A háromoldalú tárgyalás fő témája az illegális migráció elleni küzdelem és az EU külső határainak védelme volt. Robert Fico szlovák kormányfő baráti körben zajló kivételes találkozóként értékelte a...
2024. OKTÓBER 22.
[ 15:51 ]
Az izraeli légierő újabb légicsapásokat mért az Iránból támogatott Hezbollah síita szervezet infrastruktúrájára Bejrútban, de nem támadta a legnagyobb libanoni kórházat – közölte kedden az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, reagálva arra, hogy libanoni közlés szerint a kórház közelében izraeli légtámadásban sokan...
2024. OKTÓBER 22.
[ 13:12 ]
Különleges helyszínen tartják kedden a szlovák–magyar–szerb csúcstalálkozót. A szlovák, a magyar és a szerb delegáció is megérkezett Révkomáromba (Komárno) a keddi csúcstalálkozóra – számolt be a szlovák média. A csúcs központi témája az illegális migráció visszaszorítása. A tárgyalásokat követően a...
2024. OKTÓBER 22.
[ 11:33 ]
Beolvasás folyamatban