Kultúra
Meghalt Françoise Hardy
Betűméret:             

Meghalt Françoise Hardy francia énekesnő és színésznő, a hatvanas évek stílusikonja.

80 évesen, a rákkal folytatott hosszú küzdelme után meghalt Françoise Hardy francia énekesnő és színésznő. "Anya elment" – fia, Thomas Dutronc csak ennyit írt a közösségi oldalakon régi közös fotójuk mellé.

Françoise Hardy a hatvanas évek egyik legismertebb francia előadója volt, Serge Gainsbourggal együtt főleg a beatkorszak inspirálta yéyé stílust képviselte.

Legismertebb dalai a Tous les garçons et les filles és a Comment te dire adieu voltak: előbbi 1962-es megjelenése után egyből a francia slágerlista élére került, Françoise Hardy a következő évben pedig már Monacót képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol ötödik lett.

Az énekesnő nemzetközi hírnévre tett szert, rajongói között volt például a Rolling Stones vagy David Bowie, miközben Bob Dylan is írt róla. Emellett olyan ismert divattervezők múzsája is volt, mint Yves Saint Laurent vagy Paco Rabanne.

Színésznőként szintén kipróbálta magát, saját videoklipjei mellett összesen 11 produkcióban szerepelt 1963 és 1980 között. Első szerepét Roger Vadim rendezésében, a Svéd kastélyban kapta, de többek között Woody Allennel vagy Jean-Luc Godard-dal is dolgozott együtt olyan filmekben, mint a Mi újság, cicamica? vagy a Hímnem, nőnem.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hungarikummá vált Magyar népmesék sorozat újabb évaddal tér vissza, és már most nagy várakozás övezi. Az ikonikus rajzfilmsorozat, amely több generáció kedvence lett, ezúttal is a Kecskemétfilm stúdiójában készül. Az évad sorozatrendezője, Csákovics Lajos osztott meg kulisszatitkokat a hirado.hu-val. Az új évad...
2024. OKTÓBER 19.
[ 16:04 ]
Pénteken a zentai kis zsinagógában megrendezett könyvbemutatón Magyar Zoltán Bestiarium Hungaricum - Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című, a Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvéről Vörös András, a magyarországi kiadó munkatársa beszélgetett a szerzővel és P. Szathmáry Istvánnal, a kötet...
2024. OKTÓBER 18.
[ 21:22 ]
A Vajdasági Vándormozi Egyesület október 21-én, hétfőn 18 órai kezdettel Palicson szervezi meg a Semmelweis című film vetítését a Palics Magyar Művelődési Egyesület épületének nagytermében. A film bemutatását követően a Szabadkához szorosan kapcsolódó Kovács Tamás, a film egyik szereplője mesél...
2024. OKTÓBER 18.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban