Kultúra
Meghalt Françoise Hardy
Betűméret:             

Meghalt Françoise Hardy francia énekesnő és színésznő, a hatvanas évek stílusikonja.

80 évesen, a rákkal folytatott hosszú küzdelme után meghalt Françoise Hardy francia énekesnő és színésznő. "Anya elment" – fia, Thomas Dutronc csak ennyit írt a közösségi oldalakon régi közös fotójuk mellé.

Françoise Hardy a hatvanas évek egyik legismertebb francia előadója volt, Serge Gainsbourggal együtt főleg a beatkorszak inspirálta yéyé stílust képviselte.

Legismertebb dalai a Tous les garçons et les filles és a Comment te dire adieu voltak: előbbi 1962-es megjelenése után egyből a francia slágerlista élére került, Françoise Hardy a következő évben pedig már Monacót képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol ötödik lett.

Az énekesnő nemzetközi hírnévre tett szert, rajongói között volt például a Rolling Stones vagy David Bowie, miközben Bob Dylan is írt róla. Emellett olyan ismert divattervezők múzsája is volt, mint Yves Saint Laurent vagy Paco Rabanne.

Színésznőként szintén kipróbálta magát, saját videoklipjei mellett összesen 11 produkcióban szerepelt 1963 és 1980 között. Első szerepét Roger Vadim rendezésében, a Svéd kastélyban kapta, de többek között Woody Allennel vagy Jean-Luc Godard-dal is dolgozott együtt olyan filmekben, mint a Mi újság, cicamica? vagy a Hímnem, nőnem.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tiktok-sztár INIKO és a „jégember” Wim Hof ​​fellépésével nyitották meg az EXIT fesztivált tegnap este, a nulladik napon. A rendezvény július 14-ig tart a péterváradi várban, ahol több mint 40 színpadot állítottak fel. A fesztivál újdonsága éppen a nulladik nap volt, amelyet Nikola Tesla születésnapjának...
2024. JÚLIUS 11.
[ 8:20 ]
Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyve nyerte az UKLA Book Award, azaz az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját. A nemzetközi hírű magyar orvosprofesszor szerint a kötet nem a halálról, hanem a túlélésről szól. Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült...
2024. JÚLIUS 9.
[ 20:08 ]
Július 11-e és 14-e között harmadik alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált a Szekeres László Alapítvány szervezésében Palicson. A rendezvény több helyszínén ezúttal is számos művészeti program, gyermekfoglalkozás, kirakodóvásár, táncház, koncert és még sok egyéb esemény várja a kicsiket és a nagyokat...
2024. JÚLIUS 9.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban