Kultúra
Szavak, fák, képek és pörgő pedálok (MAGYARKANIZSA)
Betűméret:             

Tisza, Texas, Csodakút, Járás, Kanizsák, a török meg magyar is, a kopár alföld végeláthatatlan pusztasága, egy családi ház bensőséges udvara, gyümölcsfák, csattanó szavak, rímek, csattogó láncok, pörgő pedálok.

Június 15-én, szombaton Magyarkanizsán kezdi meg kerékpárútját az idén is három várost összekapcsoló Tricikli Fesztivál (Sepsiszentgyörgy, Szeged, Maagyarkanizsa).

A kanizsai Art Café hársfái alól Törökkanizsára indul a tekerés, ahol belemerülünk a Csernik Emese emléke előtt tisztelgő kiallításba (Kultúrzóna Galéria), miközben elsők között lapozzuk fel a munkásságát bemutató könyvet Csernik Attila útmutatásával. Ezután visszatérünk Magyarkanizsa határába, a Csodakúthoz, meríteni a vízből és szavakból. A Vázsonyi Családi Gyümölcsösben a mindig forradalmi Losoncz Márk filozófus folytatja a programot az olvasás felszabadításáról értekezve. Majd magunkkal és Antalovics Péterrel társalgunk a barackfák alatt. A Tricikli Fesztivál fúziós kiadványát - melyben a három régió képzőművészei és irodalmárai reagálnak alkotásokkal egymás munkáira, elsőként Magyarkanizsán tárja a nyilvánosság elé Szalma Zsóka, Antalovics Péter és az erdélyi karavánnal érkező kk_kollektív tagjai, Kusztos Juli, Kali Ágnes és Kusztos Anna.

Rövidesen már Ózsvár Péter keramikus vezet bennünket körbe udvarában, a Tófenéken, ahol a kemencében sült finomságok mellett a (vajdasági) élete(ke)t summázó anarchista kollázslíra is terítékre kerül: Fenyvesi Ottót a környék legvastagabb törzsű olajfája alá ültetjük le (18:00 órakor, Kanizsa, Vajdaság utca).

Ezután Bakos Árpád és Nyers Lehel kerámiahangszereken játszik majd a délutáni fényben. Este pedig Tolnai Szabolcs már-már kultikus, kanizsai helyszíneken játszódó Nyári mozijával zárjuk a programot immár a folyóparton. Nyeregbe drótszamár-huszárok, irány idén is a Csend városa!

Fenyvesi Ottó
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tiktok-sztár INIKO és a „jégember” Wim Hof ​​fellépésével nyitották meg az EXIT fesztivált tegnap este, a nulladik napon. A rendezvény július 14-ig tart a péterváradi várban, ahol több mint 40 színpadot állítottak fel. A fesztivál újdonsága éppen a nulladik nap volt, amelyet Nikola Tesla születésnapjának...
2024. JÚLIUS 11.
[ 8:20 ]
Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyve nyerte az UKLA Book Award, azaz az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját. A nemzetközi hírű magyar orvosprofesszor szerint a kötet nem a halálról, hanem a túlélésről szól. Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült...
2024. JÚLIUS 9.
[ 20:08 ]
Július 11-e és 14-e között harmadik alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált a Szekeres László Alapítvány szervezésében Palicson. A rendezvény több helyszínén ezúttal is számos művészeti program, gyermekfoglalkozás, kirakodóvásár, táncház, koncert és még sok egyéb esemény várja a kicsiket és a nagyokat...
2024. JÚLIUS 9.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban