Kultúra
Zombori Filmfesztivál: Posztumusz Žarko Laušević kapja a Bosnyák Ernőről elnevezett különdíjat
Betűméret:             

A Laza Kostić Kultúrközpontban hatodik alkalommal rendezik meg a Zombori Filmfesztivált július 11-e és 14-e között.

Idén posztumusz Žarko Laušević (1960-2023) színésznek ítélték oda a Ernő-különdíjat - jelentették be hétfőn a szervezők.

A 6. Zombori Filmfesztivál szlogenje: Nije lako, kad si mlad (Nem könnyű fiatalnak lenni) és a repertoáron 13 film szerepel négy szekcióban.

A legjobb filmnek járó Ernő-díj mellett kiosztják a legjobb színésznőnek és színésznek járó Boer-díjat, illetve a fiatal szerzőknek járó legjobb film is díjat kap, írja a Tanjug.

A fő versenyprogramban a Vesna Čipčić, Ana Maria Rossi és Radovan Vujović, illetve a fiatal szerzőknél a Pavle Mensur, Ljubomir Bulajić és Stefan Vukić összetételű zsüri dönt.

A Zombori Filmfesztivál díjai elnevezésükben emléket állítanak a város szülöttének, Bosnyák Ernő (1876-1963) rendezőnek és operatőrnek. 1906-ban Zomborban ő szervezte meg és bonyolította le az első mozielőadást. Egyike volt a vajdasági filmélet úttörőinek; 1923-ban hozta létre vállalatát, a Boer Filmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tiktok-sztár INIKO és a „jégember” Wim Hof ​​fellépésével nyitották meg az EXIT fesztivált tegnap este, a nulladik napon. A rendezvény július 14-ig tart a péterváradi várban, ahol több mint 40 színpadot állítottak fel. A fesztivál újdonsága éppen a nulladik nap volt, amelyet Nikola Tesla születésnapjának...
2024. JÚLIUS 11.
[ 8:20 ]
Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyve nyerte az UKLA Book Award, azaz az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját. A nemzetközi hírű magyar orvosprofesszor szerint a kötet nem a halálról, hanem a túlélésről szól. Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült...
2024. JÚLIUS 9.
[ 20:08 ]
Július 11-e és 14-e között harmadik alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált a Szekeres László Alapítvány szervezésében Palicson. A rendezvény több helyszínén ezúttal is számos művészeti program, gyermekfoglalkozás, kirakodóvásár, táncház, koncert és még sok egyéb esemény várja a kicsiket és a nagyokat...
2024. JÚLIUS 9.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban