Kultúra
Zombori Filmfesztivál: Posztumusz Žarko Laušević kapja a Bosnyák Ernőről elnevezett különdíjat
Betűméret:             

A Laza Kostić Kultúrközpontban hatodik alkalommal rendezik meg a Zombori Filmfesztivált július 11-e és 14-e között.

Idén posztumusz Žarko Laušević (1960-2023) színésznek ítélték oda a Ernő-különdíjat - jelentették be hétfőn a szervezők.

A 6. Zombori Filmfesztivál szlogenje: Nije lako, kad si mlad (Nem könnyű fiatalnak lenni) és a repertoáron 13 film szerepel négy szekcióban.

A legjobb filmnek járó Ernő-díj mellett kiosztják a legjobb színésznőnek és színésznek járó Boer-díjat, illetve a fiatal szerzőknek járó legjobb film is díjat kap, írja a Tanjug.

A fő versenyprogramban a Vesna Čipčić, Ana Maria Rossi és Radovan Vujović, illetve a fiatal szerzőknél a Pavle Mensur, Ljubomir Bulajić és Stefan Vukić összetételű zsüri dönt.

A Zombori Filmfesztivál díjai elnevezésükben emléket állítanak a város szülöttének, Bosnyák Ernő (1876-1963) rendezőnek és operatőrnek. 1906-ban Zomborban ő szervezte meg és bonyolította le az első mozielőadást. Egyike volt a vajdasági filmélet úttörőinek; 1923-ban hozta létre vállalatát, a Boer Filmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb könyvbemutatóra várják az érdeklődőket október 24-én, csütörtökön 19 óra kezdettel Szabadkán, a Szekeres László Alapítvány székházában. Ezúttal Farkas Zsuzsa Délvidéki fényes percek című kötetét mutatják be, amelye a Forum Könyviadó Intézet gondozásában jelent meg. A Magyar Életfa-díjas...
2024. OKTÓBER 21.
[ 13:38 ]
Megnyitották a 67. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásárt, melynek díszvendége Kuba. A vásár idei mottója: A szó szabad. A rendezvényt, melyen 400 hazai és külföldi kiállító vesz részt, Milena Marković költő, dráma- és forgatókönyvíró nyitotta meg. A könyvvásáron idén is kiosztják a már hagyományos díjakat, így...
2024. OKTÓBER 19.
[ 19:53 ]
A hungarikummá vált Magyar népmesék sorozat újabb évaddal tér vissza, és már most nagy várakozás övezi. Az ikonikus rajzfilmsorozat, amely több generáció kedvence lett, ezúttal is a Kecskemétfilm stúdiójában készül. Az évad sorozatrendezője, Csákovics Lajos osztott meg kulisszatitkokat a hirado.hu-val. Az új évad...
2024. OKTÓBER 19.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban