Kultúra
Az idén is lesz Nyárhangoló Fesztivál Palicson
Betűméret:             

Július 11-e és 14-e között harmadik alkalommal rendezik meg a Nyárhangoló Fesztivált a Szekeres László Alapítvány szervezésében Palicson.

A rendezvény több helyszínén ezúttal is számos művészeti program, gyermekfoglalkozás, kirakodóvásár, táncház, koncert és még sok egyéb esemény várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A programokat illetően mindennap lesznek gyermekfoglalkozások a kék váza melleti füves területen, lesz például arcfestés, kézműves foglalkozások, és pónilovaglás is, de a kínálatban szerepel többek közt a Csiga Duó gyermekkoncertje vagy a Góbi Rita Társulat és a Bábszíntér közös produkciója (július 13., 10 és 15 óra, Nagyszínpad).

A fesztivál részét képezik még az irodalmi programok is a Vigadó nagytermében. Esténként pedig a kézműves ital- és ételkóstoló mellett táncházra is sor kerül. A rendezvény elengedhetetlen része a színesebbnél színesebb kirakodóvásár, amely ugyancsak a mindennapok részét képezik a Vigadó előtti sétányon.

Július 11-e, első nap: 20.30 megnyitó (Nagyszínpad). 21 órától a népszerű Csík zenekar ad koncertet, majd 22 órától kézműves ital- és ételkóstoló lesz a Nyári színpad előterében, és végül 23 órakor a Juhász zenekar koncerttel és táncházzal várja a látogatókat a Nyári színpad előterén.

A második napi, július 12-ei program: Egyebek mellett 15 órától kirakodóvásár lesz, majd 15.30-tól Makovecz Imre - Családi házak című tablókiállításának megnyitója lesz megtekinthető a Vigadó nagytermében. Ez a kiállítás a fesztivál végéig látogatható. 16 órától beszélgetésen vehet részt az érdeklődő közönség a Tradíció és a nemzeti jelleg megjelenése vagy eltűnése a jelenkor építészeti stílusaiban elnevezéssel szintén a Vigadó nagytermében, illetve politikai-közéleti beszélgetésre is sor kerül, melynek vendégei Illés Boglárka, Magyarország kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, és Vicsek Annamária európai parlamenti képviselő.
Ugyanakkor gyermekprogramok is lesznek 16 órától egészen 20 óráig. A legkisebbek gyermekfoglalkozásokon (arcfestés, csillámtetkó, meglepetés kézműves és fejlesztő foglalkozás, gyereksarok, falmászás), illetve pónilovagláson vehetnek részt a kék váza melleti füves téren. 18.30-tól Farkas Mihály koncertje következik a Nagyszimpadon, végül 21 órakor a Pesti Broadway bemutatja a Lévi storyt musicalt a Nyári színpadon.

A harmadik nap, július 13-a reggelén 9 és 14 óra között biciklitúrán vehetnek részt a Palicsi tó körül a sportot kedvelő látogatók. 10 órától kirakodóvásár, és a Csiga Duó zenekar gyermekkoncertje lesz hallható a Nagyszínpadon. Ezt követően Van-e még randi az offline térben? címmel beszélget Horváth Mária Dóra pszichológus, és ugyanezen a helyszínen Csak a pék süti a kenyeret? témában osztja meg gondolatait Paskó Csaba, az Ötkenyér pékség vezetője. 14.30-tól további beszélgetések is lesznek pályaválasztásról, pályakezdésről, és pályaelhagyásról.

19 órától Lorán Barnabás Trabarna önálló estje következik a Vigadó nagytermében, majd őt követi a vajdasági magyar zenekarok koncertje, tehát a Garden Party, ContraBayando, OldSkullz (Nagyszínpad), és 23 órától pedig a Duhaj zenekar koncertje és táncház (Nyári színpad előtere).

A negyedik nap, július 14-én a már megszokott kirakodóvásárral kezdődik a parkban, amit Drazsé koncert követ a Vigadó teraszán. Ugyanezen a helyszínen szó esik majd az élet jelentős kérdéseiről, melyről Beke Ottó, egyetemi oktató, Fülöp Hajnalka, kommunikációs szakértő, a Tudatos Digitális Szülő program alapítója beszélget. Továbbá Hal Melinda klinikai szakpszichológus, közgazdász megosztja gondolatait a Szülőként is gyerekek – generációk egymásra hangolódása témakörben.

16.30 órakor kezdődik az az eszmecsere, amelynek témája Világrendek és ami maradt belőlük — Henry Kissinger külpolitikájának hatása a közép-európai rendszerváltásra, és Nógrádi György magyar biztonságpolitikai szakértő fejti ki gondolatait.

Végül 21 órától operettest következik Kerényi Miklós Gábor Kossuth-díjas, kiváló művész rendezésében a Nyári színpadon.

A kulturális rendezvénysorozat támogatói a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a MOL-Új Európa Alapítvány.

Az eseményen az összes program díjmentes lesz, és regisztrálni sem kell majd rá.

További részletes információk a programról a Nyárhangoló Fesztivál Facebook-oldalán találhatók.

Fehér Szilvia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Tiktok-sztár INIKO és a „jégember” Wim Hof ​​fellépésével nyitották meg az EXIT fesztivált tegnap este, a nulladik napon. A rendezvény július 14-ig tart a péterváradi várban, ahol több mint 40 színpadot állítottak fel. A fesztivál újdonsága éppen a nulladik nap volt, amelyet Nikola Tesla születésnapjának...
2024. JÚLIUS 11.
[ 8:20 ]
Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyve nyerte az UKLA Book Award, azaz az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját. A nemzetközi hírű magyar orvosprofesszor szerint a kötet nem a halálról, hanem a túlélésről szól. Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült...
2024. JÚLIUS 9.
[ 20:08 ]
A Laza Kostić Kultúrközpontban hatodik alkalommal rendezik meg a Zombori Filmfesztivált július 11-e és 14-e között. Idén posztumusz Žarko Laušević (1960-2023) színésznek ítélték oda a Ernő-különdíjat - jelentették be hétfőn a szervezők. A 6. Zombori Filmfesztivál szlogenje: Nije lako, kad si mlad (Nem könnyű...
2024. JÚLIUS 8.
[ 18:36 ]
Beolvasás folyamatban