Magazin
Zenta: Mindenkit vár a Tiszavirág Fesztivál!

A hétvégén tartják meg Zentán az idei Tiszavirág Fesztivált, amelynek szervezői ezúttal is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket a Tisza-parton, jelentették be mai sajtótájékoztatójukon, ahol elmondták, ezúttal sem csupán a színpadi produkciókra koncentrálnak, hanem nagy hangsúlyt fektetnek az olyan hangulati elemekre is, amelyek maradandóbbá tehetik a fesztivál élményét a látogatók számára.

Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja kifejtette, az időjárás-előrejelzés szerint napos, meleg idő várható a hétvégére, ami a kiváló programok mellett minden bizonnyal nagymértékben megalapozza majd a jó hangulatot, majd hozzátette, abban bíznak, hogy a fesztivál kezdetéig a Tisza is visszahúzódik, és ezáltal minden lehetőség adott lesz ahhoz, hogy az összes programot a tervezett helyszínen tartsák meg.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója kiemelte, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal sem elsősorban a nagynevű fellépők meghívására törekedtek a programok összeállításakor, hanem sokkal inkább a rendezvény programkínálatának sokszínűségére helyezték a fő hangsúlyt, ugyanis azt szerették volna, ha minden korosztály találna majd kedvére való szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget a rendezvényen.

A fesztivál nyitónapján, pénteken 18.30-kor nyitja meg kapuit a látogatók előtt a bortér és a kézműves vásár, 19 órától tartják meg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozata szabadtéri kiállításának megnyitóját, majd 19.15-től Zenta Város Fúvószenekara, 20 órától az Inke and the Trailer, 22.30-tól pedig a Stand By szórakoztatja az egybegyűlteket, akik éjféltől DJ-vel zárhatják az estet.

Szombaton a 9 órára tervezett retro horgászverseny és a 11 órára meghirdetett Tiszavirág Regatta nemzetközi kajakverseny a Tisza magas vízállása miatt várhatóan elmarad, az esti fáklyás hajós felvonulást pedig kizárólag akkor rendezik meg meg, ha a szakértők biztonságosnak találják és engedélyezik. Az alsó rakpartra meghirdetett programokat várhatóan más helyszínen fogják megtartani, így minden bizonnyal új helyszínen várja majd az érdeklődőket a 20.30-kor kezdődő Etnofolyam, valamint a 10.15-kor induló táncház is, amelynek vendégei a Mendicus és a Juhász zenekar tagjai lesznek.

Szombaton a bortér és a kézműves vásár 17 órakor nyitja meg kapuit, a borutcában 17.30-kor a „Cultstream – A víz új kultúrája” elnevezésű IPA-projekt részleteivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, 18.30-tól pedig a Stevan Mokranjac Zeneiskola tanulói mutatkoznak be a közönségnek. 19 órától Dér Zsolt hegedűművész 20.30-tól pedig a Contrabayando koncertje szerepel a programban, amelyet a nagyszínpadon 20 órától a Hercenšlus zenekar, 22.15-től a Gypo Circus együttes koncertje, éjféltől pedig hangulatos DJ-zene zár.

Vasárnap 18 órakor újra megnyitja kapuit a bortér és a kézműves vásár, ugyancsak 18 órától néptáncoktatással várják a legkisebbeket, 19.30-tól pedig a Jazz&Roll együttes zenél, miközben 21 órától a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőr bemutatóját is megtekinthetik a fesztivál látogatói. A rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Korábban mintegy 40 amerikai és kanadai diplomata lett rosszul Kubában, mindannyian hasonló tüneteket tapasztaltak. Egy új jelentés szerint rovarirtó szer betegíthette meg őket. Fertőtlenítéshez használt rovarirtó szer és nem "akusztikus támadás" okozhatta - külön-külön - az Egyesült Államok és Kanada havannai...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 5:56 ]
Ótott Róbert a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes nyitotta meg csütörtökön Temerinben a 21. Dél-bácskai Tökfesztivált. Mint mondta, örömmel tett eleget a szervező Kertbarátkör felkésésének, akik évről évre csütörtökre, hetipiaci napra teszik a rendezvényt, amivel elérik, hogy egyre...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 17:02 ]
A szeptember 21-iki takarítási világnap alkalmából európai uniós kampány keretében az összes lakott kontinens több mint 80 országában összeszedik a strandokon összegyűlt, tengerbe került hulladékot - közölte az Európai Bizottság csütörtökön. Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 15:53 ]
Beolvasás folyamatban