Magazin
Zenta: Mindenkit vár a Tiszavirág Fesztivál!
Betűméret:             

A hétvégén tartják meg Zentán az idei Tiszavirág Fesztivált, amelynek szervezői ezúttal is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket a Tisza-parton, jelentették be mai sajtótájékoztatójukon, ahol elmondták, ezúttal sem csupán a színpadi produkciókra koncentrálnak, hanem nagy hangsúlyt fektetnek az olyan hangulati elemekre is, amelyek maradandóbbá tehetik a fesztivál élményét a látogatók számára.

Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja kifejtette, az időjárás-előrejelzés szerint napos, meleg idő várható a hétvégére, ami a kiváló programok mellett minden bizonnyal nagymértékben megalapozza majd a jó hangulatot, majd hozzátette, abban bíznak, hogy a fesztivál kezdetéig a Tisza is visszahúzódik, és ezáltal minden lehetőség adott lesz ahhoz, hogy az összes programot a tervezett helyszínen tartsák meg.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója kiemelte, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal sem elsősorban a nagynevű fellépők meghívására törekedtek a programok összeállításakor, hanem sokkal inkább a rendezvény programkínálatának sokszínűségére helyezték a fő hangsúlyt, ugyanis azt szerették volna, ha minden korosztály találna majd kedvére való szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget a rendezvényen.

A fesztivál nyitónapján, pénteken 18.30-kor nyitja meg kapuit a látogatók előtt a bortér és a kézműves vásár, 19 órától tartják meg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti tagozata szabadtéri kiállításának megnyitóját, majd 19.15-től Zenta Város Fúvószenekara, 20 órától az Inke and the Trailer, 22.30-tól pedig a Stand By szórakoztatja az egybegyűlteket, akik éjféltől DJ-vel zárhatják az estet.

Szombaton a 9 órára tervezett retro horgászverseny és a 11 órára meghirdetett Tiszavirág Regatta nemzetközi kajakverseny a Tisza magas vízállása miatt várhatóan elmarad, az esti fáklyás hajós felvonulást pedig kizárólag akkor rendezik meg meg, ha a szakértők biztonságosnak találják és engedélyezik. Az alsó rakpartra meghirdetett programokat várhatóan más helyszínen fogják megtartani, így minden bizonnyal új helyszínen várja majd az érdeklődőket a 20.30-kor kezdődő Etnofolyam, valamint a 10.15-kor induló táncház is, amelynek vendégei a Mendicus és a Juhász zenekar tagjai lesznek.

Szombaton a bortér és a kézműves vásár 17 órakor nyitja meg kapuit, a borutcában 17.30-kor a „Cultstream – A víz új kultúrája” elnevezésű IPA-projekt részleteivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, 18.30-tól pedig a Stevan Mokranjac Zeneiskola tanulói mutatkoznak be a közönségnek. 19 órától Dér Zsolt hegedűművész 20.30-tól pedig a Contrabayando koncertje szerepel a programban, amelyet a nagyszínpadon 20 órától a Hercenšlus zenekar, 22.15-től a Gypo Circus együttes koncertje, éjféltől pedig hangulatos DJ-zene zár.

Vasárnap 18 órakor újra megnyitja kapuit a bortér és a kézműves vásár, ugyancsak 18 órától néptáncoktatással várják a legkisebbeket, 19.30-tól pedig a Jazz&Roll együttes zenél, miközben 21 órától a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőr bemutatóját is megtekinthetik a fesztivál látogatói. A rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bajusz Róbert, a zentai rotariánusok jelenlegi elnöke az adomány átadásakor hírportálunknak elmondta, hogy a 160 takaró beszerzésére szükséges anyagiakat a klub tagjainak a feleségei gyűjtötték össze a tavaly októberben megrendezett Mosolygós alma elnevezésű jótékonysági akciójuk során, azzal, hogy a jótékonysági...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 20:03 ]
A kúlai rendőrség bűnvádi feljelentést tesz a verbászi alapfokú ügyészségnél egy 34, egy 38 és egy 54 éves nő, valamint egy 57 éves férfi ellen. Csalás miatt emelnek vádat ellenük. A gyanú szerint megtaláltak egy olyan zsákot, amely az egyik pénzszállító cég járművéből esett ki, és amelyben 15 millió dinár...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 14:43 ]
Megszökött egy emberölésért 18 év börtönre ítélt férfi kedden Bukarestben, írja a Maszol.ro az Országos Börtönigazgatóság közlése alapján. A tájékoztatás szerint a 34 éves Mészáros Zsombor délután három óra körül szökött meg a bukaresti második kerületben egy rabszállító járműből. A férfit a Rahova...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 9:12 ]
Beolvasás folyamatban