Magazin
Véget ért a felnőtteknek szóló bécsi magyar mesesorozat
A mesemondó a zentai születésű Mácsai Endre volt

Lezárult az Ensemble ohne Grenzen társulat egész éves, Esti mese felnőtteknek című sorozata. Az utolsó állomásként a zentai születésű Mácsai Endre, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának egykori tagja Charles Dickens Karácsonyi ének című történetét adta elő a bécsi Budapest Bistroban az este.

Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) magyar adásának jelentései szerint a sorozat első előadását január 23-án tartották meg, témája A kis herceg című történet volt, és azóta a világirodalom számos klasszikusát dolgozták fel és mutatták be. Mácsai Endre akkor azt nyilatkozta, hogy „a mesék átsegíthetnek a bekövetkező életválságokon, elakadásokon”.

Gerendás Beáta, a társulat vezetője úgy látja, hogy az előadássorozat beváltotta reményeiket. „Sikerült kihasználni a Budapest Bistro lehetőségeit, és igazán személyessé tenni az alkalmakat. Az elmúlt hónapok során kialakult a programok törzsközönsége is” – nyilatkozta az ORF-nek. Úgy látja, hogy a családias légkörű programokkal tudják inkább megszólítani a közönséget.

Terveik szerint a decemberi, karácsonyi hangulatú előadással lezárul a sorozat, jövőre pedig új utakat keresnek: terveik szerint a közeljövőben Lélekbalzsam címmel tematikus estekkel jelentkeznek. Ezekre vendégeket hívnak, és szövegeket dolgoznak fel, ebbe a folyamatba megpróbálják majd bevonni a közönséget.

Az Ensemble ohne Grenzen színtársulat 2015-ben, Bécsben alakult. Meghirdetett programjuk szerint a színészeik anyanyelvükön játszhatnak az előadásokban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tisztult a levegő Vajdaságban - illusztráció
2020. JANUÁR 29.
[ 14:26 ]
A londoni Metropolitan Rendőrség bejelentette, hogy arcfelismerő kamerákat fognak használni London területén. A közlemény szerint az első teszteken már sikeresen átment a rendszer, és készen áll arra, hogy a mindennapi rendőri munka során használják. A kamerákat a kedvelt turistahelyszínek és a nagyobb...
2020. JANUÁR 24.
[ 17:19 ]
A magyarországi Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy gépkocsiban több mint 173 ezer engedély nélküli gyógyszert találtak Tompán. Az eset miatt feljelentést tettek a rendőrségen. A pénzügyőrök egy szerb állampolgár autóját ellenőrizték Tompán. A sofőr nem jelentett be vámköteles árut, de a NAV...
2020. JANUÁR 24.
[ 17:16 ]
A kisfiú folyékonyan olvas, számol, és még olyan tudományos kérdésekre is választ tud adni, mint az esők képződése. Meghívást kapott a világ legintelligensebbjeinek exkluzív klubjába egy mindössze három éves kisfiú. Muhammad Haryz Nadzimot, aki folyékonyan olvas, számol, és még olyan tudományos kérdésekre is...
2020. JANUÁR 24.
[ 6:10 ]
Beolvasás folyamatban