Magazin
Véget ért a felnőtteknek szóló bécsi magyar mesesorozat
A mesemondó a zentai születésű Mácsai Endre volt

Lezárult az Ensemble ohne Grenzen társulat egész éves, Esti mese felnőtteknek című sorozata. Az utolsó állomásként a zentai születésű Mácsai Endre, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának egykori tagja Charles Dickens Karácsonyi ének című történetét adta elő a bécsi Budapest Bistroban az este.

Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) magyar adásának jelentései szerint a sorozat első előadását január 23-án tartották meg, témája A kis herceg című történet volt, és azóta a világirodalom számos klasszikusát dolgozták fel és mutatták be. Mácsai Endre akkor azt nyilatkozta, hogy „a mesék átsegíthetnek a bekövetkező életválságokon, elakadásokon”.

Gerendás Beáta, a társulat vezetője úgy látja, hogy az előadássorozat beváltotta reményeiket. „Sikerült kihasználni a Budapest Bistro lehetőségeit, és igazán személyessé tenni az alkalmakat. Az elmúlt hónapok során kialakult a programok törzsközönsége is” – nyilatkozta az ORF-nek. Úgy látja, hogy a családias légkörű programokkal tudják inkább megszólítani a közönséget.

Terveik szerint a decemberi, karácsonyi hangulatú előadással lezárul a sorozat, jövőre pedig új utakat keresnek: terveik szerint a közeljövőben Lélekbalzsam címmel tematikus estekkel jelentkeznek. Ezekre vendégeket hívnak, és szövegeket dolgoznak fel, ebbe a folyamatba megpróbálják majd bevonni a közönséget.

Az Ensemble ohne Grenzen színtársulat 2015-ben, Bécsben alakult. Meghirdetett programjuk szerint a színészeik anyanyelvükön játszhatnak az előadásokban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb utcai kiállítás nyílt ma délelőtt Zenta főterén, a város napjához kapcsolódóan. A különleges tárlat a város 125 évvel ezelőtti villamosításának, valamint az 1970-es nagy tiszai árvíznek állít emléket. A gazdag képanyaggal illusztrált, látványos pannókból álló tárlat egyik része a város 125 évvel...
2020. SZEPTEMBER 14.
[ 17:55 ]
Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik - mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az ápoló azt mondta, téves az a közösségi médiában terjedő...
2020. SZEPTEMBER 14.
[ 8:17 ]
Több mint 81 ezer dollárért (24,4 millió forint) kelt el Abraham Lincoln hajdani amerikai elnök egy hajtincse és a meggyilkolásáról szóló, 1865-ből származó távirat egy amerikai árverésen. A bostoni székhelyű RR aukciósház közleménye nem tért ki a szombaton véget ért licit győztesének személyére. Előzetesen a...
2020. SZEPTEMBER 13.
[ 18:46 ]
Beolvasás folyamatban