Magazin
Vasárnap juhásztalálkozó, valamint áru- és jószágvásár Magyarkanizsán 
Betűméret:             

Kanizsa Község Kapitány Réti Juhászainak Egyesülete, valamint a Mezőgazdászok Egyesülete és a Gazdakör szervezésében vasárnap rendezik meg Magyarkanizsán a juhászok és mezőgazdasági termelők 9. találkozóját.

Több versenyen is részt vehetnek az érdeklődők. Birkapaprikás-főzésben és birkanyírásban is rendeznek ugyanis vetélkedőt a számukra. A főzőversenyre 5 fős csapatok jelentkezhetnek, a szervező biztosítja a tüzelőt, a húsról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A jelentkezés díjtalan. A birkanyíró versenyre egyénileg lehet jelentkezni, a nevezés ez esetben is díjtalan. Mindkét versenyre augusztus 21-ig várják a nevezéseket. Bővebb információ és benevezés a versenyekre a 063/1-322-237-es számon.

A program szerint reggel 7 órára várják a főzőcsapatok érkezését. 8 órakor lesz a tűzgyújtás, 10 órakor pedig az ünnepélyes megnyitó. 10.30-kor indul a birkanyíró verseny. 11 órától művelődési műsor mellett szórakozhat a közönség. 14 órakor eredményhirdetés és díjkiosztó. Egész nap élőzene lesz a Vajdasági Szegénylegények jóvoltából, házias ételek, italok várják a közönséget.

A találkozót a vásártéren rendezik, ahol közben zajlani fog a nyári magyarkanizsai áru- és jószágvásár.

A vásáron szokás szerint lesznek cukrászok, vattacukor-árusok, gölöncsérek, papucsosok, fafaragók és egyéb kézművesek. Esetleges további árusok jelentkezését a 064/806-2190-es számon várják.

A vásár egyik elmaradhatatlan eleme az ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérés, amit ezúttal is 8 és 10 óra között tartanak.

9.00 és 11.30 között gyermekjátékokra várják a legkisebbeket, akiknek ügyességi feladatokat rendeznek, de lesz állatsimogató is Bús József jóvoltából.

Bográcsos ételeket és rostonsülteket lehet majd vásárolni, amit a helyszínen fogyaszthatnak, vagy haza is vihetnek. Jótékonysági palacsintasütést is szerveznek az Együtt Veled-Értük Egyesület számára.

A vásár szervezői: Magyarkanizsa Helyi Közösség és a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. Pénteken napos,...
2024. ÁPRILIS 25.
[ 15:55 ]
Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és anyagi károkat szerdán London belvárosában. Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt. A szerda délutánig elhangzott hatósági beszámolók szerint a Household Cavalry - vagyis a brit hadsereg egyik elitalakulata,...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 18:39 ]
Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn. Denaro a Francesco Averna nevet választotta magának, és a milánói Bocconi egyetemen...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 19:58 ]
Beolvasás folyamatban