Magazin
Bornapok tizedszer Magyarkanizsán 
Betűméret:             

A hétvégén, pontosabban pénteken és szombaton kerül megrendezésre a X. Magyarkanizsai Bornapok a város főterén, a Kisparkban. A rendezvény, mint minden évben, most is teret ad a környékbeli borászatok bemutatkozásának, remek zenei programjával pedig a borozók jó hangulatáról is gondoskodik. Bodnár Ivettet, a magyarkanizsai önkormányzat idegenforgalommal megbízott munkatársát kérdezzük a rendezvényről.

- A rendezvény évről évre egyre népszerűbbé válik a helyiek, de a környező településekről érkező vendégek között is. A borkínálat tekintetében is minden évben színesebb a paletta, s ezáltal is érdekesebbé, vonzóbbá válik a rendezvény. Ha turisztikai szempontból nézzük, akkor azt gondolom, hogy minden rendezvény fontos a számunkra, hiszen, ha egy eseménynek a híre elér már csak egy környező településre is, akkor az újabb vendégeket jelenthet.

Találkozhattunk már Bécsből érkező turistákkal is a Bornapokon. Mennyire ismert a rendezvény külföldön, vagy Szerbia más részein?

- Nehéz felmérni, hogy honnan érkeznek a látogatók, lévén, hogy ez egy szabadtéri és ingyenes rendezvény. Az biztos, hogy Szabadkáról, Zentáról, Topolyáról, de messzebbről is érkeznek látogatók.

Idén milyen kísérőrendezvények lesznek?

- Idén is színes programmal készültünk. Mivel az idei a 10. rendezvény, pénteken és szombaton is lesznek úgynevezett fő koncertek. Pénteken már 19 órakor színpadra lép a LAP trió, akik fiatalos zenét biztosítanak majd a Bornapokon. 21 órától a Gordanov Blues Ghetto lesz a nagyobbik zenekarunk, akik fergeteges bulit varázsolnak majd. A koncertek előtt és után lemezlovasok, DJ Adwell és DJ Irvine nosztalgikus hangulatot teremtenek. Szombaton 19 órától Inke koncertjét tekinthetik meg, aki egy személyben egy egész zenekart szólaltat meg, s ezért mindenki számára érdekes lehet a produkciója. 21 órától a Moon Lighting Quartett érkezik, ők már közkedvelt fellépői a Bornapoknak.

A főszereplőkről se feledkezzünk meg. Hány borász lesz itt a X. Bornapokon?

- Nyolc termelő mutatkozik be a termékeivel a környékről, de a Tisacoop – Hungarikum révén bemutatkoznak a magyarországi borok is. Itt lesz a Maurer borászat, a Sagmeister Borászat, a Dukay Vin, a Bálint Pincészet, a Brindza Borászat, a Šijački Borászat, a már említett Tisacoop – Hungarikum, illetve Kis Tibor, aki kézműves söröket hoz majd.

Természetesen nem maradnak el a jó falatok sem a tizedik magyarkanizsai Bornapokról. Mivel a bor mellé sajt dukál, lesznek sajtok is, illetve a közkedvelt balkáni sültek, csevap, pljeskavica vagy csirkefalatok.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma a kora délutáni órákban meghalt egy 18 éves lány, aki lezuhant a 13. emeletről. A helyszínre számos rendőr és két mentőautó is kiérkezett. A szerencsétlenül járt lány az épület előtti járdára zuhant. Miután az igazságügyi orvosszakértők befejezték a vizsgálatot, elszállították a holttestet. A...
2024. OKTÓBER 19.
[ 15:22 ]
Az óbecsei rendőrség letartóztatta a 26 éves A. I.-t, akit lopással gyanúsítanak. A rendőrök nem sokkal azután tartóztatták le, hogy a gyanú szerint a helyi katolikus temetőben ellopta egy 73 éves nő táskáját a kerékpárjáról. A táskában pénz, mobiltelefon és személyes iratok voltak. Az ellopott tárgyakat...
2024. OKTÓBER 18.
[ 13:42 ]
A vámhatóság munkatársai egy autóbuszban be nem jelentett árut találtak, melynek értékét 54.000 euróra becsülték. A szokásos ellenőrzés során először a busz hátsó részében, a sofőr holmijainak tárolására szolgáló térben találtak 264 liter Volvo márkájú motorolajat. A további vizsgálat során dobozokat is...
2024. OKTÓBER 18.
[ 12:41 ]
Beolvasás folyamatban