Magazin
Bornapok tizedszer Magyarkanizsán 
Betűméret:             

A hétvégén, pontosabban pénteken és szombaton kerül megrendezésre a X. Magyarkanizsai Bornapok a város főterén, a Kisparkban. A rendezvény, mint minden évben, most is teret ad a környékbeli borászatok bemutatkozásának, remek zenei programjával pedig a borozók jó hangulatáról is gondoskodik. Bodnár Ivettet, a magyarkanizsai önkormányzat idegenforgalommal megbízott munkatársát kérdezzük a rendezvényről.

- A rendezvény évről évre egyre népszerűbbé válik a helyiek, de a környező településekről érkező vendégek között is. A borkínálat tekintetében is minden évben színesebb a paletta, s ezáltal is érdekesebbé, vonzóbbá válik a rendezvény. Ha turisztikai szempontból nézzük, akkor azt gondolom, hogy minden rendezvény fontos a számunkra, hiszen, ha egy eseménynek a híre elér már csak egy környező településre is, akkor az újabb vendégeket jelenthet.

Találkozhattunk már Bécsből érkező turistákkal is a Bornapokon. Mennyire ismert a rendezvény külföldön, vagy Szerbia más részein?

- Nehéz felmérni, hogy honnan érkeznek a látogatók, lévén, hogy ez egy szabadtéri és ingyenes rendezvény. Az biztos, hogy Szabadkáról, Zentáról, Topolyáról, de messzebbről is érkeznek látogatók.

Idén milyen kísérőrendezvények lesznek?

- Idén is színes programmal készültünk. Mivel az idei a 10. rendezvény, pénteken és szombaton is lesznek úgynevezett fő koncertek. Pénteken már 19 órakor színpadra lép a LAP trió, akik fiatalos zenét biztosítanak majd a Bornapokon. 21 órától a Gordanov Blues Ghetto lesz a nagyobbik zenekarunk, akik fergeteges bulit varázsolnak majd. A koncertek előtt és után lemezlovasok, DJ Adwell és DJ Irvine nosztalgikus hangulatot teremtenek. Szombaton 19 órától Inke koncertjét tekinthetik meg, aki egy személyben egy egész zenekart szólaltat meg, s ezért mindenki számára érdekes lehet a produkciója. 21 órától a Moon Lighting Quartett érkezik, ők már közkedvelt fellépői a Bornapoknak.

A főszereplőkről se feledkezzünk meg. Hány borász lesz itt a X. Bornapokon?

- Nyolc termelő mutatkozik be a termékeivel a környékről, de a Tisacoop – Hungarikum révén bemutatkoznak a magyarországi borok is. Itt lesz a Maurer borászat, a Sagmeister Borászat, a Dukay Vin, a Bálint Pincészet, a Brindza Borászat, a Šijački Borászat, a már említett Tisacoop – Hungarikum, illetve Kis Tibor, aki kézműves söröket hoz majd.

Természetesen nem maradnak el a jó falatok sem a tizedik magyarkanizsai Bornapokról. Mivel a bor mellé sajt dukál, lesznek sajtok is, illetve a közkedvelt balkáni sültek, csevap, pljeskavica vagy csirkefalatok.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma kezdődik a csillagászati ősz - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 8:26 ]
Szijjártó Péter aláírta a szerződést az Axiom Space nevű amerikai vállalattal, így immár végleges: Magyarország hosszú évtizedek után ismét embert küld a világűrbe. Erről a magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán számolt be. A kutatóűrhajós harminc napon keresztül végez majd kísérleteket a...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 10:14 ]
Az észak-bánáti városban az elmúlt hétvégén rendezték meg a hagyományos töknapokat, amelyen az idén is a tápiaszentmártoni (Magyarország) Kókai Tibor által termesztett tök nyerte el a rendezvénysorozat fődíját. A magyarországi termesztő idei, 865,5 kilós tökjével a saját, tavalyi rekordját szárnyalta túl, amikor is...
2023. SZEPTEMBER 18.
[ 15:51 ]
A Dictador lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója nem más, mint egy mesterséges intelligenciával működő humanoid robot, amely a hét minden egyes napján dolgozik – most azt is elmondta, hogy miként. A Mika névre keresztelt robot a Reutersnek adott interjúban azt mondta, hogy a nap huszonnégy órájában, és a hét...
2023. SZEPTEMBER 18.
[ 7:39 ]
Beolvasás folyamatban