Magazin
Muzslya: Tojásfát állítottak, de a motorosok is a nyuszi szolgálatába szegődtek
Betűméret:             

Muzslyán, a helyi közösség épülete melletti parkban alakítottak ki első alkalommal egy tojásfát a helyi Szervó Mihály Általános Iskola alsós diákjaival. A gyerekek a tanítónőkkel közösen készítették el a rajzaikat, papírtojásokat festettek, színeztek, de volt, aki polisztirolhabból (hungarocell, styropor) készített tojást, arra festett és azt akasztotta fel a tojásfára. A gyerekek nagyon élvezték ezt a foglalatosságot, amikor elkészült a tojásfa, örömmel nyugtázták, hogy nagyon szépre sikeredett.

A húsvéti ünnepel alkalmából a muzslyai Road Flyers Motorosklub tagjai az idén is ellátogattak a helyi Hófehérke- és a szomszédos, Sava Kovačević helyi közösségben levő Tücsök óvodába, ahol - mint a nyuszi követei - édességekkel lepték meg a gyerekeket. Az óvodások nagyon kedvelik az ilyen találkozásokat, hiszen alkalom adódik arra is, hogy kipróbálják, felüljenek a szebbnél szebb járgányokra.

A Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubjának, a MAKK-nak a tagjai az idén is megrendezték a tojásfestő versenyt, immár huszonkettedszer. Erre az alkalomra több mint 50 gyermek jött el, akik a tojásdíszítést különböző technikákkal oldották meg, volt aki rajzolt, volt, aki festett a tojásra, de a legkreatívabb fiatalok egész tojás-kompozíciókat alakítottak ki. A zsürinek nem volt könnyű dolga, de végül három korcsoportban díjazta a legötletesebb alkotásokat. A 0-5 évesek mezőnyében Makai Martin lett a legügyesebb, őt követte Pejin Aleksej, a harmadik lett Juhász Larissza. A 6-10 évesek korosztályában Pandurov Szófia alkotása volt a legtetszetősebb, második lett Pálfi Tímea munkája, a harmadik helyen pedig Kónya Emma végzett. A 11-15 évesek mezőnyében a legügyesebb lett Molnár Rita, őt követte Rác Viktor, és a harmadik helyezett lett Dohar Adél. A Damjanov Hilda és Takács András biztosította különdíjat Kovács Laura, Varga Matteo, Molnár Csongor, Budai Petra, Szekeres Tímea, Dutina Lav és Krišan Luka vehette át, míg Juhász Valentin különdíjait Juhász Hallai Lillának, Szabó Glóriának és Babinszki Áronnak adományozták. A tojásfestő verseny részvevőinek a muzslyai Nők Klubjának szorgos tagjai fánkokkal kedveskedtek.

A muzslyai plébánián, az Emmausz Fiúkollégium termeiben ezúttal is megtartották az ún. pattogatott kukoricás oratóriumot. Kalapis Sztoján atya, muzslyai plébános egy rövid katekézis keretében beszélt a húsvétról, majd a Szűz Mária Szent Neve templomban Jézus sírját is bemutatta a gyerekeknek. Mintegy 70 gyerek részvételével zajlottak a programok. Az előkészületeket és a rendezvényt 21 animátor bonyolította le, akik négy kézműves műhelyt szerveztek, amelyek során a legfiatalabbak festettek, az idősebbek pedig különféle húsvéttal kapcsolatos tárgyakat készítette, a tojásfestés mellett keresztet alkottak csipeszekből, valamint kialakították Jézus sírját is. A rendezvényt tojáskereső nagyjátékkal zárták, amelynek a győztesei még serleget is kaptak.

Muzslyán ugyan szervezetten nem volt locsolkodás, de a kisgyermekek a nagyanyákat, anyukákat, testvéreket, kisbarátnőket, szomszéd lányokat, néniket is meglocsolták, természetesen odaillő versikét is mondtak, a locsolásért pedig piros tojás járt.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma a kora délutáni órákban meghalt egy 18 éves lány, aki lezuhant a 13. emeletről. A helyszínre számos rendőr és két mentőautó is kiérkezett. A szerencsétlenül járt lány az épület előtti járdára zuhant. Miután az igazságügyi orvosszakértők befejezték a vizsgálatot, elszállították a holttestet. A...
2024. OKTÓBER 19.
[ 15:22 ]
Az óbecsei rendőrség letartóztatta a 26 éves A. I.-t, akit lopással gyanúsítanak. A rendőrök nem sokkal azután tartóztatták le, hogy a gyanú szerint a helyi katolikus temetőben ellopta egy 73 éves nő táskáját a kerékpárjáról. A táskában pénz, mobiltelefon és személyes iratok voltak. Az ellopott tárgyakat...
2024. OKTÓBER 18.
[ 13:42 ]
A vámhatóság munkatársai egy autóbuszban be nem jelentett árut találtak, melynek értékét 54.000 euróra becsülték. A szokásos ellenőrzés során először a busz hátsó részében, a sofőr holmijainak tárolására szolgáló térben találtak 264 liter Volvo márkájú motorolajat. A további vizsgálat során dobozokat is...
2024. OKTÓBER 18.
[ 12:41 ]
Beolvasás folyamatban