Magazin
Zentán elkezdődött a Tiszavirág Fesztivál
Betűméret:             

Az észak-bácskai város folyó melletti sétányán zajló kétnapos népünnepély a szegedi Kövér Béla Bábszínház tagjai által mozgatott óriásbábok, az őket kisérő óvodások és kisiskolások és zentai, illetve budapesti zenészek felvonulásával vette kezdetét.

A Zentai Gimnázium, a Tisza-parti malom és az Idea üzletközpont irányából elindult felvonulók a rendezvény központi helyszínén, a Bor utca előtti téren találkoztak egymással és pezsgő fesztiválhangulatot teremtettek az addigra igencsap szépen összegyűlt közönség legnagyobb örömére. Ezt követően a rendezvény Bor utcájában elhelyezett kisszínpadon a Zentai Fúvószenekar rövid hangversenyét, ezt követően pedig a Réka és Imi budapesti formáció lépett fel ugyanezen a helyszínen. Az est folytatásában Attila & Srđan akusztikus duója festette alá a jóféle borok kedvelőinek a társalgását.t Az idén egyébként 8 vajdasági borászat borai közül választhatnak borozók, holnap estefelé pedig kiderül az is, hogy közülük kinek is ítélik oda az idei fesztivál borának járó elismerést. Természetesen a szakértő ítélőbizottság tagjai mellett a fesztivál látogatói is kiválaszthatják a szerintük legjobb bort. A szavazatukat leadó látogatók sorsoláson is részt vesznek, amelyen egy Capriolo kerékpárt, három belépőt az idei Green Future fesztiválra és 2 fesztiválpólót nyerhetnek.

A késő délutáni órákban a zentai és környékbeli kézművesek kiállítóhelyeit is sokan megtekintették. Emellett több zentai civil szervezet és sportklub is képviselteti magát a vásári forgatagban. Ami az étel- és italválasztékot illeti, az ilyen eseményeken hagyományos csevap, pljeszkavica, lángos mellett, ember- és pénztárcabarát árakon finomabbnál-finomabb hamburgerek és más utcai ételkülönlegességek elfogyasztásával is csillapíthatják éhségüket a látogatók, a hazai sörgyárak termékei mellett pedig egy zentai sörfőzde is előrukkolt a saját kézműves söreivel.

Ma este a rendezvény nagyszínpadánál a szabadkai Perpetuum Mobile zenekar koncertje, ezt követően pedig DJ Csongor retró bulija várja a fesztiválozókat.

Szombaton a sok-sok színes program közül kiemelkedik a nagyszínpadon este kilenc órakor kezdődő Queen Sensation Queen-emlékzenekar koncertje, valamint az utána következő fáklyás hajós felvonulás és a tűzijáték. A fesztivált a Tribute to Bijelo Dugme emlékzenekar koncertje zárja éjszakába nyúlóan.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma a kora délutáni órákban meghalt egy 18 éves lány, aki lezuhant a 13. emeletről. A helyszínre számos rendőr és két mentőautó is kiérkezett. A szerencsétlenül járt lány az épület előtti járdára zuhant. Miután az igazságügyi orvosszakértők befejezték a vizsgálatot, elszállították a holttestet. A...
2024. OKTÓBER 19.
[ 15:22 ]
Az óbecsei rendőrség letartóztatta a 26 éves A. I.-t, akit lopással gyanúsítanak. A rendőrök nem sokkal azután tartóztatták le, hogy a gyanú szerint a helyi katolikus temetőben ellopta egy 73 éves nő táskáját a kerékpárjáról. A táskában pénz, mobiltelefon és személyes iratok voltak. Az ellopott tárgyakat...
2024. OKTÓBER 18.
[ 13:42 ]
A vámhatóság munkatársai egy autóbuszban be nem jelentett árut találtak, melynek értékét 54.000 euróra becsülték. A szokásos ellenőrzés során először a busz hátsó részében, a sofőr holmijainak tárolására szolgáló térben találtak 264 liter Volvo márkájú motorolajat. A további vizsgálat során dobozokat is...
2024. OKTÓBER 18.
[ 12:41 ]
Beolvasás folyamatban