Magazin
Zentán elkezdődött a Tiszavirág Fesztivál
Betűméret:             

Az észak-bácskai város folyó melletti sétányán zajló kétnapos népünnepély a szegedi Kövér Béla Bábszínház tagjai által mozgatott óriásbábok, az őket kisérő óvodások és kisiskolások és zentai, illetve budapesti zenészek felvonulásával vette kezdetét.

A Zentai Gimnázium, a Tisza-parti malom és az Idea üzletközpont irányából elindult felvonulók a rendezvény központi helyszínén, a Bor utca előtti téren találkoztak egymással és pezsgő fesztiválhangulatot teremtettek az addigra igencsap szépen összegyűlt közönség legnagyobb örömére. Ezt követően a rendezvény Bor utcájában elhelyezett kisszínpadon a Zentai Fúvószenekar rövid hangversenyét, ezt követően pedig a Réka és Imi budapesti formáció lépett fel ugyanezen a helyszínen. Az est folytatásában Attila & Srđan akusztikus duója festette alá a jóféle borok kedvelőinek a társalgását.t Az idén egyébként 8 vajdasági borászat borai közül választhatnak borozók, holnap estefelé pedig kiderül az is, hogy közülük kinek is ítélik oda az idei fesztivál borának járó elismerést. Természetesen a szakértő ítélőbizottság tagjai mellett a fesztivál látogatói is kiválaszthatják a szerintük legjobb bort. A szavazatukat leadó látogatók sorsoláson is részt vesznek, amelyen egy Capriolo kerékpárt, három belépőt az idei Green Future fesztiválra és 2 fesztiválpólót nyerhetnek.

A késő délutáni órákban a zentai és környékbeli kézművesek kiállítóhelyeit is sokan megtekintették. Emellett több zentai civil szervezet és sportklub is képviselteti magát a vásári forgatagban. Ami az étel- és italválasztékot illeti, az ilyen eseményeken hagyományos csevap, pljeszkavica, lángos mellett, ember- és pénztárcabarát árakon finomabbnál-finomabb hamburgerek és más utcai ételkülönlegességek elfogyasztásával is csillapíthatják éhségüket a látogatók, a hazai sörgyárak termékei mellett pedig egy zentai sörfőzde is előrukkolt a saját kézműves söreivel.

Ma este a rendezvény nagyszínpadánál a szabadkai Perpetuum Mobile zenekar koncertje, ezt követően pedig DJ Csongor retró bulija várja a fesztiválozókat.

Szombaton a sok-sok színes program közül kiemelkedik a nagyszínpadon este kilenc órakor kezdődő Queen Sensation Queen-emlékzenekar koncertje, valamint az utána következő fáklyás hajós felvonulás és a tűzijáték. A fesztivált a Tribute to Bijelo Dugme emlékzenekar koncertje zárja éjszakába nyúlóan.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Július 11-én és 12-én reggel nyolc és délután négy óra között aszfaltozási munkálatok miatt teljes mértékben lezárják a forgalmat az adai Tisza hídtól Padé bejáratáig vezető útszakaszon, így az adott időszakban az Arankán átvezető hídon sem lehet majd közlekedni – tette közzé a csókai Max Rádió.
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:44 ]
A belügyminisztérium közlekedésrendészeti igazgatóságának munkatársai ma 11 óra 30 perc körül leállították és kizárták a forgalomból a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) R. M.-et (23). A fiatal férfi 195 kilométeres óránkénti sebességgel haladt Suzuki típusú motorkerékpárjával Laćarak település azon...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:44 ]
Joe Biden amerikai elnök feje fölött gyülekeznek a sötét fellegek, ugyanis már nem csak a republikánusok és néhány demokrata tisztviselő, hanem hírességek is ajánlják, rosszabb esetben követelik, hogy lépjen vissza az újrázástól. Legutóbb még a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, a híresen Trump-ellenes Stephen King...
2024. JÚLIUS 8.
[ 20:23 ]
Beolvasás folyamatban