Magazin
Muzslya: Lezajlott a LogIQai tábor

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában ma zárul az ötödik Logikai tábor, amelyet Bíró Isván matematika tanár álmodott meg, és amelyet a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében valósítottak meg.

Az idén hatvan érdeklődőt tudtak fogadni a táborban, akik a felsős diákok, illetve a középiskola első osztályos tanulói voltak. A helybeli gyerekek mellett Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Nagybecskerekről, Lukácsfalváról, Szentmihályról, Tordáról, Magyarittabéről, Magyarcsernyéről és Tóbáról is voltak részvevők, sőt Szabadkáról is érkezett két lány, akik egy versenyen nyerték ezt a táborozási lehetőséget.

Az idén is meghívták a táborba előadónak Mózes Krisztián budapesti tehetséggondozó pedagógust, aki a LogIQa Stúdió vezetője, a Mensa HungarIQa tehetséggondozási ügyvivője, és a szervezője a Visegrádon immár huszadszor megrendezésre kerülő LogIQa tábornak, amely mintájára tervezték meg a muzslyai rendezvényt is.

A tábornak a célja, hogy "visszavezessék" a gyerekeket a gondolkodáshoz, mert az iskolában sokszor a lexikai tudást adják vissza, ezért a probléma-megoldó készségük fejlesztését is előtérbe helyezve különféle, játékos, logikai feladványok megoldására serkentik a gyerekeket.
Az idén is voltak táblajátékok, magyar nyelvi játékokat is gyakorolhattak, de ezúttal is közkedveltek voltak a logi-sztorik.

Ezúttal sem maradt el a kirándulás, most Óbecsére utaztak, de volt egy nap, amikor a fürdőzésen volt a hangsúly.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Késvásárlási útmutató kezdőknek - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 12:16 ]
Vaddisznók kóboroltak Róma utcáin - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 21:23 ]
Hetekig vándorló levelek Vajdaságban - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 16:26 ]
A közösségi média segítségével sikerült beazonosítani azt a nőt, akit a hónap elején találtak meg Krk szigetén egy sziklás övezetben, de nem tudta elmondani magáról, hogy kicsoda, írja az Euronews. Helyi sajtóértesülések szerint miután közzétették a fotót a nőről, rengeteg e-mail és telefonhívás érkezett a...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 9:33 ]
Idén az őszi napéjegyenlőség szeptember 22-ikén 21 óra 20 percre esik. Míg a meteorológiai ősz a szeptember 1-jétől november 30-ig tartó naptári periódust jelenti, a csillagászati ősz kezdete a napéjegyenlőségekhez köthető. Idén az őszi napéjegyenlőség szeptember 22-ikén 21 óra 20 percre esik, ekkor kezdődik a...
2021. SZEPTEMBER 22.
[ 13:14 ]
1922 márciusában, a farsangi szezon után Pécsett a rendőrkapitányság betiltotta a tangót, a shimmyt, a one steppet, a two steppet és a foxtrottot. A korabeli, hivatalos indoklás szerint ezek a táncok sértik az ízlést, a közerkölcsöt, mert az erotikát szolgálják és nem a szórakozást. A Szabad Pécs tudósítása...
2021. SZEPTEMBER 22.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban