Magyarország
Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről a magyar ellenzéki pártok
Betűméret:             

Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok kedden. A pártok vállalták, hogy a demokratikus, szociálisan igazságos, egyben környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországért fognak dolgozni, ha megnyerik a 2022-es országgyűlési választást.

A hatpontos dokumentumot Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei, Szabó Tímea és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP társelnökei, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke írta alá az Országházban a pártok online közvetített sajtótájékoztatóját követően.

Jakab Péter a megállapodást ismertetve elmondta, a Jobbik egy jobb Magyarországot szeretne annál, mint amilyen az elmúlt harminc évben volt, és az elmúlt hónapokban kidolgozott, most aláírt dokumentum garantálja ezt. Közölte, az ellenzéki pártok vállalják, hogy megteremtik a társadalmi békét, véget vetnek az elmúlt évtized gyűlölködésének, betemetik a társadalmi árkokat, újra egyesítik a nemzetet. Úgy fogalmazott, „mi nem hat párt, hanem 15 millió magyar kormánya leszünk”.

Fekete-Győr András közölte, olyan új köztársaságot akarnak, ahol a polgárok ellenőrzik a kormányt és nem fordítva.

Hitet tett a jogállam, a szabad ország, a sajtószabadság, az oktatás, a művészet szabadsága mellett. Hozzátette: olyan országot akarnak, ahol nem egyetlen ember alakítja az ország jövőjét, hanem a polgárok közösen. Azt mondta, véget vetnek az oligarchák hatalmának és leszámolnak a korrupcióval. „Egyetlen bűn sem maradhat büntetlenül” – hangoztatta.

Schmuck Erzsébet azt mondta, olyan kormányzásra készülnek, amely a jelen érdekei mellett számításba veszi az ország és a bolygó jövőjét is. Célként beszélt egy környezettudatos társadalom felépítéséről, valamint a demográfiai válság kezeléséről.

Közölte, a migráció esetében a kiváltó okokat – a klímaválságot és az erőszakos konfliktusokat – kell kezelni,

és ebben számítanak az európai együttműködésre, de a bevándorlással kapcsolatos döntéseket továbbra is a nemzeti kormányok kezében kell tartani.

Szabó Tímea a gondoskodó társadalom megteremtését nevezte a pártok egyik fő céljának: nem hagyják magukra az időseket, a betegeket, a szegényeket. Olyan társadalmat akarnak, ahol minden ember fontos és minden gyermek érték – rögzítette. Elmondta, igazságos elosztási rendszert, a közszolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférést és egy olyan társadalmat akarnak, ahol nincsenek kiváltságosak.

Kunhalmi Ágnes közölte, Magyarország legfontosabb nemzeti kincse az emberi tudás és kreativitás, az ország gyarapodása csak ezen alapulhat, ezért szabad, méltányos, a társadalmi előrehaladást biztosító oktatási rendszerre van szükség. Meg kell teremteni a tisztességes verseny feltételeit, továbbá a méltányos közteherviselést – ismertette. Hozzátette: alapvető fontosságúnak tartják, hogy tisztességes munkáért tisztességes bér, tisztességgel ledolgozott életért tisztességes nyugdíj járjon.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy Magyarország emberemlékezet óta európai ország. Szerinte a magyarság sok évszázados küzdelme Európa és az európai magyarság védelméről is szól. Természetesnek nevezte, hogy Magyarországnak az Európai Unió tagjaként sok vitája van az unióval. Úgy látta, az EU messze nem tökéletes, de szerinte Magyarországnak a történelmileg igazolható választás az, ha az EU-ban marad. Közölte, hazafias, európai kormányt szeretnének az ellenzéki pártok.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője a tájékoztatón emlékeztetett arra, a pártok már megállapodtak abban, hogy 2022-ben közös listán, közös jelöltekkel indulnak. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2021. JANUÁR 17. [ 10:19 ]

Monk! A 16. [ 19:36 ]-kor írt hozzászólásodra nincs ellenvéleményem. Az első és második hozzászólásodnál nagyon dühös lehettél, -más szóval, nagyon kiakadtál, elveszítetted az önkontrollt. Most kimondtad, hogy "ugye emlékszünk, hogy a baloldali koalìciò negatìv kampánya milyen eredményt hozott." Igen, elbizonytalanították a választókat, de azok attól nem lettek a határon túliak ellenségei, és azóta sokat változott a magyar társadalom. Tehát a koalíciók kampánya viszi sikerre, vagy vesztésre a választást. Egyébként a mai köztársasági elnök, Áder János '93-ban még hasonlóan vélekedett a határon túliak szavazati jogáról, mint Gyurcsányék 2004-ben! '22-ben proteszt szavazás várható, mint 2010-ben. Ne a választópolgárok -ez 97%-ban a nemzetet foglalja magába- ellen irányuljon az esetleges csalódottság miatti elkeseredésed. Erről szólt a vita. Semmi másról.


Monk
2021. JANUÁR 16. [ 19:36 ]

Az " istván" által ìrt legutòbbi hozzászòlás hangneme olyannyira elfogadhatò, hogy érdemesnek tartom tovább folytatni a téma elemzését. Ami a kettős állampolgárságot illeti ugye emlékszünk, hogy a baloldali koalìciò negatìv kampánya milyen eredményt hozott. Ezzel sikerült több mint 2milliò külhoni magyart vérig sérteni. Közben ők botránypolitizálnak, hazudoznak és harsogják az internacionálét. Az állampolgárságot nekem a FIDESZ azaz O.V. adta. Az


író
2021. JANUÁR 15. [ 22:05 ]

Aki élt Szlobodan Milosevity rendszerében az könnyen beláthatja, hogy a nemzet nevében megfogalmazott politizálás mélyen bánthatja a kirekesztetteket.


istván
2021. JANUÁR 15. [ 18:45 ]

Nincs ebben semmi faramuciság, kedves "István István". Abból induljon ki, hogy nem pártoknak tettünk esküt, vagy fogadalmat, hanem a hazának, Magyarországnak. Magyarország népességének 97%-a magyar nemzetiségű, ebből eredően a választópolgárok 97%-a jelenti a nemzetet. A választások megnyeréséhez bármelyik koalíciónak többmilliós, választópolgári többségi támogatás kell. Akinek a többség iránt érzett ellenszenve fölül kerekedik a nemzethez való érzelmi kötődésén olyan mértékben, hogy lemond a magyar állampolgárságáról, az a nemzet egészének fordít hátat, tagadja meg. Ha valaki ezt így előrevetíti, nekem egyértelműnek tűnik a szándéka. A nemtetsző koalíció iránti ellenszenv fokozása, gyűlölet szítása. A fogadalom szövege: "Én, ...................... fogadom, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. Magyarországnak hű állampolgára leszek, az Alaptörvényt és a jogszabályokat tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom."


István István
2021. JANUÁR 15. [ 9:54 ]

(folytatás) Meg aztán kicsoda Ön, vagy inkább kinek képzeli magát, hogy szarkazmussal reagálhat bármire, vagy bárkire, vagy hogy pimaszul felszólítsa az Ön által alaptalanul megvádoltakat, mondván ,,kerüljük a gyűlöletkeltést!,, Faramuci pasi Ön istván.


Monk
2021. JANUÁR 15. [ 9:14 ]

Legyen egy jó napja Istvánnak, lévén, hogy kap tőlem egy ujabb támadási felületet. Igaz, hogy azt ő a semmiből is megteremti.A vita teljesen értelmetlen. Tudnia kell, hogy stilusa, szar-kazmusa számomra nivótlan olykor már gyerekes. Úgy tünik, hogy egy antifával van dolgom. jelentem,a vitát kiváltó álláspontom nem változott,sőt azt éppen ő erősiti bennem. Az állampolgárságot nem érdekből kértem. Az esetleges lemondása TILTAKOZÁS azok felé,akik a nezeti értékeket semmibe veszik.


István István
2021. JANUÁR 15. [ 9:13 ]

istván! Bátorkodom emlékeztetni, hogy a gyűlölet szót éppen Ön lopta be a vitába, és ,,elvetemült gyűlölködő,,-vé fokozva, amivel Monk mellett Csörtét sem habozott megvádolni, végigvezette a kommentek és kommentelők során. Ahol Monk választópolgárokról beszél, Ön azt tendenciózusan a ,,nemzet,, szóval cseréli fel, majd híven előbbi trükkjéhez megvádolja nemzete megtagadásával. Mindezek után még van képe Monk mentális állapotát minősíteni. (helyszűke miatt folytatása következik)


istván
2021. JANUÁR 14. [ 15:17 ]

Lale, "olvasó"! Nem kell a bizonyítványt magyarázni. Mindannyian Monk védőügyvédjeként lépnek fel, ő meg hallgat, mint szar a fűben. Olvasó! Meglepne, ha ön nem érzékelte volna a szarkazmust első megszólalásomnál. Nem kell a sumákolás, bal oldalon is, jobb oldalon is olyan indulatosak a megrögzött rajongók megnyilvánulásai, gyűlölködése, ami semmi jóval nem kecsegtet. Láttuk 2006-ban milyen az, ha elszabadulnak az indulatok. Azon legyünk, ne ismétlődjön, bármilyen is lesz a választás kimenetele!


Lale
2021. JANUÁR 14. [ 12:38 ]

Hallani elképzelni az már valóság(István szerint).Monk elhatározása hogy köszönöm ebből nem kérek már lázítás, hát furcsa fogalmi zavarokkal küzdhet szegény István barátunk.Vagy csak mint troll az a dolga hogy zavart keltsen!


olvasó
2021. JANUÁR 14. [ 11:39 ]

istván hozzáállása teljesen őszintétlen és szándékosan megtévesztő, hiszen épp az általa szinte folyamatosan reklámozott magyarországi baloldal gyakorolja folyamatosan a demagógiát és a gyűlöletkeltést, eszközökben nem válogatva, hathatós külföldi politikai és anyagi támogatással a háta mögött.


istván
2021. JANUÁR 13. [ 13:39 ]

Csörte és diófélék! Szarkazmussal reflektáltam "Monk" lázítására, nem ok nélkül! Neves kormánytámogató publicista "kivételesen" nem a lapban, hanem Facebookon írt hosszasan "játszadozó gondolatokat", hogyan fog reagálni a kormányoldal szavazótábora, ha elveszíti a választásokat, és amennyiben mégsem történik meg, akkor egy év múlva fog megtörténni... Két forgatókönyvet vázolt fel, ... Többet nem írhatok le felelősség terhe alatt, mert már nem érhető el a poszt... Kerüljük a gyűlöletkeltést ...


istván
2021. JANUÁR 13. [ 13:09 ]

Erre lehet jó a gyűlöletkeltés!: HÍR TV : A műsorvezető azon felvetésére, hogy már most hallani olyan hangokat, ha veszít a Fidesz-KDNP 2022-ben, akkor a Capitolium ostromához hasonló események fognak Budapesten lejátszódni, Földi László úgy fogalmazott: bárki győz, „nem ússzuk meg balhé nélkül”, hozzátéve, hogy „nagyon nehezen lehet elképzelni bármilyen forgatókönyv szerint is, hogy teljes nyugalomban, normálisan, az emberek és a szavazók érdekében történjenek a dolgok.”


kokica
2021. JANUÁR 12. [ 12:57 ]

Dió ! Alattvalókkal nem kell foglalkozni !


dió
2021. JANUÁR 12. [ 11:08 ]

Az olvasó véleménye tényszerű, tehát igaz. Az emlitett két személy többnyire nem a megadott témával foglalkozik, hanem a mások véleményével. Ezzel még nem is lenne gond, de teszik ezt lekezelően, kioktatóan, ellentmondást nem tűrően, jelezvén,hogy a tutit csak ŐK tudják Számolniuk kell azonban azzal is hogy közben önmagukat minősitik.


olvasó
2021. JANUÁR 12. [ 4:33 ]

Hogy is állunk gyűlöletkeltéssel? Pillantsunk bele istván és Vajk kommentjeibe, és megkapjuk a világos választ, nagyon még a sorok mögé sem kell nézni.


Vajk
2021. JANUÁR 11. [ 21:49 ]

Néhány nappal ezelőtt szintén fantazmagóriának tűnt hogy az USA elnöke ostromot indíthat a Capitolium ellen de mégis megtörtént csak hogy bármi áron megőrizhesse hatalmát.Nem fog másként viselkedni az illiberalizmus kitalálója sem ha elveszíti a választást,és akkor csak Putin marad mentsvárnak!


München
2021. JANUÁR 11. [ 20:47 ]

Vajk. Ilyen furcsaságot még a legvadabb liberálisok sem mernének leírni, még a választási kampány hajrájában sem. Nevetséges lenne, ha nem tartana az ember attól, hogy vannak olyanok, akik még az ilyen blődséget is képesek elhinni. Micsoda sztereotípia! Így áthangolva jó a naivok ijesztgetésére.


Lale
2021. JANUÁR 11. [ 20:31 ]

Vajk szavaiból csak úgy árad a demagógia.Nincs tisztában a fogalmakkal, a való élettel.Az EU és Orbán viszonnyával kapcsolatban a lányom jut eszembe.Van egy barátnője aki nem szereti ha ő mással is barátkozik,elvárja hogy mindig vele foglalkozzon, ugyanakkor a barátnő nem viszonozza, élénk társasági élete él.Tehát az EU azt Magyarország függőségét szeretné, miközben magának mindent megenged. A függetlenséghez szükség van szélesebb partneri körre.


Vajk
2021. JANUÁR 11. [ 19:10 ]

Itt már régen nem arról kell dönteni hogy Orbán vagy az ellenzéki koalícó hanem hogy EU vagy a keleti diktatúrák,Oroszország,Kína,Észak Kórea!Aki ennyire elszigetelődött európában mint a magyar miniszterelnök,akivel csak a fasiszta,szélsőjobbos pártok állnak szóba, az csak bajt és szenvedést hozhat a hazára!


istván
2021. JANUÁR 11. [ 18:03 ]

olvasó! Csörtének elmondtam, mit gondolok arról, aki védelmezi a gyűlöletkeltést, vagy serkenti azt. Ön viszont éppen ezt teszi.


olvasó
2021. JANUÁR 11. [ 15:09 ]

istván! monk most még azt hiszi, hogy úgy fog tenni, mint az egyszeri szőlősgazda, aki maga is beállt leverni a jégvihar által még megkímélt gyümölcsöt. Attól tart, hogy Gyurcsány és szövetségesei esetleg sikerrel félrevezetik a magyar választókat. Ön viszont éppen ezt szeretné. Ez a kommentjei alapján egyértelműen megállapítható, még ha százszor leteszi is a nagyesküt, hogy ki nem állhatja a határon túli magyarok ellen többször is uszító szemkilövetőt. Dönteni kell: Orbán vagy Gyurcsány.


istván
2021. JANUÁR 11. [ 14:54 ]

Csörte! Az abszurd az, hogy védelmedbe tudod venni "monk" kijelentését! Elvetemült gyűlölködő tud ilyent kijelenteni, és az is az, aki védelmezi a gyűlöletkeltést. A magyar állampolgársággal Magyarországnak, a magyar nemzetnek tettünk hitet. Abba pedig nem illeszthető a nemzet többmilliós részének gyűlölete.


Csörte
2021. JANUÁR 11. [ 12:06 ]

Az igazi gond az, hogy a mai ellenzék naponta többször is elárulja nemzetét, hazáját úgy otthon, mint külföldön. Bomlaszt, rombol, òriási kárt okoz saját népének. Monk látszòlag túl érzékeny minderre éppen ezért nem valòszìnű, hogy megtagadja nemzetét, az meg egyenesen abszurd, hogy ebből (ön)gyilkosság lehet. István hozzászòlása sok-sok rosszindulatot feltételez. Félremagyaráz és kiforgat és valòjában neki kellene a megfelelő szakember tanácsát kérn


Anon
2021. JANUÁR 11. [ 9:07 ]

Ilyen lókötő társaság még igérgetni sem tud reálisat.


istván
2021. JANUÁR 10. [ 13:12 ]

olvasó ! Ön szerint a józan ésszel összeegyeztető Monk nyilatkozata? Megtagadni a nemzetet, amennyiben a mai hatalom elveszíti a választásokat? Szépen kérem, kommentálja "monk" nyilatkozatát, ha már tűréshatárát átlépte az én véleményem.


olvasó
2021. JANUÁR 10. [ 11:48 ]

istván már kopasztja a verebet, de hát elvbarátainak előbb meg kéne fogni.


istván
2021. JANUÁR 9. [ 9:16 ]

Monk ! ! ! Az a külhoni magyar állampolgár aki a nemzetét tagadja meg azért, mert annak nagyobb hányada választói támogatásának megvonásával bünteti a regnáló hatalmat, az nem is érdemelte ki az állampolgárság felvételének lehetőségét. Remélhetőleg mentális állapota nem romlik meg annyira, hogy az életről is lemondjon, vagy más életére törjön.


Alfonz
2021. JANUÁR 8. [ 17:52 ]

Egy probléma van, hogy látszatra a "választók" döntik el, ki a befutó, valójában pedig azok akik kezükbe tartják a szavazat számlálást és agyafúrtabbak a demokrácia megkerülésében. Példa nálunk a busszal hordozott szavazók, 1000 din egy szavazatért,, vagy több szavazópolgár van a listán, mint ahány élő szavazópolgár. Tehát nem biztos, hofy a papriforma szerinti többség az igazi többség.


München
2021. JANUÁR 8. [ 10:56 ]

Demokráciákban ugye mindenki "mehet a levesbe". Ám ezt a választók döntik el. Aki pedig választott elnök, az nem lehet diktátor, pláne, hogy nem választották újra. Elfogultan bugyuták az olyan vélemények, hogy aki nekem nem tetszik, az diktátor. Az összehasonlítás pedig még inkább az.


Vajk
2021. JANUÁR 8. [ 9:13 ]

Ahogy a narancssárga amerikai diktátor is megy a levesbe,úgy követi a csuti változata is!


Érett Ifjú
2021. JANUÁR 7. [ 21:06 ]

Amit mondtak, jól hangzik, bár nem látok túl sok esélyt hogy alkalmat kapjanak a bizonyításra.


István István
2021. JANUÁR 7. [ 19:15 ]

Csak csínján az ígéretekkel. Arról viszont nem nyilatkoztok milyen sorsot szántatok a FIDESZ-kormány vásárolta kb. 30 tonnányi aranynak. Ellopnátok mint a régit a Gyurcsány (vagy a Bajnai?) kormány alatt? Csirkefogók! Futóbolondok!


München
2021. JANUÁR 7. [ 11:55 ]

Esetükben mindig is nagy szakadék tátongott a szavaik és a tetteik között. Bevallottan.


Monk
2021. JANUÁR 7. [ 11:37 ]

Amennyiben ezeket hatalomra juttatják a választó polgárok, úgy én azonnal lemondok a Magyar állampolgárságomról. Sajnos, akkor az irántuk érzett ellenszenvem fölül kerekedik a nemzetemhez való érzelmi kötődésemen.


lali
2021. JANUÁR 6. [ 14:44 ]

Higgyük is el a szép szavakat? Ezek a gazemberek mindig hazudtak, ezt már bizonyították. Ne várjunk tőlük semmi jót. Amikor hatalomra kerültek, mindig tönkretették az országot. Most se lenne ez másként.


Lazio
2021. JANUÁR 6. [ 13:39 ]

Ha valami csoda folytán nyernének is, egy ilyen tarka társaság életképtelen lenne a stabil kormányzásra.


Trócsányi László csütörtökön közleményben mondott köszönetet azért, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség alkotmánybírói posztra jelölte, de annak egyetemi kötelezettségvállalásai miatt jelenleg nem tud eleget tenni. "Hosszas mérlegelés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a megtisztelő felkérésnek -...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:49 ]
A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált - írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:34 ]
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Beolvasás folyamatban