Magyarország
Ukrán katonai teherautó tört át a magyar határon
Harninc embert vettek őrizetbe
Betűméret:             

Ijesztő incidens történt az ukrán–magyar határon, egy fekete katonai rendszámú teherautó hatolt be Magyarország területére, ismerteti a VG.

Vasárnap Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú GAZ-66-os teherautó törte át a határt, a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe – írta a Pravda.

Videókamerák rögzítették, hogy a teherautó a dűlőútról a szántón át a határ felé halad – számolt be az esetről a lap. Az autót később a magyar oldalon találták meg, de azt már az összes utas elhagyta. A magyar határőrök később 32 személy őrizetbe vételét jelentették be.

A munkácsi kirendeltségen egy embercsoport járművel történt illegális határátlépésével kapcsolatban jelenleg minden szükséges ellenőrzést végrehajtanak – mondta az Ukrán Állami Határszolgálat elnöke, Andrej Demcsenko ezredes. Arról is beszélt, hogy az ukrán határőrök több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehet az illegális embercsempészethez.

Demcsenko hangsúlyozta, hogy az ellenőrzés során megállapították, hogy az autó vélhetően nem tartozik katonai alakulatokhoz.

Az ezredes hozzátette: a magyar fél még nem adta át Ukrajnának az őrizetbe vett állampolgárokat.

A hatóság menekültügyi eljárásban dönt a menedékkérő kérelmezők menekült, vagy oltalmazott státuszáról, illetve az eljárásban vizsgálják, hogy a kérelmezők jogosultak-e a visszaküldés, a kiadatás elleni védelemre - írta a magyar-ukrán határon áthatolt teherautó ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére kedden.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és frakcióvezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pénteken Budapesten tárgyalt a párt képviselőinek az EPP frakciójához történő csatlakozásáról, valamint az Európai Parlamentben való együttműködési lehetőségekről - tájékoztatta a párt pénteken...
2024. JÚNIUS 14.
[ 20:11 ]
A KDNP számára fontos az Európai Néppárt, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének személye ugyanakkor elfogadhatatlan számunkra az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában - jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője pénteken. Hölvényi...
2024. JÚNIUS 14.
[ 13:56 ]
Ha Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába, vagy pártját felveszik az EPP-be, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Budapesten. A KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a Karmelita kolostorban...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:35 ]
Beolvasás folyamatban