Média
Varjú Márta: A Magyar Szó jobbításáról van szó
„Szeretném, ha Kontra Ferenc publikálna”
Betűméret:             

Kontra Ferenc egy európai színvonalon alkotó író, József Attila- és Márai-díjas, úgy tud legjobban hozzájárulni a lap színvonalának a növeléséhez, ha ír – jelentette ki Varjú Márta, a Magyar Szó napilap főszerkesztője a Kilátó melléklet élén történt szerkesztőváltás kapcsán.

A főszerkesztőt a Vajdaság Ma hírportál nem tudta utolérni, azonban a Vajdasági RTV-nek nyilatkozva kifejtette: Kontra Ferenccel október 2-án, pénteken délután beszélt, és felajánlott neki egy új munkaköri beosztást publicista, tárcaírói munkakörben.

„Azzal a céllal tettem ezt, hogy gazdagabbá, érdekesebbé és közérthetőbbé tegyem a Magyar Szót, olyan színfolt kerüljön be a lapba, amely korábban is jellemezte" – fejtette ki meglátásait Varjú Márta, aki tehát azt szerette volna elérni, hogy Kontra Ferenc saját szövegeket publikáljon a lapban.

Arra a felvetésre, hogy Kontrát azért váltotta le a Kilátó éléről, mert negatív kritikát közölt Lovas Ildikó legújabb kötetéről, Varjú Márta azt válaszolta, hogy erről szó sincs. „A Magyar Szó jobbításáról van szó, azért szeretném, ha Kontra Ferenc publikálna" – szögezte le.

S amíg a nyilvánosság egy része politikai nyomásgyakorlásról beszél, Varjú Márta kifejtette azt, ami eddig is tudható volt: a Magyar Szó Lapkiadó Kft. alapítói okirata 14. szakaszának 6. bekezdésével összhangban a főszerkesztő minden további nélkül kinevezheti és felmentheti a rovatok szerkesztőit.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hiánypótló vállalkozásba kezdett a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport: leromboltemlekmuvek.hu néven egy olyan weboldalt indított, amelyen olyan régi emlékműveket gyűjtenek össze és őriznek meg az utókor számára, amelyeket leromboltak ugyan, de történelmi és kulturális jelentőségük továbbra is fontos. A kutatást...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:43 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * A gyüttmönt. Martinek Imre heti jegyzete * VILÁGKÉP: Az atomfegyver nélküli világért. A Nihon Hidankjo mozgalom Nobel-békedíja * Semmi sem az, aminek látszik....
2024. OKTÓBER 15.
[ 14:12 ]
A zújvidéki lány esete Pesten: Egyik nap itt élsz, másik nap meg már amott A jövő a lányoké is Krimi, amit nektek írtak – Petra Soukupová: Hová tűnt Hópihe? Japanology – A hajad is milyen? A Kosztolányi gimi szelleme – Farkas Írisszel beszélgettünk Szólt a holló, sohazöld – Három évtizede nyergeli...
2024. OKTÓBER 14.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban