Média
Megszökött a házi őrizetből az NDNV elnökét fenyegető férfi
Betűméret:             

Megszökött az őrizetből az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy veszélyeztette Ana Lalić Hegediš újságíró, a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) elnöke, valamint családja biztonságát, jelentette be Veran Matić, az újságírók biztonságával foglalkozó állandó munkacsoport tagja.

Egy olyan férfiról van szó, aki Smederevska Palankán született, de Párizsban él, és aki ez év március 11-én fenyegetéseket, sértéseket és gyűlöletbeszédet írt az NDNV elnökének a Facebook üzenetküldő alkalmazásán keresztül, áll Matić közleményében.

Az NDNV feljelentése után az illetékes szervek azonosították ezt a személyt, majd amikor belépett Szerbiába, elfogták. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróság a főtárgyalásig megtiltotta, hogy elhagyja lakását, és ideiglenesen lefoglalta úti okmányait is. A belgrádi felső bíróság tegnapra tűzte ki a tárgyalást.

„A vádlott nem jelent meg a főtárgyaláson, és megsértette a lakhely elhagyását tiltó intézkedést. Nincs arra vonatkozó adat, hogy elhagyta-e az országot”, közölte Matić, aki szerint fontos, hogy a szerbiai és franciaországi közvélemény értesüljön erről az esetről, és közölni kell az elkövető nevét is, mert „az érintett személy úgy döntött, nem csak törvénysértést követ el, hanem a szerbiai jogrendet sem tartja tiszteletben”.

„Saša Ilićnek hívják, Smederevska Palankán és Párizsban él. A Francia Köztársaság útlevelében vezeték- és keresztneve Ilbert Alexandre. Reméljük, hogy Szerbia és Franciaország intézményei megtalálják, bebörtönzik és bíróság elé állítják, és nemcsak az elkövetett bűncselekményért, hanem a bírósági határozat megsértéséért és az igazságszolgáltatás kijátszásáért is elítélik”, fogalmazott Matić.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hiánypótló vállalkozásba kezdett a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport: leromboltemlekmuvek.hu néven egy olyan weboldalt indított, amelyen olyan régi emlékműveket gyűjtenek össze és őriznek meg az utókor számára, amelyeket leromboltak ugyan, de történelmi és kulturális jelentőségük továbbra is fontos. A kutatást...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:43 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * A gyüttmönt. Martinek Imre heti jegyzete * VILÁGKÉP: Az atomfegyver nélküli világért. A Nihon Hidankjo mozgalom Nobel-békedíja * Semmi sem az, aminek látszik....
2024. OKTÓBER 15.
[ 14:12 ]
A zújvidéki lány esete Pesten: Egyik nap itt élsz, másik nap meg már amott A jövő a lányoké is Krimi, amit nektek írtak – Petra Soukupová: Hová tűnt Hópihe? Japanology – A hajad is milyen? A Kosztolányi gimi szelleme – Farkas Írisszel beszélgettünk Szólt a holló, sohazöld – Három évtizede nyergeli...
2024. OKTÓBER 14.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban