Sport
Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter Magyarkanizsára látogatott

Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter csütörtökön Magyarkanizsára látogatott. A miniszter többek között látogatást tett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, valamint a Partizan Atlétika Klubnál.

A miniszter látogatása során megtekintette a stadiont, amelyet az atlétika klub tagjai és a helyi labdarúgó klubok használnak edzésre és mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott a helyi atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel, akikkel többek között a távolugró pálya felújításának szükségességéről is beszélt. Az edző köszönetet mondott a sportminiszternek, hogy törődik a sportnövendékek jövőjével és ígérete szerint támogatásokra is számíthatnak a minisztériumtól.

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet és a sporteszközöket, ugyanis pár nappal ezelőtt a minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel, kosárlabda palánkokkal és labdákkal edzhetnek a jövőben.

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött, és ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit.

- Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által, de a szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek arról, hogy a Partizan Atlétika Klub tagjai tele vannak lelkesedéssel és a sport szeretetével, és ezáltal bajnokok születnek ebben a kis közösségben – mesélte Vanja Udovičić.

A Partizan Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, valamint az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így öregbítve Magyarkanizsa hírnevét. A további, és hasonló sikerek eléréséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő támogatás és a sporteszközök korszerűsítése.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

F1: 2030-ra a karbonsemlegesség a cél - illusztráció
2019. NOVEMBER 12.
[ 12:40 ]
Minden év novemberében szervezi meg a kishegyesi Egység Sakk Klub a gyorslépésés sakktornát. Idén, mivel más helységekben is szerveztek tornát ezen a napon, a szokásosnál kevesebb, 24 sakkozó nevezett a versenyre. A kilencfordulós svájci rendszerben lebonyolított tornán 2x15 perc volt a játékidő. Vadócz Károly topolyai...
2019. NOVEMBER 10.
[ 17:20 ]
A TSC vasárnap a fővárosi Voždovac együttesével mérkőzik a zentai városi stadionban 14 óra 30 perctől. Valójában ez már a 16. forduló, tehát a visszavágó a Szuperligában. A Voždovac ellen az első fordulóban sikerült idegenben 2:1 arányban nyerni, de a szakvezetés most egy nehéz mérkőzésre számít. A mérkőzést...
2019. NOVEMBER 9.
[ 17:42 ]
Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendezhet – jelentette be a Nyíregyházán és környékén zajló rali Európa-bajnoki futam szombati napján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László azt mondta, hosszabb ideje folytattak tárgyalásokat a MotoGP kereskedelmi...
2019. NOVEMBER 9.
[ 16:32 ]
Beolvasás folyamatban