Sport
Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter Magyarkanizsára látogatott

Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter csütörtökön Magyarkanizsára látogatott. A miniszter többek között látogatást tett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, valamint a Partizan Atlétika Klubnál.

A miniszter látogatása során megtekintette a stadiont, amelyet az atlétika klub tagjai és a helyi labdarúgó klubok használnak edzésre és mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott a helyi atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel, akikkel többek között a távolugró pálya felújításának szükségességéről is beszélt. Az edző köszönetet mondott a sportminiszternek, hogy törődik a sportnövendékek jövőjével és ígérete szerint támogatásokra is számíthatnak a minisztériumtól.

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet és a sporteszközöket, ugyanis pár nappal ezelőtt a minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel, kosárlabda palánkokkal és labdákkal edzhetnek a jövőben.

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött, és ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit.

- Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által, de a szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek arról, hogy a Partizan Atlétika Klub tagjai tele vannak lelkesedéssel és a sport szeretetével, és ezáltal bajnokok születnek ebben a kis közösségben – mesélte Vanja Udovičić.

A Partizan Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, valamint az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így öregbítve Magyarkanizsa hírnevét. A további, és hasonló sikerek eléréséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő támogatás és a sporteszközök korszerűsítése.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Györe László bejutott az umagi ATP 250-es tenisztorna elődöntőjébe. A zentai teniszező a negyeddöntőben több, mint két és fél órás csatában győzte le 6:4, 6:7 (6-8), 6:3-ra az argentin Leonardo Mayert. A döntőbe jutásért Györe ellenfele a magyarországi Balázs Attila lesz, aki negyeddöntős meccsét 3:6, 7:6 (7-2),...
2019. JÚLIUS 20.
[ 9:11 ]
A TSC lejátszotta első szuperligás bajnoki mérkőzését. Idegenben lépett pályára a Voždovac ellen és gól nélküli első félidőt követően 2:1 arányban győzni tudtak. A TSC ezzel a ragyogó kezdéssel folytatja a történelemírást, de már maga a tény is történelmi, hogy bejutott a Szuperligába. A győzelem a rajton...
2019. JÚLIUS 20.
[ 8:37 ]
Siklósi Gergely óriási izgalmak után 13:10-ről fordított az orosz Szergej Bida ellen, ezzel világbajnoki címet nyert Budapesten a férfi párbajtőrözők mezőnyében! A Honvéd válogatott vívója 15:14-re győzte le orosz ellenfelét a fináléban. A 21 esztendős magyar vívó egész nap kiválóan szerepelt, a főtáblán...
2019. JÚLIUS 19.
[ 20:11 ]
Beolvasás folyamatban