Sport
Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter Magyarkanizsára látogatott

Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter csütörtökön Magyarkanizsára látogatott. A miniszter többek között látogatást tett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, valamint a Partizan Atlétika Klubnál.

A miniszter látogatása során megtekintette a stadiont, amelyet az atlétika klub tagjai és a helyi labdarúgó klubok használnak edzésre és mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott a helyi atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel, akikkel többek között a távolugró pálya felújításának szükségességéről is beszélt. Az edző köszönetet mondott a sportminiszternek, hogy törődik a sportnövendékek jövőjével és ígérete szerint támogatásokra is számíthatnak a minisztériumtól.

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet és a sporteszközöket, ugyanis pár nappal ezelőtt a minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel, kosárlabda palánkokkal és labdákkal edzhetnek a jövőben.

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött, és ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit.

- Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által, de a szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek arról, hogy a Partizan Atlétika Klub tagjai tele vannak lelkesedéssel és a sport szeretetével, és ezáltal bajnokok születnek ebben a kis közösségben – mesélte Vanja Udovičić.

A Partizan Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, valamint az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így öregbítve Magyarkanizsa hírnevét. A további, és hasonló sikerek eléréséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő támogatás és a sporteszközök korszerűsítése.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tenisz: Fucsovics kikapott Genfben - illusztráció
2019. MÁJUS 22.
[ 17:00 ]
Kézilabda: Momir Ilić visszavonul - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 12:25 ]
F1: Elhunyt Niki Lauda - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 7:23 ]
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid a hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbította Toni Kroos szerződését. A királyi gárda közleményében azt írja, hogy a világbajnok német középpályás 2023 nyaráig hosszabbított a klubbal. A 29 esztendős Toni Kroos La Ligát, spanyol...
2019. MÁJUS 20.
[ 11:19 ]
A spanyol Rafael Nadal nyerte meg a római férfi tenisztornát, mivel a fináléban 6:0, 4:6, 6:1-ra legyőzte a világelső Novak Đokovićot. Az első játszmában Đoković nagyon gyengén játszott, így Nadal esélyt sem adott neki és 6:0-ra nyerte a szettet. A második felvonásban a szerb klasszis jobban öszpontosított, 5:4-es...
2019. MÁJUS 19.
[ 19:18 ]
Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa lett a német labdarúgó-bajnokság legjobb játékosa a Kicker magazin rangsorában. A szaklap internetes oldala szerint a 33 mérkőzésen pályára lépett Gulácsi 2,61 pontos átlaggal zárt az élen. A második helyezett Roman Bürki (Borussia Dortmund, 2,63), a harmadik Alexander...
2019. MÁJUS 19.
[ 16:21 ]
Beolvasás folyamatban