Sport
Blaskó Zsanett kick-box világbajnokot fogadta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester

Blaskó Zsanett, a magyarkanizsai Ringfighter Box Club növendéke, július 3-án junior világbajnoki címet szerzett kick-boxban. Ez alkalomból a fiatal sportolót és edzőjét, Halász Mihályt ma Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester fogadta.

A világbajnokságot Rumában szervezték meg az idei évben, ahol a magyarkanizsai Ringfighter Box Clubot erősítő Blaskó Zsanett 48 kilogrammban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Edzője, Halász Mihály elmondta, hogy a döntőt belga ellenfelével vívta.

- A felkészülés jól alakult, voltak ellenőrző meccseink, az országos bajnokságok. Egyébként más sportágakban is indultunk, nagyon jó sikerrel. Azt hozzá is teszem, hogy Zsanett nem csak a Savate válogatott tagja, hanem a kick-box válogatott tagja is, ami azért fontos és jó, mert így több mérkőzésen tudunk részt venni - mondta Halász Mihály.

A fiatal sportolót és edzőjét Fejsztámer Róbert fogadta. A magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik mind a 38 községbeli sportklubot segíteni valamilyen formában.

- Az önkormányzat főleg kis és közepes léptékű sportberuházásokkal tud hozzájárulni a helyi sportklubok működéséhez, sikereihez. Legyen azok kinti sportpályák kiépítése, vagy akár felújítása, vagy magát a felszerelést meg tudja pályázni az önkormányzat vagy pedig önerőből finanszírozni. Az elmúlt években Magyarkanizsán kívül Adorjánon, Tóhfaluban, Kispiacon is történtek ilyen jellegű beruházások és bízom benne, hogy jövőre egy közepes léptékű sport beruházást meg tudunk valósítani Horgoson is.

A polgármester a találkozó végén ajándékcsomagot adott át a világbajnoknak és felkészítőjének.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közép-európai disc golf bajnokság - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 15:07 ]
A tajvani Kou Hszing-csun óriási fölénnyel lett olimpiai bajnok Tokióban a női súlyemelők 59 kilogrammos súlycsoportjában. A 27 éves világcsúcstartó - aki a szakítást és a lökést is magabiztosan nyerte - összetettben 236 kg-mal zárt, a második helyezett türkmén Polina Gurjevát 19 kilogrammal megelőzve. A...
2021. JÚLIUS 27.
[ 11:40 ]
A taekwondós Milica Mandić bejutott a tokiói olimpiai játékok döntőjébe. Mandić a 67 kilogramm feletti kategória elődöntőjében 7:5-re legyőzte a francia Altea Laurent. A döntőben ellenfele a dél-koreai Dabin Lee lesz. Milica Mandić ezzel bebiztosította második olimpiai érmét. A 2012-es londoni olimpián a szerbiai...
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:10 ]
A mindössze 15 esztendős Csen Jü-hszi, illetve a 17 éves Csang Csi-csi nyerte műugrásban a női szinkrontoronyugrást a tokiói olimpián, kedden. Az ázsiai páros óriási fölénnyel, több mint 50 ponttal utasította maga mögé a mezőnyt. A második helyen az amerikaiak végeztek, ezzel történetük során először nyertek...
2021. JÚLIUS 27.
[ 9:50 ]
Beolvasás folyamatban