Sport
Országos bajnok lett a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub
Betűméret:             

A magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub a 2021-es évadban országos első helyezést ért el összesítésben, de tagjai egyéniben is nagyszerű eredményeket harcoltak ki. Négy országos bajnoki helyezést, öt ezüstérmet, három bronzérmet és két negyedik helyezést értek el.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a kiemelkedő eredmények apropóján polgármesteri fogadás keretében köszöntötte hétfőn a klub vezetőit és tagjait.

A klub 2011 óta működik, jelenleg több mint 50 aktív tagjuk van, s közülük 18-an aktívan versenyeznek, ismertette a számokat a fogadáson Dragan Aćić, a klub elnöke.

- Az idei szezonban az országos első helyet sikerült megszereznünk, s nagy neveket hagytunk magunk mögött, köztük az óbecsei, szabadkai, belgrádi, újvidéki úszóklubokat. Ezek nagyon erős klubok, országos bajnokok vannak náluk, többszörös válogatottak, s nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezekkel a fiatal gyerekekkel is sikerült nyernünk. Már hetedszer vagyunk országos bajnokok a klub létezése óta.

Országszerte szerveznek versenyeket, s mindenhol igyekeznek ott lenni, Velebiten, Óbecsén, Moholon, Bácsföldváron, Belgrádban, Veliko Gradištén, Sjenicán, sőt, Bosznia-Hercegovinában is van három verseny, abból is kettőn részt vettek az idén. A terv, hogy jövőre magyarországi, horvátországi, németországi nagyobb versenyeken is részt vegyenek, mondta az igazgató.

- Nincs olyan, hogy legeredményesebb versenyző, de néhány nevet mégis ki kell emelnem. Muhi Ádám a legeredményesebb úszónk, országos szinten több mint 400 versenyző közül a negyedik, saját csoportjában pedig első. A másik két név pedig Pilisi Zsófia, ő a legfiatalabb tagunk, mindössze 10 éves és Magosi Réka, az ő nevét szeretném még megemlíteni.

Évente 16-18, néha 20 versenyen vesznek részt, mindenütt megpróbálnak ott lenni. Igaz, az időjárás néha közbeszól és elmarad egy-egy verseny, de a 16 és 18 közti számot próbálják tartani.

- Nagyon sokat segítenek a szülők, akik a gyerekeket alázatra és versenyszellemre nevelik, s ugyanezt próbálják elérni az edzők is. Kemény edzéseink vannak, ezt alá kell húznom, mivel ezek maratoni versenyek, s vannak akár 10 kilométeres távok is. Nagyon szívósnak kell lenni, s nagyon oda kell figyelni edzőnek és gyereknek egyaránt. Ami a támogatásokat illeti, köszönjük Magyarkanizsa önkormányzatának, hogy bármikor kérünk bármit, segítenek. A medencehasználatot is tőlük szoktuk igényelni, de segítenek a fuvarok szervezésében is. A segítséget pedig érmekkel próbáljuk viszonozni.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy egy olyan sportág fiatal versenyzőit fogadhatja, akiknek nehezebb biztosítani az edzési feltételeket.

- Más sportágak esetében megvan a teljes infrastruktúra. Nyáron igaz, hogy ki tudják használni a folyó vagy a tavak adta lehetőséget, de a tél folyamán csak egy medencére, egy fürdőre vannak utalva. Ez is egy ösztönző erő a számunkra, hogy minél előbb megvalósítsuk azokat a turisztikai fejlesztéseket, amelyeknek köszönhetően nagyobb úszómedencék is lesznek, hisz a díjak, elismerések azt bizonyítják, hogy érdemes ebbe a sportágba befektetni. Gratulálok minden egyes versenyzőnek, és azért érdekes a mai fogadás, mert nem csak egy adott versenyről beszélünk, hanem egy egész éves összesített teljesítményről. Országos bajnok lett maga a csapat, s a csapaton belül számos éremmel és díjjal érkeztek haza a gyerekek. Ez az, ami egy sportágat igazán ki tud emelni a többi közül, konkrétan az, hogy sok munkával és kitartással ilyen eredményeket is el lehet érni. Az elmúlt hétéves periódusban mindig csúcson volt a Kanizsa Úszóklub, bízom benne, hogy ez az elkövetkező években is így lesz. Önkormányzatként igyekszünk biztosítani az infrastrukturális feltételeket is, másrészről pedig támogatni a klub munkáját, ahogy ezt eddig is tettük - ígérte Fejsztámer Róbert polgármester.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vajdasági körútja során Magyarkanizsára is ellátogatott Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, ahol megtekintette a Birkózóakadémia épületét. Nagy elragadtatással beszélt az épületről, de a sportról is. - A XXI. században az egyik legcsodálatosabb emberi tevékenység a sport, a legnehezebb ellenfél, önmagunk...
2024. MÁJUS 17.
[ 19:54 ]
A magyar válogatott május 27-én kezdi Telkiben felkészülését a németországi Európa-bajnokságra, és nem kizárt Marco Rossi szövetségi kapitány is beszáll a gyakorlatokba, ugyanis az Eb-csoportból való továbbjutás esetén ígérete szerint komoly kihívás elé áll. „Nem szeretek biciklizni, mert egyszer Ausztriában...
2024. MÁJUS 17.
[ 15:05 ]
Az UEFA Európa bajnokság, népszerű nevén az EURO az egyik legjobban várt esemény a labdarúgás világában. Az EURO 2024 izgalmas mérkőzésekkel és páratlan izgalmakkal fogja lenyűgözni a közönséget. A torna közeledtével pedig a fogadas online megugrása egyszerre kínál kockázatokat és lehetőségeket a rajongók számára,...
2024. MÁJUS 17.
[ 14:48 ]
Beolvasás folyamatban