Sport
Magyarkanizsa: A Potisje Birkózó Klub tagjanak görögországi sikerei
Betűméret:             

Egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a U15-ös és kadét-Balkán-bajnokságról, valamint az ifi és kadét mediterrán bajnokságról a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tagjai, akik egyben a Vajdasági Birkózóakadémia növendékei is.

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai. A nemrégiben Görögországban megrendezett versenyeken is szép eredményeket értek el. Rekecki Botond kadet mediterrán bajnoki bronzérmes lett, a junior mediterrán bajnokságon Fábián Orsolya és Losonc Szabolcs is második helyen végzett. Újhelyi Evelin pedig U15-ös Balkán-bajnok lett az 54 kilogrammosok kategóriájában.

- Nagyon örültem, hogy ennyire jól teljesítettem Görögországba. Sokat készültünk az akadémián az elmúlt időszakban. Az akadémián több lánnyal is edzhettem, így a felkészülés is eredményesebb volt, valamint jobbak a feltételek és a felszerelések is.

Bálint Zoltán a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy az akadémián az őszi szünetben is zajlanak az edzések. A szőnyegen való munkát most egy időre felváltja a fizikai felkészülés.

- Heti hat-nyolc edzésük van a fiataloknak, hiszen még mindig abban a fázisban vagyunk, hogy felhozzuk őket arra a szintre, amikor terhelni lehet őket. Nagyon büszkék vagyunk a fiatalok sikereire, hiszen minden nemzetközi versenyen, ahol elindultak, érmekkel tértek haza. Úgy gondolom, hogy van értelme ennek a munkának, ami itt folytatunk. Az elmúlt két hónap alatt kikristályosodott, hogy az akadémia munkájában résztvevő 30-40 gyerek közül, 6-8 fiatal kivételes tehetségű.

Az akadémia területén jelenleg is zajlanak a munkálatok. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy mintegy 40 millió dináros ökormányzati támogatásból az épület külterületén több síkon is folynak a munkálatok.

- Kültéren pillanatnyilag az utca hálózat épül, valamint a kommunális infrastruktúra is végéhez közeledik, tehát a víz- ,szennyvízvezeték, gázvezeték lehelyezése zajlik, a telekommunikációs hálózat is készül, valamint parkolók is kiépülnek. Egy teljes külső infrastruktúra fog elkészülni hamarosan, nagyon bízom benne, hogy az év végéig.

A hétvégén az akadémia első ízben ad otthont egy mérkőzésnek, mégpedig a szerbiai felnőtt birkózó liga kerül megszervezésre Magyarkanizsán.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagyon sok munka és erőfeszítés van egy-egy eredményben, amit sportolóink érnek el. Talán még több sikerrel büszkélkedhetnénk, ha minden tervezett versenyen részt tudnának venni a klubok, s nem kellene a pénzt számolni, hogy hová is tudnak majd tagjaik elutazni. Magyarkanizsán sportolói ösztöndíjakat is adományoznak....
2024. MÁJUS 10.
[ 15:00 ]
A spanyol bajnok Real Madrid a csereként beállt Joselu duplájával hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel bejutott a fináléba. A története 18. európai kupadöntőjére készülő, ezzel rekorder...
2024. MÁJUS 9.
[ 0:40 ]
A TSC egy izgalmas, hétgólos mérkőzésen nyert és már bebiztosította a harmadik helyet a Szerb Szuperligában. A TSC egy izgalmas mérkőzésen már negyedóra után három góllal vezetett. Végül hétgólos meccsen 4:3-ra nyert a Radnički 1923 ellen. A Szerb Szuperliga 34. fordulójában a TSC Arénában megrendezett találkozón a...
2024. MÁJUS 8.
[ 19:55 ]
Beolvasás folyamatban