Sport
Tapsviharral fogadták Magyarkanizsán Nagy Szebasztián világbajnok birkózót
Betűméret:             

Nagy Szebasztián felnőtt világbajnok birkózót fogadták tegnap délután a magyarkanizsai Városháza előtt. A fiatal birkózó hétfőn szerzett aranyérmet a kötöttfogású világbajnokságon a 63 kilogrammosok súlycsoportjában Belgrádban.

Motoros kísérettel, tapsvihar közepette érkezett meg Nagy Szebasztián a magyarkanizsai Városháza elé. A magyarkanizsai világbajnokot rendkívül meghatotta az a szeretet, amivel fogadták.

- Egész eddig, amíg nem értem ide, nagyon ideges voltam, lehet hogy még idegesebb mint a döntő előtt, de ahogy ideértem, most úgy érzem, hogy ez életem legszebb napja. Nem is tudom megköszönni azoknak az embereknek, akik ezt összehozták. Annyit tudok csinálni, hogy a következő versenyeken is beleadok mindent, ugyanúgy, ahogy eddig is tettem. A célom ezek után az, hogy részt vehessek a párizsi olimpián, de tudom, hogy nehéz dolgom lesz majd - nyilatkozta Nagy Szebasztián.

Magyarkanizsa község számára hatalmas büszkeség, hogy egy világbajnok birkózóval lett gazdagabb - emelte ki Fejsztámer Róbert polgármester.

- Bízom benne, hogy ez a fiatal generációknak egy olyan iránymutatás, egy olyan példa lesz, amire rácsatlakozva erőt meríthetnek abból, hogy elérhetőek a világszintű eredmények is, attól függetlenül, hogy kis közösségből indulnak. Nagyon büszkék vagyunk Szebasztiánra és örülünk, hogy ma együtt ünnepelhettünk itt.

A szerb birkózók nagyon jól szerepeltek a világbajnokságon, a kötöttfogásúak csoportjában négy aranyérmet is szereztek a fiúk - emlékeztetett az ünnepségen a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke, Bálint Zoltán.

- Bízunk benne, hogy ez egy olyan vonzerő lesz a fiatal gyerekek részére, hogy özönleni fognak a birkózó klubokba, mindenesetre számítunk arra, hogy a birkózó klubok tömegessége is megemelkedik, ami szintén feladatot ró majd az egyesületekre.

Fotózkodni, aláírást kérni is lehetett Szebasztiántól, aki széles mosollyal fogadott mindenkit.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-es hazai győzelemmel rajtolt a szerb Cukaricki ellen a labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki nyitófordulójában. A vendégek ugyan Đorđe Ivanović pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 21:07 ]
Bejelentette visszavonulását Márton Anita, a magyar atlétika első világbajnoka. Az olimpiai bronzérmes súlylökő csütörtökön a M4 Sporton a Nemzeti Sporthíradóban elmondta, a budapesti világbajnokság után kért egy kis gondolkozási időt, majd a befejezés mellett döntött. Márton Anita a 2018-as fedett pályás...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 14:50 ]
A topolyai TSC csapata ma este a West Ham United ellen kezdi meg az Európa Liga csoportkörét. A TSC tegnap este már Londonban tartotta meg a mérkőzés helyszínén az edzését. Žarko Lazetić vezetőedző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, jó ideje keményen dolgoztak azért, hogy eljussanak idáig, Hozzátette,...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban