Sport
Ajándékok a martonosi birkózóknak a Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából
Betűméret:             

Szabadidőruhával és birkózócipővel gazdagodtak ma a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub martonosi szekciójában nevelkedő gyerekek. A felszerelések a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából kerültek a gyerekekhez.

A martonosi gyerekeknek március vége óta van lehetőségük helyben is birkózásra járni. Jelenleg heti két alkalommal folyik itt az edzés. Korom Ákos a martonosi szekció edzője elmondta, hogy most 18 általános iskolás korú fiatallal folynak az edzések.

- Az edzések kezdetén még a játékosságon volt a hangsúly, hogy megtanulják a mozgásokat. Most már fél éve zajlik az edzés, fogásokat is gyakorlunk, birkóztatom a gyerekeket, küzdésre tanítom őket, meg sokat játszunk az mellett, mert a gyerekek igénylik. A gyerekeknek nagyon tetszett az akadémiától kapott ajándék. Én már beharangoztam nekik, hogy jönni fognak hozzánk és hogy ajándékot is kapnak és nagyon megörültek mindannyian.

A Vajdasági Birkózóakadémia nem titkolt szándéka az utánpótlás-nevelés is. Bálint Zoltán az akadémia ügyvezetője elmondta, hogy a lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a környező klubokat.

- Ez gyakorlatilag annak a programnak a része, amit már meghirdettünk, hogy nekünk az egyik feladatunk az, hogy a magyar közösségekben egyre több birkózó iskolát nyissunk. Ennek a törekvésünknek a martonosi szekció beindítása volt az első állomása. Az akadémia ezt persze akkor tudja megvalósítani, ha jó az együttműködés az anya egyesülettel, ebben az esetben a magyarkanizsai Potisjével. Természetesen a jövőben számítunk arra, hogy ezek a gyerekek közül is kerül majd ki olyan tehetség, aki akár az akadémia növendéke is lehet. A jövő héten sorra kerül majd Kishegyes és Bácskossuthfalva is az ajándékozást illetően, aztán a meglévő egyesületeknek is próbálunk hasonló módon segíteni, tehát sportszerekkel. Most szabadidőruhával és birkózócipőkkel, a következő körben pedig birkózódresszeket és -pólókat fogunk ajándékozni a kis birkózóknak.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-es hazai győzelemmel rajtolt a szerb Cukaricki ellen a labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki nyitófordulójában. A vendégek ugyan Đorđe Ivanović pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 21:07 ]
Bejelentette visszavonulását Márton Anita, a magyar atlétika első világbajnoka. Az olimpiai bronzérmes súlylökő csütörtökön a M4 Sporton a Nemzeti Sporthíradóban elmondta, a budapesti világbajnokság után kért egy kis gondolkozási időt, majd a befejezés mellett döntött. Márton Anita a 2018-as fedett pályás...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 14:50 ]
A topolyai TSC csapata ma este a West Ham United ellen kezdi meg az Európa Liga csoportkörét. A TSC tegnap este már Londonban tartotta meg a mérkőzés helyszínén az edzését. Žarko Lazetić vezetőedző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, jó ideje keményen dolgoztak azért, hogy eljussanak idáig, Hozzátette,...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban